Dodaj do ulubionych

Problem gastrologiczny..

26.04.05, 22:24
Jestem tu rzedko,sprawdzałąm w starych postach czy może ten temat był już
poruszany ale nie znalazła..
Od kilku miesięcy po każdym niemal posiłku okropnie burczy/przelewa mi się w
jelitach.Na początku tylko w pozycji leżącej ale teraz to już jak siedze czy
stoję również.Staram się zdrowo odżywiać,jeść powoli i z umiarem.Nie mam na
razie pieniędzy na specjalistę i chciałabym żebyście,w miare możliwości coś
poradzili.Problem staje się coraz bardziej uciążliwy bo nie mogę już
praktycznie konsumować wsród ludzi:/
Z góry dzięki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • deczi Re: Problem gastrologiczny.. 27.04.05, 09:20
      Chodzi Ci o wzdęcia czy po prostu przelewanie się płynów (też to mam czasami)?
      A co jesz? I w jakich połączeniach?
      D.
      • ciasteczkom Re: Problem gastrologiczny.. 27.04.05, 12:16
        Jest to raczej związane ze skurczem jelit. Nie jadam prawie w ogóle owoców,bo
        po nich jest najgorzej,tak samo jakieś surówki,sałatki z surowych warzyw.Po
        zupach jest to samo.Do tej pory zdarzało sie to właśnie główni epo posiłkach
        płynnych i jak wspomniałam surowiznach ale teraz już właściwie po każdym
        poiłku.Nadmienię jeszcze że jestem osobą dość nerwową a to zapewne ma wpływ.
        Staram się również jesć mniej a częściej.Kropelki żołądkowe nie pomagają.
        • deczi Re: Problem gastrologiczny.. 29.04.05, 16:03
          Owoce w ogóle powinno się jeść na pusty żołądek,bo w połączeniu z czymkolwiek
          innym działają jak bomba - rozsadzają.
          Ale zupki źle dzialają na Ciebie? Nawet takie z samych warzywek na wodzie z
          odrobiną oliwy z oliwek? A używasz przypraw ziołowych?
          Nerwowość na pewno ma jakiś wpływ, ale nie jest raczej główną przyczyną.
          Przez internet trudno coś rzeczowego stwierdzić, za mało danych, lepiej udaj
          się jak najprędzej do specjalisty (zależnie od tego, kogo darzysz zaufaniem,
          niech to będzie lekarz konwencjonalny lub naturopata), bo problemy trawienne
          rzutują potem w mało przyjemny sposób na inne funkcje organizmu.
          Pozdrawiam,
          D.
    • jagoda85 Re: Problem gastrologiczny.. 29.05.05, 16:22
      Coś mi się zdaje, że masz Zespół Jelita Nadwrażliwego, to między innymi tym się
      objawia. Idź do lekarza pierwszego kontaktu, po skierowanie do gastologa, wtedy
      nie trzeba płacić za wizytę. On zleci ci badania(niepłatne), a potem w
      zależności od wyników badań zaleci dietę i da leki. To wszystko można zrobić na
      Fundusz bezpłatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka