objawy

(4 wyniki)
  • Wiecie kto moze stwierdzić, czy to na pewno toczeń? Miałam cięzka małopłytkowść, początkowo podejrzawaną jako hemofilię. Po 4 latach sama przeszła, wczesniej nic nie pomagalo. Potem dostalam choroby Hashi-moto, reumatologicznego zapalenia stawów, anemii hemoloitycznej, lekopenii, zaplenia mięsni. Mam objawy jak w toczniu, przeciwciała, podwyższone ob, itp. ale lekarze nie są pewni. Leki na mnie nie dzilaja, a na typowe leki na toczen albo w ogole nie reaguje, albo alergicznie. kog...
  • Od wielu lat mam różne objawy które wystepują między innymi w kolagenozach. Raz byłam skierowana na badania i ją u mnie wykluczono. Może ktoś z Was umie mi odpowiedzieć, czy faktycznie na ich podstawie można tę chorobę u mnie wykluczyć: Krioglobuliny-brak p/jądrowe (ANA HEp-2) -ujemne kompelksy immunologiczne(KI-PEG) 0,60 j.u. Dopełniacz-składowa C3 0,67 Dopełniacz-składowa C4 0,13 komórki LE( robiłam na własną rękę)- dodatni Swoje objawy opisałam na forum Borelioza, aktualnie j...
  • Czy takie objawy jak zapalenie spojowek,zmeczenie,zapalenie stawow moga byc objawami jakiejs choroby autoimmunologicznej? dziekuje
  • Czy wynik TSH-4.2 moze sugerowac niedoczynnosc?Moze sa na tym forum osoby,ktore tez ja maja? Chcialabym sie dowiedziec jakie byly u Was objawy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się