objawy

(104 wyniki)
  • Jestem nowa na tym forum. Chciałabym prosić o radę. Idę w kwietniu do endo, bo źle ze mną i chciałabym coś już wiedzieć. Od 7 lat walczę z wypadającymi włosami. Są okresy wzmożonego wypadania, wtedy wypadają całymi garściami. Są już słabiutkie, pajęcze niteczki się zrobiły. Nad uszami zrobiły mi się zakola, mam zakola na czole. Zaczęłam siwieć w wieku 30 lat. Oprócz tego mam inne objawy, ale to później. Wyniki ( na własne zlecenie): 09.2010 - TSH 0,9320 (norma 0,3500-4,9400) - FT3...
  • Od 22 grudnia biorę tyroksynę w dawce 25 czyli malutką wtedy miałam TSH 5, 3.Z dnia na dzień czułam sie coraz gorzej, to znaczy serce zaczyna mi znowu przypsierszać, czuję ciągły niepokój(okropne uczucie, które nie pozwala mi normalnie funkcjonować), mam coraz wiecej skurczy dodoatkowych serca, które coraz mocnij odczuwam i nie moge spać!!!! Z dnia na dzień czuje się coraz gorzej!!!!!!!!Ostatnio od polecanej tutaj doktor usłysząłm,ze jeszcze moge mieć nadczynność i dlatego zrobi...
  • Witam serdecznie Bardzo się cieszę, że Was znalazłam, sporo już zdążyłam poczytać zarówno tutaj jak i na forum Hashimoto i zdecydowałam się poprosić o pomoc, bo najwyraźniej padam ofiarą nie do końca właściwej intepretacji wyników. Moja historia: Leczę się od ponad 15 lat, na początku guzek nadczynny, hormony zawsze miałam w normie, i jedyne, co było nie tak, to bardzo niskie, czasami wręcz nieoznaczalne TSH. Objawy nadczynności wydaje mi się były niewielkie, kołatania serca,...
  • Hej, Mam do was pytanie. Dreczy mnie szereg objawow z ktorymi nie moge sobie poradzic. -Jestem zmeczony fizycznie. Mam zaledwie 17 lat a męczy mnie czasami wejscie po schodach. Jestem szczupły, z odrobiną tłuszczyku tu i uwdzie. Raczej średnio wysportowany bo nigdy nie miałem siły dłużej czegoś uprawiać mimo prób. Czesto przez to chodze senny. To jest takie uczucie ... braku energii, mimo tego ze sie zdrowo odzywiam. -Brak koncentracji, problemy z pamiecia, rozumieniem. Trudno jest mi ...
  • kilka lat temu zaczęło mi zezować oko lewe. Głównie problemy przy zbliżaniu przedmiotu. Byłam z tym u okulisty i neurologa. Miałam rezonans i mnóstwo badan typu pole widzenia, badanie dna oka, ciśnienia w oku i jakieś usg oka. Nic konkretnego nie wykazały. Objawy nie były nasilone a pani neurolog ni miała pomysłu na leczenie. I tak sobie z tym chodziłam. lekarze sugerowali nerwice, na ekg wyszła tachykardia. teraz czuje sie gorzej pieka mnie oczy i odczuwam ze cos na nie napiera, chocia...
  • Witam, czy ktoś może napisać coś o pierwszych objawach wskazujących na oftalmopatię/wytrzeszcz przy GB. Wiem, że może pytanie wydaje się dziwne, bo wiadomo wytrzeszcz to widać na pierwszy rzut oka :) Ale chyba nie jest tak, że wstaje się pewnego ranka i tu nagle oczy są 3 razy większe. Chodzi mi o to, czy są jakieś wczesne symptomy, które mogą wskazywać na początek problemów z oczami? Choruję na GB od ok. 2 lat, w sierpniu miałam podany jod, po ok. 1,5 miesiąca pojawiła się duża ni...
  • Witam,zwracam sie do Was o porade i mozliwe wyjasnienie, wrecz prosze i blagam,otoz chcialem by pewien uzdrowiciel obnizyl mi min. lekko podwyzona temperature ciala ok 37,2 codziennie mialem,ok zrobil to przez telefon za pomoca szklanki wody,ale efekt byl chybiony , bo dostalem obrzeku i caly bylem napuchniety po tym, zreszta sama temperaura spadla tylko na ok 2 tygodnie do 36,3, precyzyjnie to sprawdzalem, poten wrocla do stanu poprzedniego, ale obrzek i retencja wody pozostaly...
  • Czy można stwierdzić na podstawie badania tylko tsh, że ma się nadczynność lub niedoczynność. Pytam ponieważ mam często przyśpieszone bicie serca, poddenerwowanie, uczucie gorąca. Miałam robione kilka miesięcy temu badanie usg tarczycy i wyszło, że mam torbiel, endokrynolog nie przepisała mi żadnych leków i stwierdziła, że te objawy to mogą być od tarczycy - tylko nie rozumiem jak fachowy lekarz mówi może. Czy ktoś miał podobne objawy? Pozdrawiam.
  • witam serdecznie i prosze o pomoc. Badania z przed 1,5 roku wykazały tsh 1. W tym roku pare dni temu odebrałam wyniki i jest 1,8. To w koncu niemal środeczek normy. Ja nie widze zeby moja szyja wygladała inaczej ale całkiem obiektywne osoby w tym internista uważaja ze tarczyca jest powiekszona. Nawet jak chciałam zostac honorowym dawcą krwi powiedziano mi ze mam powiekszoną. zauważył to nawet okulista. No i co, badam sie i wyniki są w porządku. Ale ze mna chyba nie jest tak do ko...
  • % lat temu zachorowałam na grype i po niej nabawilam sie rzs- wszystkie stawy zaatakowane. W okresach kiedy czulam sie gorzje bylam senna, po ok. 2 latach pojawily sie obrzeki pod oczami. Wystraszylam sie ze od nerek ale jak anrazie w wynikach nic nie wiec lekarze mnie ignorowali mowiac ze cos zmyslam chyba.. zauwazylam ze zaczyna pucnac mi twarz i podnosi sie waga.. po kilku bezowocnych wizytach u nefrologa wyczytalam w necie ze to moze byc niedoczynnosc.. Zrobilam wyniki i wyszly jak w temc...
  • i serce mi szybciej zaczelo bic, jestem pobudzona i poce sie czy to normalna reakcja na poczatku?
  • Witam wszystkich. Jestem 3 m-ce po operacji wycięcia prawego płata tarczycy (guz wielkości 3 cm. Obecnie mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy. Biorę Euthyrox w dawce 75. Od pewnego czasu mam niepokojące objawy. Nie wiem czy maja one związek z chorobą czy nie. Przede wszystkim nawracające i trwające kilka dni bóle gałek ocznych promieniujące do skroni. To jest takie uczucie jakby ktoś próbował wypchnąć oczy na zewnątrz. Ucisk okropny. Do tego wrażenie jakby coś stanęło w przełyku. Połykam, ...
  • juz po 25 mcg eurothyxu, czy to normalne bo organizm przez 2 lata byl w niedoczynnosci i sie zaadaptowal do tego stanu?
  • Proszę bardzo pomoc. Mam guza na tarczycy 35 mm, bardzo niskie TSH (T4 w normie), endokrynolog staiwrdzil że objawy, które mu opisałam jak sie czuje wskazują na niedoczynności a z wyników badań wychodzi mu że choruje na nadczynność. I tyle sie dowiedzialam czekam miesiąc na USG. Czy leczenie prywatne jest drogie moze ktoś wie? czekałam miesiąc na jedną wizyte zeby dowiedziec sie to co juz wiedziałam i drugi miesiąc czekam na USG... eh Polska. Proszę o odpowiedz czy ktos ma podo...
  • Bardz prosze tych którzy maja tą chorobe o ustosunkowanie sie do mojej wypowiedzi. Mam zespół różnych objawów- endo twierdzi, ze to nie od niedoczynnosci przytarczyc, poniewaz on ma wielu takich pacjentów i zaden nie ma takich objawów, leczyłam sie u psychiatry w zwiazku z jego sugesią- nawet u 3- ale w końcu niktnic nie stwierdził optrócz tego ze jestem trudnym przypadkiem, neurolodzy tez nic a objawy jak sa tak sa- raz mniejsze raz wieksze. Endo twierdzi ze brak przytarczyc ni...
  • Witam, Bede wdzieczna za podanie objawow niedoczynnosci tarczycy. Jesli podejrzewam, to jakie badania to sprawdzą ? czy musze isc do lekarza czy wystarczy jesli zrobie prywatnie jakies badanie i juz bede wiedziec ? dziekuje
  • witajcie, wymogłam na gastrologu aby do innych ogólnych badań wpisała TSH - jestem po policystektomii, kłopoty z metabolizmem zólci , itp - i mam wyniki: wszystko idealne prócz TSH: 4.38 mlU/l dla normy wg. tego lab: 0.49- 4.67 od urodzenia dziecka - przedtem cierpiałam na hiperprolaktynemie, 6 lat astaralismy sie o baby - mam rózne nowe przypadłości typu pogłebienie nerwicy (zawsze byłam nerusem ale teraz to jest jazda na cąłego), niezidentyfikowane kłopoty e wzrokiem - gener...
  • Cześć, mam pytanie, które może należeć do gatunku glupich, ale cóż. Mam GB. Obecnie leczę się thyrozolem 20 (1 raz dziennie) i propranolem (3 razy dziennie). Kolejny raz boli mnie szyja tzn. bolą mnie migdaly, albo węzly chlonne, jeden lekarz powiedzial nawet,że to ślinianki. NIe wiem czy może mieć to związek z tarczycą i obecną kuracją? Ból zaczyna się popoludniu, w ciągu dnia mnie nie boli. NIe jest to zwykly ból gardla tzn. coś w rodzaju pieczenia tylko tak jakbym miala opuch...
  • hej moj wynik biopsji to guzek koloidowy w prawym placie,badania hormonow, przeciwcial przeciwtarczycowych ogolne krwi sa w normie.lekarz powiedzial: nic sie z tym nie robi, czeka i obserwuje- czy mial racje?Pytam bo mam niepokojace typowe objawy ktore w wiekszosci sa zwiazane z chorobami tarczyce:zmeczenie, klopoty z przelykaniem,schudlam 5 kg, rozdraznienie.Karmie piersia roczne dziecko hmmmm zupelnie nie wiem co o tym myslec nie czuje sie najlepiej i wydaje mi sie ze nie moge...
  • Mam objawy wskazujace na niedoczynnosc tarczycy (zimno, zimna skora, obnizona temeratura ciala do 36,2°C, sucha skora, tycie mimo pilnownania tego co jem, zapominanie slow, spowolnienie, niechec do dzialania, stany depresyjne, itd). Wyniki sa idealne (nie badalam antycial). Co to moze byc?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się