Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      piaski

piaski

(15 wyników)
    • mozecie jakas polecic, o ktorej wiecie, ze jest bezpieczna, skuteczna i niechemiczna? piasek: czy macie jakis typ: samozbrylajacy, pochlaniajacy smrodki i bezpieczny dla kota (naturalny, bez szkodliwych zwiazkow chemicznych, o ktore w piaskach zbrylajacych niettrudno?) A moze polecicie cos zupelnie innego? I jeszcze jedno: jaka mozecie polecic obrozke dla psa przeciwko kleszczom, czy cos wyprobowaliscie i wiecei, ze jest skuteczne, np. w polaczeniu z innym srodkiem, takim np. fron...
    • witajcie, Mam 2 kotki i dużą kuwetę, jednak zwirek z kuwety po zalatwieniu "sprawy" jest "wyrzucany" przez kotki i pelno go w lazienice i na przedpokoju. czy jest jakis dobry sposob, aby rozwiazac moj problem ciąglego sprzątania. dziekuje bardzo za pomoc. pozdrawiam cieplo.
    • w prezencie urodzinowym (pełne zaskoczenie- prezent nie był konsultowany ze mną) dostałam dwóch samców myszoskoczka. dopiero po fakcie zaczęłam szukać informacji o tych zwierzakach. Pan w zoologicznym polecił klatkę, ściółkę bawełnianą, domek, oczywiście wapienko, kółko, tunelik. i wszytko niby powinno być OK. tyle, że moje zwierzaki: - na rękę wejdą tylko po jedzonko i zaraz czmychają, - nijak nie potrafią wpaść na pomysł, że kółko służy do innych celów niż gryzienie, - szatkują...
    • i zapaleniem pęcherza. Moja kota ma szczawiany w moczu. Obecnie oprócz leków (tabl., zastrzyki) je sucha karmę Eukanuby (oxalate i struvite). Raz słyszałam, że szkodliwe jest podawanie karmy leczniczej jeżeli kot wyzdrowieje a raz,że musi to jeść cały czas.Poza tym jest to karma sucha (namaczanej nie chce zbytnio jeść). Co w takim razie dawać jej do jedzenia? Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii to baaaardzo :)) prosze o odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich i z góry dzię...
    • Witam, mam w domu od środy kotkę - Zulę. Czy ktoś może mi powiedzieć jak często wymienia się piasek w kuwecie. Odchody stałe wyrzucam od razu. Mam wrażenie, że piasek już czuć. Pozdrawiam Agnieszka
    • żeby się nie kąpał w piachu? Mam dwa piękne koty: czarnego i białego, ale w praktyce jak tylko wyjdzie słońce i piasek obeschnie - mam dwa szare (niezdatne do głaskania). Są zabezpieczone przed pchłami, kleszczami oraz innymi pasażerami na gapę
    • Czy dorosłego kota, oswojonego, ale przyniesionego z podwórka można nauczyć korzystania z kuwety?
    • Jedziemy nad morze i chyba bedziemy zmuszeni wziąć ze sobą psa - duży - collie (lessie). Czy widzieliście żeby na plażę ludzie chodzili z psami? bo ja qrczę kompltenie nie pamiętam a nie wiem czy pies wytrzyma cały czas w ośrodku w pokoju...
    • takiego własnie pupila ma obiecanego nasz 4-letni synek. to-to ma być małe i mieszkać w terrarium na dziecięcym biurku (do wyboru mieliśmy: "chcę psa, proooooszęęęęę..." "mamooooo siostrzyczkęęęęę" lub "lodziceeee, kiedy bede miał blaaaaata? ja chce blaciszkaaaa!!!") stanęło na żółwiu. mam więc pytania: - co onemu do jedzenia oprócz sałaty, jabłka i tych robaczków "glamm... coś tam" - czy skopupa taka :))) może mieszkać na kocim piasku? - gdzie można znaleźć informacje o pielęgnac...
    • ile takie akwarium kosztuje? chodzi mi o takie male koliste na 1 rybke
    • jak to było mieć kota w czasach przed "ogólnodostępnym" dobrobytem? piasek z piaskownicy do kuwety, biały serek do jedzenia? ;) a, nie, przepraszam - pracowite odwijanie ryby z gazety :)) przywoziliście jakieś kocie specjały (... łiskas?) z zagranicy? weterynarzy chyba, jak pamiętam, nie było więcej niż jeden/trzech na dzielnicę? ? :))
    • Wynajmuje mieszkanie razem ze znajomymi, ktorzy maja kota. Kuweta stoi na korytarzu, i codziennie strasznie smierdzi. No, moze przesadzam, ale nieprzyjemnie pachnie. Nie wiem, jak czesto powinno sie sprzatac kotu, zmieniac piasek, itp. A moze ten smrod to normalne? Mam im zwrocic uwage, czy co? Dzieki!
    • Witam. Mam problem z kotką, weterynarze nie wiedzą co się dzieje, może Wy na coś wpadniecie... Kotka (niecałe 1,5 roku) była osowiała, mało się ruszała, jadła(!) piasek z kuwety, była wzdęta. Pojechliśmy do weterynarza, okazało się, że jest zapalenie gardła, w jamie ustnej nadżerki z ropą. No dobra, dostała antybiotyk, co dwa dni grzecznie jeździliśmy na zastrzyki, było lepiej. Do wczoraj... Wczoraj wieczorem kotka dostała bólów brzucha (przy delikatnym głaskaniu piszczała z bólu), poj...
    • zdecydowałam się wziąć pod opiekę kotka,jednak moja znajomość w opiekowaniu się zwierzątkami oscylowała jedynie pomiedzy papużkami,świnką morską,rybkami i żółwiami. i tu mam pytanie do właścicieli kotków: rozumiem że dom powinnam wyposażyć w kuwetkę (zmiana piasku co ile?-mój facet upiera się że będzie brzydki zapach),powinnam zapewnić miejsce do spania i jedzenie-typowe podstawowe sprawy. okey,teraz jak to jest w wetem? ile razy powinno się chodzić na wizyty? szczepienia odrobacz...
    • Czy trociny uzywane jako podściółka dla zwierząt można wrzucać do ubikacji? Z góry dziękuję za odpowiedź. Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się