piaski

(7 wyników)
  • Moja córeczka ma AZS i objawy głownie na rączkach. Coś, o czym pisała patyska w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=40483641 No i zauważyłam, że po zabawie w piaskownicy jej rączki są zaczerwienione i się drapie. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. Mała ma 1,5 roku i uwielbia się bawić w piasku. Co mam zrobić? Nie pozawalać jej na to? Co z tego, jak ona na spacerze tak tęskni za piaskiem, że wydłubije ziemię między kafelkami na chodniku lub bawi się żwirem na drogach. R...
  • kochane dziewczyny mam malego alergika od czerwca jest na diecie bez jajek, mleka i przenicy a ostatnio bez glutenu jest poprawa kupy sie unornowaly, jak w koncu odstawilam meko sojowe, juz pare razy zauwazylam ze jego kupy maja cos w rodzaju bardzo drobniutkiego piasku, ciezkiego do wytarcia szmatkami, trzeba to zmyc woda lekarze tylko rozkladaja rece czy to moga byc jakies pasozyty, czy cos podobnego? czy ktos mial podobne doswiadczenia prosze o rade
  • Temat jest bardziej złozony ale moze Wasze sugestie coś mi pomogą..Bo moj 6-latej jest akergikiem, tylko pokarmowym i objawia sie to tylko wysypkami do tego stopnia ze walczylismy z gronkowcem itp...Od 2 lat jest super, skora idealna-jesien i zima tylko na lato jest ciezko bo piasek, pot podraznia mu skore i robia sie zmiany skorne w zgięciach łokci i kolan a juz morze to działa strasznie..ale problem mamy teraz taki ze tydzien temu synek mial zabieg chirurgiczny z narkozą i przed zabiegiem...
  • mój dwuletni synek od kilku tygodni ma wysypke na dłoniach. nigdy nie miał zadnego uczulenia. wszystko zaczęło się gdy zaczęiśmy wychodzić na dłuższe spacery. wtedy też bawił sie w piasku. czy można mieć alergię na piasek?? myślałam że to może też być od vibovitu, ale czy witaminy mogą uczulać. wcześniej mu nie szkodziły. codziennie jedną saszetkę dostaje.
  • juz 2 razy zdazylo sie uczulenie u mojej corki na calych nozkach - raz po pojciu do piaskownicy osiedlowej a drugi po zabawie w piachu w domowycm ogrodku. zaznaczam ze piach byl zamawiany i kupowany czysty specjalnie dla naszej Corci i nikt , zadne psy koty z tego nie korzystaly. Czy to mozliwe ze ma po prostu uczulenie na piach/ wybieram sie nad morze - i troche sie martwie. to byly czerowone krosty na calych nozkach , zaczynaly sie od wew strony ud, straszie czerwone, bez gora...
  • Jakis miesiąc temu córka(20 m-cy),bawiła się w piasku.Za jakiśczas dostała kataru bakteryjnego,który został całkowicie wyleczony.Za jakiśtydzieńznów bawiła sięw tym samym piasku,i po 2 dniach znów pojawił się katar bakteryjny,zaropiałe oczka.Oczka podleczone,ale katar został,przekształcił sięw przeżroczysty.Doszedł jednak wilgotny kaszel(bez zmian oskrzelowych),pojawiający się może ze 2,3 razy w ciągu dnia,2,3 odkaszlnięcia,b.krótkie,no i te zgrzytania zębami...Lekarz twierdzi,że ...
  • Zauważyłam już wczoraj myjąc pupę dziecku.......na pupie były wyczuwalne drobinki piasku ? ! Robaki czy coś innego.........macie jakies pomysły ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się