puma002 07.10.03, 12:53 Przeczytajcie: www.wegetarian.com.pl/prywatne/wywiad.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deczi Re: Interesujący wywiad 07.10.03, 14:17 Faktycznie interesujący, ale poglądy tej pani zupełnie nie zgadzają się z moimi obserwacjami. Ona zaleca surowe warzywa i owoce, a ja właśnie nie mogę tego jeść, bo od razu siada mi woreczek a w okolicy ust wysakakują pryszcze. I jest mi zimno, a nie ciepło. Nie mogłabym się przekonać do takiej diety, choć bardzo lubię i warzywa i owoce (zwłaszcza owoce, a teraz niestety nie mogę nawet jabłka zjeść na surowo;-((( D. Odpowiedz Link
puma002 Re: Interesujący wywiad 07.10.03, 14:40 Deczi, każdy z nas jest inny, ma trochę inne receptory, każdy sam najlepiej powinien wiedzieć co mu służy. Ja na przykład zjadam - bo lubię - przynajmniej kilogram owoców dziennie. Zimą są to przeważnie jabłka. Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link
deczi Re: Interesujący wywiad 08.10.03, 12:01 puma002 napisała: > Deczi, każdy z nas jest inny, ma trochę inne receptory, każdy sam najlepiej > powinien wiedzieć co mu służy. No właśnie, dlatego uważam, że nalezy być ostrożnym z zachęcaniem ludzi do różnych diet. Każdy powienien sam obserwować własny organizm, żeby stwierdzić, który sposób żywienia daje w jego przypadku najbardziej optymalne efekty. Ciszę się, że komuś coś pomaga i domyślam się, że według tej osoby jest to jedyne i nalepsze lekarstwo, ale... no właśnie, każdy jest inny. I bardzo dobrze, przynajmniej nie zabraknie tak szybko żywności ;-) D. Odpowiedz Link
puma002 Re: Interesujący wywiad 08.10.03, 12:47 Ale muszę przyznać, że robi na mnie ten wywiad duże wrażenie (i na moich znajomych którzy go przeczytali). Próbowałam nawet kiedyś przejść choć na kilka dni na taką fruitariańską owocowo-orzechową dietę, ale niestety niestety stare nawyki żywieniowe jak na razie biorą górę. Widocznie jeszcze nie dojrzałam do takiego sposobu odżywiania. pozdrawiam:) Odpowiedz Link