objawy

(8 wyników)
  • zadam głupie pytanie.. chodzi o bulimię. a dokładniej o objawy. czy bulimia objawia się tylko zwracaniem właśnie zjedzonego jedzenia wymiotowaniem? czy bierze się też srodki przeczyszczające? czy jeśli się nie wymiotuje, bo się nie potrafi. tylko bierze tabletki to już nie bulimia? właściwie jak to jest.. mówi się tylko o wymiotowaniu, a przecież to niew tym rzecz, chodzi chyba po prostu o dzikie, że tak to określę napady żarłoczności a potem chęć pozbycia się tego. nieważne w jaki sposób.....
  • prosze bardzo o Wasze spostrzezenia dotyczące pierwszych objawów anoreksji u Was.jest to dla mnie wazne bo nie wiem czy szukac pomocy i co mi tak naprawde dolega.mam wstręt do siebie, czuje sie podle, nie moge patrzec na swoje cialo.czasem mysle ze ktos mnie w nim umiescil za karę.ulge odczuwam wtedy keidy jestem glodna.czuje sie wtedy lekka.wbrew logice wydaje mi sie ze wszystko bedzie lepiej jesli jeszcze tylko troche schudne.po jedzeniu jestem drazliwa,nawet agresywna.nienawidz...
  • Zapewne już nie raz doświadczyłyście tego stanu po torsjach. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy w moim przypadku może mieć to jakiś związek z cukrzycą. Nigdy badań nie miałam, ani też większych problemów. Ale wszystkie objawy tejże choroby występują w moim przypadku. Czy osoba chora na bulimię może zachorować na cukrzycę? Jak radzić sobie z hipoglikemią?
  • witam,mam pytanie czy waszym zadniem 44kg przy wzroscie 158 to juz anoreksja.oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego,ze jest to choroba duszy,co prawda ja mysle ze wygladam dobrze ale nie chce przytyc.wydaje mi sie,ze mam problem,poniewaz miesiaczka ustapilła(3 miesiace jej brak,lecz czy to nie wynika z faktu,iz juz od 2 lat nie jadem miesa???) pogubilam sie....
  • Cześć;-) Mam na imię Justyna i jestem chora na bulimie;-( Już od około pół roku codziennie objadam się poi czym zmuszam sie do wymiotów. Wystarczy,że ktoś mnie zdenerwuję lub jestem w kiepskim nastroju-czekam aż zostanę sama w domu i napada mnie głód. zjadam wszystko co mi wpadnie w ręce. To jest okropne nie wiem jak sobie z tym poradzić. Ciagle mysle o jedzeniu. Przed zasnieciem nie daje mi to spokoju. Boje sie,ze jak nie zwymiotuje po jedzeniu to przytyje. Jak do tej pory nikt n...
  • Obok bulimi pojawiło się wiele objawów, które zakrawają na schizofremię.Czy to ma jakiś związek? Proszę o poradę specjalisty. Czy już jestem totalnie skrzywiona?
  • Oto objawy które mogą świadczyś o anoreksji(med. jadłowstręt psychiczny)albo bulimii(med. żarłoczność psychiczna) u dziecka: OBJAWY BULIMII: - znikanie dziecka po posiłkach w łazience albo toalecie - obrażenia na grzbietach dłoni - psujące sie szkliwo na zębach, powiększająca się próchnica - uskarżanie sie na ból gardła oraz twarzy - chrypka niespowodowana przeziębieniem - obrzęki na twarzy i rękach - częste biegunki oraz częstsze oddawanie moczu - zamknięcie się w sobie, w świecie...
  • witam. mam za soba anoreksjo-bulimie. od wyrwania sie z tego minelo juz ponad dwa lata. niestety, wciaz mam problemy z ukladem pokarmowym i nikt za bardzo nie potrafi mi pomoc :( czy sa tu moze osoby z podobnym problemem jak ja? moze sa tu tacy, co juz poradzili sobie z tym problemem i podziela sie swoimi doswiadczeniami?? chetnie nawiaze z kims kontakt, pogadam. serdecznie pozdrawiam Wszystkich - zycze duzo sily i wiary na co dzien!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się