piaski

(46 wyników)
  • czy ktoś wie gdzie w poznaniu można kupić piasek do piaskownicy?
  • Mój roczny synek 2 dni temu zjadł garstkę piasku z piaskownicy na pl. zabaw. nie był to pierwszy raz. ale dzis pojawiła sie u niego biegunka, ponad 10 luźnych kupek. no i teraz pytanie, czy to po prostu działanie przeczyszczające piasku, czy już mogły się rozwinąć jakieś pasożyty, które wywołały tą biegunkę, czy też po prostu zbieg okoliczności i są jakieś zupełnie inne przyczyny? głównie boję się tych pasożytów, bo zanim to zdiagnozuję, to trochę czasu minie, więc ciekawa jestem czy mogą...
  • Nastala piekna pogoda, wiec postanowilam zaznajomic dziecia z innym podlozem niz panele i kafelki. I tutaj skucha, bo dziec (13 miesiecy) boi sie (?) raczkowac po trawie i piasku, nici z pikniku oraz grzebaniu w piaskownicy. Ucieka na kolana, nie chce dotknac raczka, placze. Mialyscie tak? Na jesieni planowalismy urlop polegajacy na lezeniu martwym bykiem na plazy, jak na razie czarno to widze ...
  • Witam, ma problem z corka (1,5 roku) bo zawsze jak idziemy na do piaskownicy (tj. codziennie) corka obsypuje piaskiem inne dzieci albo nabiera piasek na lopatke, wstaje i sypie, a piasek trafia wszystkim do oczu... nie pomaga zwracanie uwagi, zabieranie np. lopatki (wtedy bierze od innych dzieci), grozby ze jak jeszcze raz tak zrobi to pojdziemy do domu ani samo pojscie do domu, bo za kazdym razem jest tak samo :-(
  • Jak w temacie. Piaskownicę już mam, ale potrzebuję jeszcze piasku (na teraz i do wymiany co jakiś czas). Doradźcie proszę skąd go wziąć...
  • witam! Moja corcia ma rok i 2 m-ce i zjada wszystko! Wybieram sie z nia do piaskownicy to pierwsze co szuka kamyczkow i je zuje. Za chwile bierze piasek, nawet juz z lopatki zjada a nie po ziarenku :( Podobnie jest z cala reszta niejadalnych rzeczy. Paproszki z dywanu, trawa, kwiatki. Myslalam, ze moze jest glodna wiec podtykalam jedzenie w piaskownicy. Niestety bez efektu. Nic nie chce tylko ten piach i kamienie. Smoczkiem tez sie nie da zatkac. Wrecz przeciwnie. Jest mokry, wie...
  • PODOBNY WĄTEK WYŁ PARĘLAT TEMU,ALE NIESTETY BEZ ODPOWIEDZI.WZNAWIAM WIĘCBOBARDZO MNIE TEN PROBLEM NURTUJE. WKUPCE (RACZEJ LUŹNEJ)MOJEJ CÓRKI POJAWIŁ SIĘ DROBNY SZORSTKIPIASEK,PYŁE.DZIEJE SIĘ TAK OD OKOŁO TYGODNIA.pRZY WYCIERANIU PUPY WYCZUWA SIĘ TO, JEST POPROSTU SZORSTKIE. dZIECKO JEST ZDROWE,NIE MA ALERGII NIE MAM POJĘCIA Z CZYM MOŻESIĘTO WIĄZAĆI COOZNACZAĆ.MACIE JAKIEŚPOMYSŁY?
  • Witam! Mam pytanko, może ktoś z Was miał podobną sytuacje. W Wielkanoc wylądowaliśmy z małą (18m-cy) na dyzurze szpitala dziecięcego z wysoka temp. i "paprzącym" się paluszkiem ( na paluszku dwa dni wcześniej zrobił się bombelek - myśleliśmy, ze może się oparzyła lub coś podobnego, ale nagle tych bąbli zaczęło przybywać i zaczęły się rozlewać i pękać) - Pani doktor stwierdziła wtedy infekcję hepa-wirusową. Mała dostała maści, tabletki - przeszło. Ale niedawno na paluszku znów zacz...
  • Od kiedy do piaskownicy z dzieckiem?boje sie zeby nie jadł piasku.w grocie solnej gdy bylam to probowal jesc.a ciagłe "nie" czy "nie wolno"-co to za zabawa bedzie...? Wiek Szymusia Nasz kochany Szymuś Fotki Szymusia ***Mam już roczek!!!*** ~To ja-mały rozrabiaka~
  • czym przemyc oko roczniakowi???czy znacie jakies dobre krople?
  • Prosze, poratujcie! Niedlugo wybieramy sie do Babci na wakacje, Babcia ma duzy ogrodek :D, obiecalam juz mojej 2,5 latce piaskownice, tyle, ze nie mam pojecia, gdzie kupic piach... Ten ze sklepow z materialami budowlanymi nie wydaje mi sie zbyt zdrowy dla dziecka... Moze macie jakies pomysly? Dziekuje i pozdrawiam.
  • Moje dziecko, to kosmita! Na spacerze podnosi kamienie i bierze je do buzi, piasek memla w buzi, patyki liże, a w przychodni kładzie się na podłodze, by spróbować jęzorem jak ona smakuje. Liście, psie kupy, to kuszący repertuar. Lepszy niż jakaś tam zupka. Ogólnie szkrabiszcze ma 14 miesięcy. Płeć żeńska. Zdrowa. Czy brakuje jej jakichś mikroelementów czy po prostu tak ma?
  • Słuchajcie, już nie wiem co mam robić. Mój synek nie chce nic jeść. Każde jedzenie zaczyna się awanturą. Czasami uda mi sie przemycić serek waniliowy,czasem zupkę ale zawsze musi być dodatkowo do tego jakaś zabawa... Sam z siebie nic nie zje....poza ziemią z kretowiska, piaskiem z piaskownicy, często z buzi wyjmuję mu rózne drobne kamyki. Oszaleć można. Wczoraj garściami wkłądał sobie ziemię do buzi.... Oczywiście załatwia się również tym pisakiem, stąd wiem, ze to połyka. Co jest...
  • Witam, od kiedy wasze dzieci bawiły się w piaskownicy? czy roczne dziecko może się bawić, to nie za wcześnie? W tym wieku, wiadomo, nie da się uniknąc piasku w buzi, choć łopatke polizać , ale musi;)
  • Kupiliśmy dziecku drewnianą zamykaną piaskownicę i zastanawiam się, jak ją zamontować w ogródku. Można wykopać dół, prawda? Ile zostawić miejsca po bokach żeby ziemia się nie osypywała? A może wyłożyć dno grubą folią (żeby dziecko nie dokopywało się do ziemi)? Poradźcie :) I jeszcze zabawki - chcę kupić jakiś większy zestaw na allegro, ale nie mam pojęcia, jak sprawdzić jakość i przydatność zabawek - doradzicie? Syn ma rok.
  • Witam, czy ktoś może polecić jakąś miejscowośc nad Balatonem, gdzie można jechać z 18 miesiecznym dzieckiem? Czytałam że północny brzeg jest ładniejszy ale że tam woda jest od razu głęboka. Natomiast na brzegu południowym, mniej atrakcyjnym, jest dużo płycizn gdzie dzieci mogą się bawić. Nie znam w ogóle tego rejonu a chciałabym trafić na miejscowośc, która będzie nastawiona na wypoczynek rodzinny. Dziękuję za odpowiedzi.
  • witam moja 15 miesieczna corcia najadla sie dzisiaj piasku jak moge jej pomoc??czy moze cos jej sie stac???
  • Wiem, że było wiele wątków o odpieluchowywaniu... Mam pytanie apropo spacerów. Powiedzmy, że dziecko juz jako tako dojrzało do tego, że na spacerze nie robi się siusiu itd. Ale co robicie w momencie gdy jesteście w piaskownicy i dziecko Wasze zrobi siusiu (pomimo często pytania się czy chce itd.) na piasek w piaskownicy? I co robicie np. z siuśkami z nocnika gdy też jesteście na placu zabaw? TRansportujecie to do domu? Wylewacie pod drzewko? A co z ew. grubszą sprawą? S...
  • Pytanie moze glupie, ale zastanawiam sie kiedy zaczelyscie zabierac Wasze pociechy do piaskownicy? Moja ma roczek i rwie sie do innych dzieci i do piachu wlasnie! Oczywiscie siedzi w piasku albo probuje przemieszczac sie na kolanach i nie bardzo wie co robic z lopatka i foremkami. Do tego probuje sprawdzac jak smakuja foremki czy piasek i sypie tym piaskiem w sposob niekontrolowany gdzie popadnie..dlatego wydaje mi sie ze to za wczesnie? A moze przesadzam i pozawolic corci sie potaplac ...
  • witajcie w tym roku jedziemy z 2 latkiem nad morze.Prosze o rady co warto kupic, by milo i komfotowo spedzac czas na plazy. Myslam o zakupie butow piankowych (do wody dla malucha), mysle tez o zakupie zestawu chronionego przed piaskiem i sloncem (moze ktos cos poleci?).podzielcie sie mamy swoimi doswiadzceniami z zeszlorocznego pobytu. pozdrawiam buzka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się