Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      piaski

piaski

(7 wyników)
    • Poszukujemy dostawcy pojemników na sól i piasek do zimowego utzrymania chodników i dróg. cento3@o2.pl
    • Powszechnie uważa się, że piasek w piaskownicy musi mieć atest i że musi być wymieniany co roku. Ale gdzie jest podstawa prawna powyższych stwierdzeń ? W prawie budowlanym i w warunkach technicznych, może zbyt pobieżnie przekartkowanych, nie znalazłam tego. Może ktoś wie czy jest taki obowiązek i gdzie jest on zapisany ? PS' to samo z ubezpieczeniem nieruchomości - gdzie jest zapisany ten - wydawałoby się oczywisty - obowiązek ?
    • kilku zwolenników budowy placu zabaw mimo porażek przez kilka lat chcą co roku głosować uchwałę dot. placu zabaw. Zarząd nie chce takiej uchwały wprowadzić do planu obrad w 2010.Kto może złożyć wniosek jakie uchwały mają być w planie obrad/lub o zmianie porządku obrad i wprowadzeniu nowej uchwały?
    • witam serdecznie, zastanawia mnie problem piaskownic, czy piasek musi spełniać jakieś normy a dokładnie jaki ,można zamówić ?
    • Witam! Jestem w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej. Między blokami mamy zamknięty, pięknie zagospodarowany i utrzymany dziedziniec z placem zabaw dla dzieci. Problem polega na tym, że niektórzy właściciele zwierząt traktują go jako wybieg dla swoich psów i kotów. O ile z właścicielami psów udało nam się dogadać (rzeczowa rozmowa + zakaz wyprowadzania psów w formie plakatów na drzwiach wyjściowych), to z właścicielami kotów jest już gorzej. Dwoje z nich po prostu beztrosko wypusz...
    • wymieniamy piasek w piaskownicy. Czy piasek ten powinien posiadać atest?
    • KOMUNIKAT GLÓWNEGO INSPEKTORA NADZORU BUDOWLANEGO do właścicieli i zarządców nieruchomości Główny Inspektor Nadzoru Budowlanego przypomina właścicielom i zarządcom obiektów budowlanych o wynikającym z Prawa budowlanego obowiązku użytkowania obiektów budowlanych zgodnie z przeznaczeniem i wymaganiami ochrony środowiska oraz utrzymywania ich w należytym stanie technicznym i estetycznym, nie dopuszczając do nadmiernego pogorszenia ich właściwości użytkowych i sprawności technicznej, zw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się