objawy

(20 wyników)
  • Mam pytanie do osób, u których najbliższych wystąpiły przerzuty do mózgu. Jakie objawy skłoniły was/lekarzy do podjęcia diagnostyki w tym kierunku?
  • Witam, Jakie są objawy inwazyjnego raka szyjki macicy? Jak wyglądają bóle krzyża przy tym raku? Osoby w jakim wieku dotyka? Czy ktoś kto przeżył to niemiłe doświadczenie może odpowiedzieć na te pytania? Będę wdzięczna. I.
  • "Dziwne" - bo lekarze nie mogą zdiagnozować jaka jest ich przyczyna. Wersji jest kilka: skutki leków,nerwica,podłoże hormonalne itd.A rzecz w tym że mama w nocy bardzo się poci i ma greszcze ale bez gorączki.Poci się też w dzień ale w nocy poty są bardziej intensywne. Mama bierze: Enarenal od nadciśnienia,Verospiron,Megace no i ma plastry Durogesic.
  • Jakie są objawy przerzutów raka piersi do płuc? Takie jak raka płuc? tj. kaszel, duszności, plwociny? czy inne? Trudno mi znaleźć info na ten temat.
  • Witam! Zwracam się do Państwa z nastepującą kwestią, może ktoś miał podobny przypadek, coś mi doradzi. U mojego Taty w maju stwierdzono raka żołądka, miał mieć operację, jednak do niej nie doszło ze względu na to iż po otwarciu brzucha okazało się że są również przerzuty na wątrobę:(. Jest koniec listopada, Tata jest obecnie po 3 cyklach chemii i nie dawno wylądował w szpitalu, ponieważ dostał jak się okazało padaczki, takie były objawy. To znaczy od dłuższego czasu drętwiała mu...
  • Witam, moja mama choruje od 2003 roku na czerniaka, IV gr. Przezutow nie stwierdzono. Mama regularnie byla poddawana badaniom kontrolnym i wszystko od 6 lat ok, ale... Mama zachorowala na zwykle przeziebienie w grudniu, leczona antybiotykami. Kaszel suchy niestety trwa do dzis, nasila sie zwlaszcza rano i noca. Lekarz twierdzi, iz pluca sa czyste i wszystko wskazuje na chorobe zatok. Nadmieniam, iz mama oprocz tego meczacego kaszlu czuje sie bardzo dobrze. Prosze o informacje...
  • Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje. Moja mamusi ma raka płuc niedrobnokomórkowego ( prawe płuco). O ddiagnozy minął rok. Od około 2 miesiecy strasznie boli ja lewa ręka. RTG wykazło rozrzedzenie struktury kostnej, teraz mama czeka na tomograf i przeswietlenie koścca. z gory dziękuje za informacke
  • Proszę o podanie objawów, które mogą świadczyć o przerzutach na mózg.
  • Witajcie, Jaki nowotwór najczęsciej trafia osoby młode??? Czy rak móżgu, żółądka to choroby tylko ludzi starszych? Na jakie złe objawy młode osoby muszą szczegolnie zwracać uwagę?? Martka
  • Witam, Mam następujące objawy, które mnie niepokoją: -powiększone dwa węzły chłonne podżuchwowe, z tym, że z jednej strony węzełek jest malutki, a drugiej troszkę większy i jak go dotykam to boli trochę (wyczuwałam go już z pół roku temu ale wtedy to mnie porządnie bolał), drugi raz wyczułam go około 3 tyg temu tuż przed zapaleniem gardła -2 tygodnie temu miałam zapalenie gardała, myślałam, że to angina bo miałam strasznie czerwone gardlo i nie mogłam przełykać śliny, przy okazji włą...
  • Od dawna mam duzy brzuch jakby nadęty,napompowany powietrzem-jakbym była w ciązy.Trudno w to uwierzyc ale ograniczam sie w jedzeniu a i tak mam nadwagę.Miałam juz z 10 lat temu usuwaną macicę więc nie sa to mięśniaki,Czy ktos z Was na taki problem?
  • Moi Drodzy, Wiem, że na tym forum udzielają się osoby, które cierpią, mają raka lub ich bliski ma raka...wiem, że jest Wam bardzo ciężko i że po przeczytaniu tego co napiszę pomyślicie że przesadzam i nie potrafię docenić życia tylko sama szukam sobie problemów...Jeśli tak pomyślicie i czymś sprawię Wam przykrość to przepraszam. Chodzi o to, że strasznie panikuję że zachowuję na raka. Niedawno w ciągu jednego tygodnia dowiedziałam się o 4 znajomych osobach które zachorowały na ...
  • Po wykonanej 3 tygodnie temu hemicolectomii z powodu raka kątnicy, moja mama ma bardzo wysoki poziom D-dimerów (ponad 3800 przy normie do 500), lekarz rodzinny zaordynował zastrzyki z heparyny (Clexan bodajże). Czy słusznie? dodam, że mama jest bardzo słaba po operacji i ma niedokrwistość, w związku z czym mało chodzi, czy to może być powód takiego wyniku?
  • Pisałam ostatnio, że mój tata zmagający się z zaawansowanym niedrobnokomórkowym rakiem płuc zareagował na chemię wysoką gorączką. Na razie chemię wstrzymano. Gorączka czasem się pojawia ale znacznie niższa. Teraz doszły nam poważne problemy z pamięcią i kojarzeniem. Tata zapomina jak nazywają się różne przedmioty domowego użytku lub jak się robi kanapkę. Ma też problemy z artykułowaniem słów, trzeba mu podpowiadać, zgadywać. Czy jest jakaś szansa na to że te problemy z OUN to sk...
  • Moja mama - rak piersi z przerzutem do kości - od kilku dni ma kaszel. Jest on raczej urywający się, słychać wydzielinę jak mama próbuje odkaszlnąć, ale nie ma na to zbyt wiele siły. Nie ma innych objawów infekcji (katar, gorączka). Czy ten kaszel może świadczyć, że pojawiły się zmainy na płucach? Wiem, że bez badań trudno cokolwiek powiedzieć ale zwracam się głównie do osób, których bliscy mieli przerzuty do płuc. Czy jest wtedy kaszel, czy gorączka, cokolwiek. Proszę o odp. Pozd...
  • czy przy przeżutach do mózgu boli głowa? mama ma stwirdzone przeżuty do węzłów chłonnych, od jakiegoś czasu uskarża się na ból głowy. czy to mogą być przeżuty już do mózgu?
  • witam. mam pytanie. morfologia wykazala u mnie podwyzszone monocyty (1,07) i krwinki biale (11,8), a takze wysokie OB (40). wszystko inne w granicach normy. ponadto objawy takie jak m.in.: bole stawow w dzien i w nocy (kolana, czasem lokcie, czesto palec u reki + niewielki bezbolesny guzek na tym palcu), miesni (w ruchu, po dluzszym spoczynku), bol w okolicy ostatnich zeber po lewej stronie, krwawienia z dziasel (samoistne i przy myciu zebow), ponadto czasem zaczerwienione oko i ...
  • W środę mój tata miał pierwszą chemię. Od tego czsu temperatura utrzymuje mu się na poziomie 39,5 stopnia. Czy to normalny objaw? Dziś zgłosił się z tym do przychodni rejonowej, gzdzie przepisano mu antybiotyk. Czy to dobre rozwiązanie?
  • ZZ(9)

Classical Hodgkin lymphoma ( NS2 ) Immunofenotyp komórek RS i H : CD30+ , CD15+ , LCA- , CD43- , CD2- LPX: 5 duża masa węzłowawielkości 150x90x75w śródpiersiugórnym powyżej łuku aorty węzły tworza pakiet wielkości 90x100 w śródpiersiu tylkymmasa węzłowa 42x27. na wys pnia płucnego masa węzłowa 90x110mm w seg.4 płuca prawego niedodma płytkowa z ucisku płyn w prawej jamie opłucnej serce wielkością normalne to w skrócie dzisiaj ABVD
  • Czuję takie dziwne parcie na odbyt,do tego przy parciu odczuwam ból podbrzusza,odbytu i kości ogonowej. Nie dzieje się to często, ale parę razy już tak miałam. Wtedy nawet usiąśc nie mogę bo boli i podbrzusze i tak jakby odbyt i kość ogowowa. Czy to mogą być zrosty po operacji jajników i wyrostka? Mam nadzieję, że to nic z jelitami poważnego.Mam 27 lat. 3 dni temu mnie złapało, a jeszcze dzisiaj czuję trochę resztki bólu. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się