Dodaj do ulubionych

Interesujący wywiad

07.10.03, 12:53

Przeczytajcie:
www.wegetarian.com.pl/prywatne/wywiad.html

Obserwuj wątek
    • deczi Re: Interesujący wywiad 07.10.03, 14:17
      Faktycznie interesujący, ale poglądy tej pani zupełnie nie zgadzają się z moimi
      obserwacjami. Ona zaleca surowe warzywa i owoce, a ja właśnie nie mogę tego
      jeść, bo od razu siada mi woreczek a w okolicy ust wysakakują pryszcze. I jest
      mi zimno, a nie ciepło. Nie mogłabym się przekonać do takiej diety, choć bardzo
      lubię i warzywa i owoce (zwłaszcza owoce, a teraz niestety nie mogę nawet
      jabłka zjeść na surowo;-(((
      D.
      • puma002 Re: Interesujący wywiad 07.10.03, 14:40
        Deczi, każdy z nas jest inny, ma trochę inne receptory, każdy sam najlepiej
        powinien wiedzieć co mu służy. Ja na przykład zjadam - bo lubię - przynajmniej
        kilogram owoców dziennie. Zimą są to przeważnie jabłka.

Pozdrawiam:)))
        • deczi Re: Interesujący wywiad 08.10.03, 12:01
          puma002 napisała:

> Deczi, każdy z nas jest inny, ma trochę inne receptory, każdy sam najlepiej
          > powinien wiedzieć co mu służy.

No właśnie, dlatego uważam, że nalezy być ostrożnym z zachęcaniem ludzi do
          różnych diet. Każdy powienien sam obserwować własny organizm, żeby stwierdzić,
          który sposób żywienia daje w jego przypadku najbardziej optymalne efekty.
          Ciszę się, że komuś coś pomaga i domyślam się, że według tej osoby jest to
          jedyne i nalepsze lekarstwo, ale... no właśnie, każdy jest inny.
          I bardzo dobrze, przynajmniej nie zabraknie tak szybko żywności ;-)
          D.
          • puma002 Re: Interesujący wywiad 08.10.03, 12:47
            Ale muszę przyznać, że robi na mnie ten wywiad duże wrażenie (i na moich
            znajomych którzy go przeczytali). Próbowałam nawet kiedyś przejść choć na
            kilka dni na taką fruitariańską owocowo-orzechową dietę, ale niestety niestety
            stare nawyki żywieniowe jak na razie biorą górę. Widocznie jeszcze nie
            dojrzałam do takiego sposobu odżywiania.

pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka