piaski

(16 wyników)
  • Mamy 4 miesięcznego kota.Wychodzi często z domu i zauważyłam ,ze tarza się długo i namiętnie kręcąc spirale w piasku.Sierść ma zmatowioną przykurzoną. O co jej chodzi ? Przyjemność?Świąd?Pcheł nie ma.Nawet jakby wykąpać i tak potupie i powtórzy.Czy to jakaś cecha rasy? Rosyjski niebieski
  • mam 3 letniego kocura Alfreda, pol roku temu zostal wykastrowany, do tego jest alergikiem, dlatego tez podajemy mu niemal wylacznie karme dla alergikow. Zauwazylam ze Alfred od pewnego czasu duzo sika (to na pewno po tej karmie), dziwi mnie jednak ze jego mocz nie zbryla piasku, tylko piasek staje sie jak glina, rozpuszczaja sie grudki,tworzy sie wilgotna gliniasta maz i bardzo ciezko sie to wszystko wyciaga z kuwety, jesli np. przylepi sie do podloza kuwety badz na boku... Uzyw...
  • Opisywałam na tym forum kłopoty z siusianiem nie w kuwetę. Byłam bliska załamania. Wówczas wkroczył mój mąż. Stwierdził, że jak był dzieckiem, koty sikały zawsze tam gdzie trzeba i nie było żadnych cudownych żwirków. Koty korzystały tylko i wyłącznie z piasku w kartoniku. Wziął pokrywkę od kartonika do butów (MAŁY)i przyniósł piasek z piaskownicy. Został ustawiony obok kuwet z różnymi żwirkami. I stał się cud, Niki jak gdyby nigdy nic zaczął korzystać z piasku. Po dwóch dniach do...
  • słuchajcie uzywam piasku do kuwety Cat's best - eko plus czyli zbrylajace sie trociny które mozna pacnąc do toalety pisek jest super, pochłania zapach i jest wygodny w uzyciu ma dwie wady kot roznosi go łapkami po łazience ( stara sie biedaczysko posprzatac potem kafle zamiatajac łapą ale efekt mizerny choc przesmieszny ;) ) no i druga podstawowa wada jest drogi: 32 - 38 zł za 10l znacie moze "piasek" o podobnych właściwościach ale tańszy, moze jakis polski producent?
  • Rude futro, gdy jest wypuszczany do ogrodu, zamiast isc do domu dokuwety albo chociaz do brzozowego gaiku za plotem, upatrzylo sobie moje nasadzenia jako kuwete w plenerze. Rozgrzebuje kore, kopie sobie dolek i sie tam zalatwia. Wkurza mnie to okropnie, bo juz mi zniszczyl w ten sposob pare roslin no i wkurza mnie fakt, ze zalatwia sie na swoim terenie. Jak go tego oduczyc? Da sie w ogole?
  • jaki jest dla was najbardziej ekonomiczny. mi sie wydaje, ze drewniany (pigwa 8l za 8 zl z groszami), ale bardzo jestem waszego zdania.
  • chodzi mi o to, czy jako "wiazacza" wilgoci producent nie uzywa jakichs szkodliwych substancji?
  • witam wszystkich zrzeszonych kociarzy i licze na jakas pomoc w problemie z moim bialym niedzwiadkiem... Kot ma nieco ponad 7lat (mam dwoch panow, braci), jest gluchy i niestety wydaje sie miec problem, z ktorym ani on ani ja nie mozemy sobie poradzic. Zdarzalo mu sie w zyciu sikac poza kuweta, ale bylo to zwiazane z ogromnym stresem, ktory odczuwal w domu w pewnym okresie (3lata temu) -tak mysle. potem sytuacja sie poprawila, zmienilismy miejsce zamieszkania i bylo ok. Od kil...
  • Żwirek w kuwecie już mu śmierdział, a nie mam kasy na nowy (kiedy, do licha ten pierwszy?!), więc poszłam do piaskownicy i przyniosłam piaseczku... Trzeba przyznać, że wchodził nader ostrożnie - jedna łapka... dlugo nic... druga łapka... potem grzebu grzebu, aż połowa na podłodze wylądowała... a potem to już musialam wyjść, więc nie obserwowałam dalszych zmagań. Jak często trzeba zmieniać piach? Po każdym sikaniu? (tyle latania na 4 piętro i z powrotem, brrr...) Czy bardzo śmierdzi?
  • Zostawiłam ją w dobrych rękach na 2,5 tygodnia - urodziców, lubi ich bardzo, zna, zna dom, ma tam wiele kryjówek i ulubionych miejsc. Po powrocie - śmiertelnie obrażona, foch taaaaki, no cóż, pomyślałam ze jej przejdzie. Schowała sie pod wanną i wyjść nie chbciał. Wieczorem jednak połozyła się na klawiaturze i 'oglądałysmy' razem zdjecia z wakacji :D zasneła. Obudziłam sie z kotem przy boku mocno przytulonym :) i tak przespała całą noc. Ale nadal jest jakaś inna, osowiała nieco, ...
  • Jak wiecie mam 5 Kociow w tym dwa 8 miesieczne Zbyg i Katania. Zbyg zostal wykastrowany 2 tygodnie temu.Pisze o tym bo jego wstretne zachowanie trwa juz bardzo dlugo. W domu 3 kuwety ,utrzymywane w nieskazitelnej czystosci a On wali kupy przed jedna caly czas w tym samym pokoju. Zmienialam piasek,a on dalej to robi. Pytanie dlaczego?.Czy mozliwe,ze ma to zwiazek z faktem ,ze jest to objaw frustracji,Czarusia syjamka wali go ile sie da a on nie bardzo umie sobie z tym poradzic. Cale...
  • Mam od trzech miesięcy kocurka. Piękny kot, czarniutki dachowiec. Jak do nas przyjechał miał 3 miesiące i grzecznie załatwiał swoje potrzeby do kuwety. Po remoncie zaczęły się problemy bo zaczął robić kupe gdzie popadnie, ale sikał nadal do kuwety. Mimo prób dawania kuwety tam gdzie najczesciej sie załatwia nic nie przyniosło efektu. teraz kocur zaczął dodatkowo sikać tam gdzie popadnie i jestem po prostu załamana. Sami wiecie okropność!!! Nie wiem co mam zrobic. Poradzcie coś bła...
  • matylda nie raczy niczego zakopać. drapie o brzeg kuwety, o pralkę, przykrywa [i kupy i siki] pod rolką papieru toaletowego - ale żeby samej zakopać, to nie. umie, wiem, bo kiedy wracam do domu i sprzątam kuwetę wszystko zakopane dokładnie i starannie. podejrzewam, że po prostu się stawia i cały hałas, jaki towarzyszy drapaniu, ma być dla mnie informacją, że mam przyjść i zagrzebać - więc oczywiście nie reaguję, sytuacja bez zmian. co robić? będę wdzięczna za każdą radę.
  • Moze troszke sie powtorze, ale juz nie wiem co mam robic :( Atena zaczela znow sikac. Wiem, ze to zadna rewelacja (szczegolnie ostatnio cos te nasze kotki sie butnuja), ale chcialam sie tylko upewnic czy dobrze robie „nie martwiac sie” (w sensie czy moge jeszcze poczekac 1-2 dni zanim zabiore lapeczki do weta). Najdziwniejsze jest to, ze sika wylacznie na lozko mojego ojca! Juz bym wolala, zeby na moje sikala wredota jedna – a tak, to on sie denerwuje i krzyczy na...
  • Wiem,że już było o tym tysiąc razy,ale ja jeszcze raz.Mam 2 kocury - wykastrowane, Picia i Anan.Picia-młodszy ,śliczny,czarno-biały ze skarpetkami,przylepa.Anan - starszy 2,5 roku ,zwykły szaraczek ,nie koniecznie uwielbia,żeby go pieścić,ale i tak kochany,bo pierworodny :)Od pewnego czasu stare Ananisko zczęło lać po kątach- sika obok butów,na tapczan,na porzuconą przez synka koszulkę.Kiedyś tego nie robił.Kupska rąbie grzecznie do kuwety, ale z tym siuraniem jestem już grubo ner...
  • brudasy!(10)

mam dwa koty - jednego kota dużego i małą kotkę z końca marca - pisałam już o tym! Koty się nawet ładnie zaprzyjaźniły ze sobą. Mała nie umiała załatwiać się do kuwety, myślałam że kot Kacper ją nauczy. Tymczasem nie tylko mała nie nauczyła się kulturalnie siusiać ale moj kot zaczał załatwiać się poza kuwetą! Ostatnio nawet na moje łóżko! Co się z tymi kotami dzieje?? W domu mi śmierdzi! Myję ciągle podłogę, kuwetka czysta cały czas - mocno tego pilnuję i jest coraz gorzej! Nie chcę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się