Forum Zdrowie Choroby nerek
ZMIEŃ
      objawy

objawy

(3 wyniki)
    • Na usg wykryto u mnie złogi w obu nerkach wielkości 4 mm, badanie moczu: barwa:zólty mętny odczyn ph 6,0 ciężar wlasciwy 1030 bialko nb cukier nb urobilinogen w/n bilirubina nb ciala ketonowe nb azotyny nb osad: szczawiany wapnia nablonki plaskie dosc liczne wpw krwinki okragle brak krwinki biale 15-18 erytrocyty swieze o-1-2 erytrocyty wyługowane: liczne bakterie,pasma sluzu liczne Trafiłam do lekarki z bólem po prawej stronie brzucha i boku, oraz pokłuwa mnie czasem...
    • Witam, prosze o rade. Od dłuższego czasu boli mnie kregosłup w okolicy ledzwiowej, czasmi promieniuje do pachwin, innym razem do nogi, a teraz wcale. Ból jest dość silny. Boli gdy siedzę, energicznie sie poruszę, trochę przechodzi gdy leżę. Poza tym żadnych innych objawów. Byłam już na rehabilitacji, robiłam RTG kregosłupa- jest krzywy, byłam u neurologa. Od czasu do czasu dostaję jakies leki p/bólowe i teraz zastrzyki. Wczoraj mnie nastraszono że mogą to być nerki. Czy to mozl...
    • czy w przebiegu zapalenia pęcherza moczowego czasem występuje krwiomocz? a moze to chodzi o nerke? Dodam ze w jednej z nich mam niewielki kamień... przedwczoraj w moczu pojawił sie krwiomocz i dziś - oprócz objawów dyzurycznych charakterystycznych dla zapalenie pęcharza i kamicy (oraz bolesnego parcia na mocz) narazie nerka mnie nie boli ale podejrzewam, że to jakis sygnał alarmowy!!! co myslicie?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się