Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      objawy

objawy

(61 wyników)
    • witam chcialem przedstawic po krotce objawy choroby mojej corki corka ma ponad 2 latka przed kazda przypadloscia ma pochylona glowke zmiennie co do strony mozna to juz zauwazyc duzo wczesniej sam momoent kulminacyjny przedstawia sie nastepujaco coreczka jest bezwladna tzn nie jest w stanie stac o wlasnych silach przewraca oczyma jest senna oraz wystepuja wymioty proces ten trwa do okolo 11 godz wraz z zona bylismy juz w dwoch szpitalach na oddziale neurologicznym przeprowadzono ...
    • Witam, po raz pierwszy na forum, wiec z gory przepraszam jesli ten watek juz zostal kiedys poruszony...cierpie na bole migrenowe od okolo 14 roku zycia (mam 24 lata), od paru lat czestoliwosc atakow spadla, czasem jeden na 2 miesiace, wiem, ze to nieczesto...ale boli nadal bardzo, od lekarza dostalam juz jakis czas temu ketonal forte i jesli szybko rozpoznam objawy to udaje mi sie opanowac sytuacje i do tej prawdziwej migreny nie dochodzi, mam jednak problem z objawami, bo calkowicie tr...
    • dawno nie spisywalismy.. oto moje: Mam objawy migreny najbardziej powszechnej czyli migreny BEZ aury. Objawy podaje jak leci: - jednostronny bol glowy, pulsujaco- tetniacy - bol zwykle utrzymuje sie po tej samej stronie w czasie jednego ataku - rzadko ale czasem w czasie tego samego ataku moze przemiescic sie z jednej strony na druga - mdlosci - wymioty - zimne poty - drzenie ciala - ogolne uczucie ogromnej paralizujacej slabosci - male dretwienia czesci twarzy po s...
    • Witam. Mam 25 lat i pierwszą migrenę (taka była diagnoza lekarza) miałem 10 lat temu po niedużym uderzeniu w głowę. Migreny miewam 5-8 razy w roku, ale poważniejszym utrapieniem jest mój ból głowy. Głowa boli mnie raczej codziennie (czasem cały dzień, a czasem tylko 2h. Najczęściej ból jest po prawej stronie czoła i czuje ucisk z tylu głowy w okolicach karku. Jestem wtedy (nie wiem jak to nazwać OGUPIAŁY) mam problemy z koncentracja, wzrok jest osłabiony wrażliwszy na światło, ...
    • Witam, ja mam rozne, brak koncetracji, jestem nerwowa, ziewam, a potem to juz zaczyna sie ja to nazywam "uczucie zamalego kasku " na glowie. Od pewnego czasu zauwazlylam cos nowego, czuje zapach spalin, i z otoczenia tylko ja, no to juz wiem ze gdzies kreci sie migrena. Potrafie caly dzien czuc spaliny, spaliny i wkurzac sie, a potem ... tabletka i czasem zdarze wyprzedzic migrene, ale nie zawsze :(
    • Ostatnio mialam ciekawe doznanie w migrenie, jakiego nie przypominam sobie od baaaaaaardzo dawna - jesli w ogole je mialam - ano dzgalo mnie za okiem. jak sztyletem. co dwie trzy sekundy - pik.. pik.. pik.. pik.. cos okropnego. wspolczuje kazdemu kto tak ma... bo ze czasem staly bol byl za okiem, to tak zdarzalo mi sie. ale to dzganie.. brrrr. Venus
    • Dopadło mnie wczoraj wieczorem. Standardowo - odrealnienie, ból, mdłości, paraliż połowy twarzy. A potem stało się coś dziwnego, tzn. gwałtownie poczułam się jakbym wypiła pół litra i... kompletnie straciłam świadomość. Oprzytomniałam dopiero w nocy, czyli po kilku godzinach. Mam czarną dziurę w głowie, dopiero od chłopa mojego dowiedziałam się, co się ze mną działo. Zdarzało mi się czasami podczas ataku tracić przytomność z bólu, ale tym razem nie był aż na tyle silny. Dzisiaj czuję...
    • jednostronne mroczki przed oczami w postaci zygzaków lub migających plamek jednostronny ból głowy silny rozpierający po przeciwnej stronie niż mroczki światłowstręt nudności często wymioty ogólne rozbicie uczucie zimna zaburzenia mowy senność i najlepiej byłoby przespać to wszystko pozdrawiam
    • właśnie jestem w trakcie długie ataku migreny (na szczescie jest dosc lekki) ale zauważyłam nowy niepokojcy objaw czasami zaczynam oddchyac tak jakbym była zmeczona wysiłkiem fizycznym trwa to jakis czas a potem przechodzi zaraz zaczne sie martwic ze to cos poważniejszego (wiem ze powinam isc do lekarza i jak to jeszcze troche potrwa to sie wybiore)
    • Cześć. Jestem tu nowa, ale "w temacie" od dawna. Od paru lat co jakiś czas (2,3 tygodnie) zdarza mi się potworny ból głowy o charakterze miejscowym. Zawsze nad prawym okiem, jakieś 2 cm wgłąb za brwią. Jakby ktoś wiercił. Oko pulsuje, czasem miewam mroczki. Żadnych innych objawów typu nudności czy inne bóle nie miewam. Okulista nic nie stwierdził - oczy OK, zresztą wzrok mam idealny. Zaszłam do neurologa. Bez konkretnej diagnozy, ale przepisała mi dihydroergotaminę (czy jakoś tak)....
    • Przesyłam Wam link. Miał ktoś coś takiego? pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_Alicji_w_Krainie_Czar% C3%B3w Podrawiam meg22
    • Witam. Na bóle głowy cierpię już wiele lat (właściwie od dziecka). Bardzo silne bóle do tej pory zdarzały się ok 2-3 razy w miesiącu. Niestety od pewnego czasu bardzo się nasiliły i zdarzają o wiele częściej. Do tej pory były to silne bóle z "wychodzącym" okiem, z nudnościami, pomagały tylko tabletki i sen (jeśli się nie zdrzemnełam po wzięciu tabletki to , prochy nie pomogły). Od ok m-ca bóle mam co 3 dni, i dodatkowo pojawiły się dreszcze (jest mi zimno, a gorączki nie mam). S...
    • Leczę się na migreny mniej więcej od 30 lat. Ostatnio miałam około 10-cio letnią przerwę w leczeniu przez neurologa, odwiedzaniu przychodni leczenia bólu itd, a to wszystko wynikło z powodu marnych efektów terapeutycznych. Przez te 10 lat w razie wystąpienia wczesnych objawów migreny brałam podwójną dawkę panadolu extra, w razie braku poprawy kolejną, itd -ale migreny tzw. przeze mnie "tragiczne" (wiecie o co chodzi :)). Ostatnio migreny na tyle utrudniały mi normalne funkcjonowanie, że się p...
    • Nie wiem czy o tym typie migreny już coś było ale mic nie znalazłam Gdymy kogoś zainteresowało... Halina Dębczuk, Wojciech Buła Migrena_szyjna --------------------------------------------------------------------- ----------- Ocena zdjęć w projekcji przednio-tylnej LaseropunkturaAkupresuraJoga Terapia manualna Leczenie usprawniające w migrenie szyjnej - zespole szyjnym (migrena cervicalis - syndroma cervicalae) Większość naukowców uważa, że zmiany w obrębie kręgosł...
    • Witam, Mam dziwaczne objawy które ciągną się za mną od jakiś 6 lat - z tym samym nasileniem. Nie mam pojęcia czy to migrena (czytałam Wasze objawy i tylko część jakby pasuje). Dotychczas diagnozowano mnie w stronę zapalenia zatok (tomografia nic nie wykazała), dla rozrywki wyrwałam sobie nawet zdrowego zęba... :( Sprawa ma się następująco: pojawia się u mnie co jakiś czas ból po prawej strony twarzy i głowy: w kąciku oka, prawa strona nosa (w środku też), tylna ściana gardła, skroń, ...
    • Witam Całe lata cierpiałam na bóle głowy od wczesnej młodości. W czasie gdy byłam nastolatką nie było dnia żeby nie bolała mnie głowa. Później jakoś samoistnie minęły by powrócić ze zdwojoną siłą gdy byłam w ciąży. Po urodzeniu córeczki było lepiej ale pojawiły się inne objawy a mianowicie huk w uszach (ale juz coraz rzadziej), non stop szumy, głowa mnie boli bardzo rzadko raz na pare miesięcy ale często czuję ucisk głównie w okolicach skroni, migotanie obrazu tzw śnieg optycz...
    • Od kilka lat kilka razy w roku miewam takie dziwne "ataki", tzn. drętwieje mi lewa ręka, pół twarzy , język, mam problemy z mówieniem. Po godzinie te objawy mijają i wtedy natepuje silny ból głowy, taki tętniący. Myslałam, ze to od serca, ale neurolog postawił diagnozę : taki rodzaj migreny. Jestem w szoku. Czy ktoś ma cos podobnego? Dodam ze moja siostra ma migreny, ale tylko bóle a nie żadne drętwienia. Cierpi nieraz przez 5 dni z rzędu i nic jej nie pomaga. Prosze o opinie. C...
    • Witajcie, chciałabym najpierw się ładnie przywitać, Podczytuję do forum ale dotychczas nie zdecydowałam się napisać, ale obecnie kiedy mi się nie chce żyć już :( przez te bóle głowy wołam o pomoc. Może coś podpowiecie, pomożecie? Moja historia jest taka. W maju 2007 roku zaraziłam się adenowirusem i przeszłam zapalenie rogówki obu oczu. Pierwszy etap leczenia trwał miesiąc przeciwbakteryjnymi (w tym sterydami) i w tym czasie nie byłam w stanie wychodzić z domu ze względu na nadwrażliwość n...
    • cześć, jakis czas temu zaczeły mnie męczyc niesamowie bóle głowy, przy ktorych miałam zaburzenia wzroku, wymioty(przynosząće niejako ulgę), mrowienie i drętwienie poczynając od ust kolejnych części ciała. podejrzewałam że to działanie uboczne tabletek antykoncepcynjnych które zażywałam , ale tabletki odstawiłam 3 m-ce temu a objawy zaczynaja powracać. Nic mi wtedy nie pomaga, żadne tabletki,właśnie wczoraj miałam nawrót, który daje znaki jeszcze dzisiaj, czy o może być migrena ?...
    • Wczoraj w czasie migreny ogłuchłam na jedno ucho. Dziś już słyszę normalnie (mimo, że migrena nadal trwa), ale trochę się zmartwiłam, bo do tej pory nigdy mi się to nie zdarzyło. Dziewczyny, czy któraś z Was kiedyś tak miała?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się