Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      piaski

piaski

(22 wyniki)
    • Moj chłoptaś kocha jeść piasek. Ile razy nie spróbujemy pobawić się na placu zabaw, a jest cały wysypany piaskiem tyle razy pełne piąstki wpychają te "smakołyki" do paszczy. Starsza córka też próbowała piasku ale po paru razach zrezygnowała. A Młody? On sie dożywia tym syfem:( czy jak? Rozumiem ze musi sobie spróbować , oswoić świat, ale przestałam wchodzić na plac zabaw, bo nie mam juz siły na walkę i płacze. A jak pomyślę o tych wszystkich paskudztwach, pasożytach i innych k...
    • za pare dni jade nad morze i mam problem - moje dziecko (10mcy) polożone na piasku natychmiast go wcina i to garsciami. ostatnio tak sie dorwal do tego piachu, ze az mu sie nosem ostatni posilek zaczal wylewac. boje sie, ze zje cala plaze;) przeciez taki maluch moze sie ciezko rozchorowac majac caly zoladek piasku... moze ktos ma jakis pomysl - co robic, zeby nie dorywal sie do tego piachu jak glupi do sera?
    • Nasz synek ostatnio z dużym apetytem zjada piasek. Poradzcie co to może być? Może mu czegoś brakuje? MOZE KTÓRAS Z WAS miała takiq1 przypadek. pozdrawiam. i czekam na Wasze porady
    • mam szybkie pytanie.Moja 11 miesięczna zjadła trochę piasku,a właściwie to maleńkie kawałeczki gruzu(mam nie do końca wykończone schody) i ona przez moją nieuwagę się tam bawiła i nie wiem jakim cudem wygrzebała go sobie trochę. Nie wiem dokładnie ile go zjadła, bo sporą część wygrzebałam jej z buzi jak się zorientowałam. Czy mam się martwić że coś jej będzie (może ją boleć brzuszek)czy może resztę wydali przy kupie?
    • Mój synek ma prawie rok i boi się piasku i trawy.To znaczy boi się po nich raczkować.Jak go posadziłam w piasku to jak tylko go dotknął od razu się rozpłakał i ręce w górę.Czy jeszcze jakieś dzieci tak się zachowują?I czy mu to przejdzie.Dodam tylko że po podłodze(dywan,kafle,panele)raczkuje bez problemu.
    • ratujcie co robic!!!!!
    • Czy to dobry pomysł?
    • Mimo że jest ogrodzona i na płocie widnieje tabliczka: zakaz wprowadzania zwierząt - piasek wyraźnie śmierdzi kocim moczem. A dzieciaki hasają w przydomowej piaskownicy, wiadomo...I co tu począć? ;-) Dodam, że nie jestem z tych sterylnych - może dzięki temu mój roczniak ani razu nie chorował. :-)
    • Witam Jadę na urlop nad ciepłe morze z dziećmi. Najmłodsze ma 6 m-cy. Proszę o kilka praktycznych rad jak się z takim maluchem plażować. Nie chodzi mi o zabezpieczeni przed słońcem ale o to np, gdzie tego malucha trzymać? pozwalać raczkować po piasku? zanurzać w słonej wodzie? No i wszystko inne co przyjdzie Wam do głowy. Bardzo dziękuję , z góry J.
    • Będzie masakra czy nie ? ;) Córka jeszcze nie chodzi, tylko stoi no i śmiga raczkując jak meserszmit. Za niecały miesiąc wybieramy się na weekend nad morze i zastanawiam się, jak to będzie z tym piaskiem . Bo na kocu to pewnie i minuty nie usiedzi. Czy powinnam się liczyć z tym, że będzie chciała "degustować" piasek na przykład ? W domu rączki lądują w buzi non stop. Jak zachowywały się Wasze dzieciaki będąc pierwszy raz na plaży ? Czego można się spodziewać, poza wielką niewiado...
    • Moje dziecko raczkuje i zaczyna chodzić. Na buty jeszcze trochę za wcześnie. Czy na plażę wystarczą same skarpetki ?
    • Myslicie,ze osmiomiesieczne dziecko moze juz sie bawic w piaskownicy? Takiej osiedlowej.
    • Widziałam wątek na plaży z niemowalkiem i... coś tam- wózek czy chusta, zdaje się. A ja mam inne pytanie- na plaży z niemowlakiem czyli jak? Wielki parasol i krem z filtrem 100? Pół godziny tylko do 10 rano? Planujecie plażowanie z pociechami w tym roku?:-)
    • Chodzi mi glownie o to co przyda sie na plazy. Synek raczkuje, bardzo ruchliwy, nie usiedzi na miejscu. Polecacie jakies namioty, parasole, krremy z filtrem? Jak sobie radzic z obecnym wszedzie piaskiem, ktory zapewne bedzie lądowac w buzce dziecka? Czy w ogole plazowanie (1-3 godzinne) z takim maluchem (10 miesiecy) ma sens? Moze lepiej nastawic sie na spacerowanie? To nasz pierwszy wyjazd na tak dlugo - 2 tyg. i w sumie nie wyobrazam sobie siebie na plazy z mało kumatym brzdąc...
    • od kiedy Wasze pociechy zaczeły bawić się w piaskownicy? planuję zakup piaskownicy na działkę, tylko nie wiem czy zrobić to w tym roku czy w przyszłym. Mój maluch za dwa tygodnie skończy roczek. Z góry dziękuję za odpowiedzi
    • Dziewczyny,czy wsadzacie swoje roczne dzieci do piaskownicy?Jeśli tak,to jak je ubieracie przy takiej wiosennej pogodzie?Chodzi mi oczywiście o to,żeby nie zmarzł tyłek.Mój synek miał dziś na sobie spodnie i pieluchę i troszkę zmarzł....Dupka była zimna :)))
    • moja corka uwielbia towarzystwo innych dzieci: z racji tego, że mam starszego synka często bywam na placu zabaw. i ona to uwielbia: hustamy sie, zjeżdzalnia, patrzymy na inne dzieci. ostatnio ja posadziłam w piskownicy. no i dopełniło sie szczęście, przesypywała piseke, rzucała nim i przygladała sie innym dzieciom. no i właśnie nie wiem, czy jest to odpowiednie zajecie dla 8 msc. powiem tak, że obseesji na temat higieny nie mam (i tak mam w domu brudnego psa), siedzenie na piachu ...
    • W okolicy mamy piekne, czyste jezioro. Chcialabym czasem wybrac sie tam z synkiem, ale nie wiem na co mozemy sobie pozwolic. Kapiel? Zamoczenie stopek? Zabawa w brodziku? Prosze o rade.
    • Od kilku dni syn- diablak zmienił się w syna- marudę. Niczym nie chce się bawić (z zabawek), wszytkie konty odkryte, nie ma co demolować.. Nuuuuuuuuuuuuuuuuuda. I miałczy i narzeka całe dnie. Więc mu czytam, bawimy się, ale ile można? O_o Latam na spacery po kilka godzin ale na spacerze też nuuuuuuuuuuda bo tak siedziec na dupce kilka godzin... Bawiliśmy się gazetami- lepiąć kulki, warzywami, owocami, praniem, odkurzaczem,.. ma basen, rower .. no kurde co jeszcze? TV go nie interesuj...
    • jak wy pozwlałyście dzieciom bawić się na plaży i z jakich pobudek, wybrałyście opcję gołą lub odzianą???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się