objawy

(4 wyniki)
  • Pytanie jak w tytule.Jeżeli tak to każde zdrowe z pozoru dziecko może mieć ZUM??!!!
  • Jestesmy już po pierwszej wizycie u nefrologa (Szczecin dr Jachimiak), mieliśmy jeden tylko ZUM i zalecenia różnych badań po dzpitalu, jednak pani dr stwierdziła, że nie ma potrzeby ich wykonywania (????), wyniki moczu sa ok. Z jednej strony sie ciesze, bo badania sa na pewno stresem dla dziecka z drugiej jednak niepokoje, bo mały wciąż steka przy siusianiu i ma przerwany strumien moczu:( (jedno siusiu dzieli nawet na 5 razy), usg wyszło prawidłowe. Nie wiem czy to tak zostawic,...
  • O czym może świadczyć obecność E.coli u dziecka? Jestem nowa na tym forum, dziś odebrałam wynik moczu córci, za parę tyg. usg ukł. moczowego. Wizyta u lekarza za kilka dni, więc szukam w necie informacji. Mojej sześcioletniej córci zdarza się 3-4 razy w tyg. zmoczyć, poza tym mocz ma b. intensywny zapach, dlatego poprosiłam lekarza o skier. na bad. Poza tym córcia ma rzadką dolegliwość tzw. suche oczy. śłyszałam o chorobie ukł. moczowego,w której wystepuje ta dolegliwość, ale d...
  • Witam wszystkie mamy na tym forum, mam na imię Joanna i mam córeczkę rok i 9 m-cy. Około półtora miesiąca temu zaczęły się u nas problemy z zakażeniami układu moczowego. Pierwszym objawem było popuszczanie siku w majteczki (bo mała nauczyła sie już wołać siku i bezproblmu wołała) potem pojawiło się zaczewienienie i bolesność w okolicach ujścia cewki moczowej i wejścia do pochwy. Na początku udało się to nam zwalczyć furaginą, ale potem przeziębiła się i zaczęło się wszystko od n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się