Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      objawy

objawy

(52 wyniki)
    • Moja córka od paru lat ma permanentny katar (gęsty) aktualnie ma 7 lat. 3 lata temu miała przerost migdałów V kategorii, zostały przycięte oraz wycięto 3 migdał. Wskazania były bo miała bezdechy (każdy oddech - przebudzenie) oraz zaczęła tracić słuch (trąbki). Miało to być panaceum na permanentny katar, ciągłe infekcje gardła, ucha i migdałów, ale wszyscy lekarze sugerowali - alergia. Było dobrze do 3 miesięcy po zabiegu. Od 2 lat męczymy się z katarem - zawsze taki sam. przychodzi nagle i ni...
    • Czytałam wiele wątków i wiem jak wiele objawów u Waszych dzieci dają. Ale czy którejś z Was zdarzyło się, że były tylko objawy związane ze złym stanem skóry ????? ww. problem dotyczy mojej 4letniej córki. kał badałam dwukrotnie - wyniki nie wskazują na pasożyty. Wiem, ze szukać trzeba dłuuuuuugo i nie wiem czy powinnam się przy tym upierać czy nie.
    • Czesc, jestem tu nowa. Kilka tygodni temu zdiagnozowano u meza glistnice. Mial ciezkie objawy - mdlał codziennie. Po dwóch tygodniach od 1 kuracji Vermoxem objawy znowu wystąpiły. Mam problem, bo maz, tesciowa, ani zaden z lekarzy nie chca wierzyc, ze glisty sa powodem tych omdlen. Teraz maz lezy w szpitalu na neurologii, a wczesniej lezał na kardiologii, badania wszystkie sa ok. W czwartek i piatek miał badanie kału na pasożyty, niestety nic nie wyszło, i umocniło meza w przekonaniu, z...
    • Dziewczyny zadałam takie pytanie bo nie wiem czy to moje dziecko ma takie objawy...Robale nie wychodzą teraz -wczesniej lamblie...teraz tylko candida...ale stolce pomimo diety i różnych specyfików które podaję nic nie idzie do przodu..Czy wasze dzieci tez mają takie objawy-cały czas nieuformowane stolce,papkowate,zważone i cuchnące słodko-kwaśno...A moze to jest związene z czymś powazniejszym?? Prosze napiszcie jeśli macie też taki problem bo ja robie diety i robie cuda daje i ni...
    • Witam, Jestem nowa na tym forum, ale czytałam zawarte tu informacje i podejrzewam u synka pasożyty. U mojego 4-letniego przedszkolaka zauważyłam od kilku miesięcy cały zestaw objawów: - blada cera, podkrążone oczy, zaczerwienione powieki - grudkowata blada wysypka na bokach policzków, nad pośladkami i na bokach tułowia - naderwane płatki uszu, biały nalot na języku - brak apetytu (najchętniej żywiłby się tylko nabiałem) - niepokojny sen, wiercenie się w nocy, drapanie, budzenie ...
    • Postanowilam zebrac cala swoja wiedze na temat lamblii, jak mozna zlapac, jak zdiagnozowac, gdzie zbadac kal, co powinno nas zaniepokoic, jak wysprzatac mieszkanie, jaka diete stosowac, a takze info na temat stosowanych kuracji. Czesc medyczna bede konsultowac z dr. Ozimkiem - juz zgodzil sie mi pomoc. Mozecie tutaj podrzucac swoje pomysly na dzialy? Ew. co na pewno powinno sie znalezc z przewodniku? Na razie mam takie: Drogi zarazenia Objawy Diagnostyka Sprzatanie Dieta Le...
    • Jesteśmy w trakcie leczenia lamblii. Czuję sie fatalnie. Wczoraj miałam dreszcze, bolała mnie głowa i muliło w brzuchu. Moje dziecko obudziło się dzis z mega katarem i wyglada jakoś podejrzanie:) Czy to możliwe, ze to od lamblii czy coś innego?
    • Proszę napiszcie jakie konkretnie objawy miałyście Wy lub Wasze dzieci przy lambliach. Czy jeżeli się je wybija , to widać jakoś w kale - co , jak to wygląda?
    • jakie są objawy jw.?czy zielony "regularny" katar zielony/ropny u 6- latki też pod te robaki podchodzi?dodam,że wymazy z nosa nic nie pokazały,alergikiem nie jest,3 migdał usunięty,a co 3-4 tyg. trawa z nosa i ogólnie przytkany prawie cały czas nos...
    • mając kilka lat często miałam owsiki. leżałam w szpitalu, też wyszły jakieś robale. -W ciąży miałam grzybicę pochwy. -Po porodzie też kilka razy się to zdarzyło. Do tamtego czasu raz na jakiś czas mam skurcze brzucha, -w tym xczasie czuję zwiększą perystaltykę jelit, biegam do ubigacji. -czuję się słabo. -mam czarne plamki przed oczami. - czuję burczenie, przelewanie w brzuchu, w zołądku - jestem bardzo nerwowa - mam nieprzyjemnhy zapach z ust - jezyk obłożony - kiedyś w buzi ...
    • Schemat leczenia czy dobry? Pyrantelum 3 dni - po pierwszym dniu kaszel łaskoczący ciągle, dzień i noc, zaczerwienione policzki wysypka lekka na brodzie, wychładzające się ręce i stopy - w 3 dniu to samo plus chrypa krtaniowa furozalidon combi 7 vernicadis furozlidum Co Wy na to? Tak dała nam lekarka. Mały kaszle jak szalony suchy męczący kaszel, chrypa, troche wody z nosa.Czy mogę podawać mu równocześnie olej z dyni? Może to za silne działanie? Czytam teraz ze nie powinno ...
    • od jakiegos czasu zaobserowalam u siebie dziwne objawy. Po jedzeniu jest mi niedobrze, odbija mi sie jedzeniem, czuje kłucie klatce piersiowej, ból serca, ktory trwa juz dosc dlugo, bol mięsni calego ciala, skurcze w stopie, zawroty i ból glowy, i ucisk w nadbrzuszu. dzis myslalam ze zwymiotuje, zaczela mnie dusic szyja, czulam gule w gardle, jedzenie podeszlo mi do gardla, mialam duzo sliny w buzi. najdziwniejsze jest to ze boli mnie oko! Podejrzewam pasozyta, ale jakiego? w ...
    • Drogie mamy, Było już wiele pytań ta takie tematy, ale błagam pomóżcie mi usystematyzować wiedzę, bo jestem bliska załamania nerwowego. Synek 4-letni ma wiele objawów wskazujących na pasożyty. Objawy są bardzo nasilone i trwają od dłuższego czasu, nasiliły się od jakichś 5 miesięcy. W badaniach nic nie wyszło, ale jestem pewna, że ma owsiki, bo widziałam białe niteczki. Czy coś jeszcze jest, tego nie wiem, ale chciałabym go przeleczyć. Lekarz przepisał Zentel dla całej rodziny, ale w nast...
    • Właśnie odebrałam wyniki badania kału mojej 2-letniej córki, i poza candidą nieliczną nic nie wyszło! Ani owsików, ani lamblii ani innych pasożytów! Zgłupiałam, bo wiem napewno, że wszyscy mamy owsiki. Czy Felix mógł zbadać nierzetelnie próbki (swoją drogą mają bałagan, podano mi 3 różne kwoty do zapłaty uzasadniając to pomyłką koleżanki...)?A może mycie tyłków często dzieciom poprawiło sytuację, czego wcześniej aż tak często nie robiłam? A może zbadać kał za jakiś czas jeszcz...
    • powiedzcie prosze, czy wyniki z rozmazu krwi., gdzie gran. kwasochlonne = 2%, hemoglobina zwykle w dolnej granicy normy lub troche lepsza (obecnie 11,8g/dl), zelazo = 82ug/dl (n: 59-148) wyklucza pasozyty, alergie? synek ma 15 miesiecy prawie, w sumie poza bardzo niespokojnymi nocami, zmiennym apetytem i zgrzytaniem zabkami (glownie w nocy, choc dzis rowniez w dzien - ale to zgrzytanie obserwujemy tylko podczas przedzierania sie kolejnych zabkow, potem w ogole tego nie robi - czyzby to bylo ...
    • jakie najlepiej zrobić badania by stwierdzić te bakterie. dodam że chodzi o niezidentyfikowany suchy kaszel u dziecka.
    • Ze względu na moje złe samopoczucie, szereg różnych objawów i kilku lat leczenia, postanowiłam wykonać badanie rezonansem komórkowym, aby wykryć ewentulne bakterie, grzyby czy pasożyty. Zastanawiam się tylko czy to nie jakaś ściema-nie mam zamiaru oczywiście leczyć tego jakimiś drganiami, ale chcę tylko przekonać się tylko czy taki sposób pomoże mi coś wykryć. Czy macie jakieś doświadczenia? A tak między nami to wiem już z wymazu z gardła, że mam gronkowca złocistego. Jak radzilibyście si...
    • Od pol roku mam stwierdzone candide w kale...ogolnie raz czuje sie lepiej raz gorzej, staram 3mac sie diety, cukru nie jem ani troche, zdarzy mi sie ze zjem produkt mleczny typy troche smietany, lub maslo, chleb jem bez drozdzy i maki pszennej, zazywam preparaty anti parasite i barley star, czuje sie po nich troszke lepiej, mialem duzo wiecej objawow kilka miesiecy temu niz teraz, ale chcial bym was spytac co myslec o: - wypadajacych wlosach - skaczacej temperaturze od 35,8 do 36,7 - ...
    • Witam wiem dosc glupie pytanie bo nikt wrozka nie jest i mnie nie zdiagnozuje przez neta ale czy moje wstepne podejrzenia sa uzasadnione musialem sie tym zarazic przez kontakt seksualny oralny popiescilem kobiete wiadomo gdzie a mialem rozciete usto no moja glupota i od tamtego czasu zaczely sie dziac zemna dziwne zeczy 3 miesiace zylem w wielkiej schizie mysalem ze to hiv wynik negatywny po 3 miesiacach jest wiarygodny. Moje objawy to bialy jezyk i krosty na plecach jakby tradzikowe tr...
    • Odrobaczam w ciemno córkę tylko nie wiem co na początek, nie wiem który lek będzie lepszy dla 5 latki./

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się