piaski

(10 wyników)
  • czy tylko wszędzie jest ciemny piasek? czy w maju wieje tam mocno? czy są może regiony gdzie wieje mniej/bardziej?
  • Mam może takie dziwne pytanko. Czy tylko na Teneryfie jest czarny wulkaniczny piasek, czy na innych wyspach też. Z gory dzięki za odpowiedz.
  • Witam. W zeszłym roku byliśmy z rodzinką na Teneryfie. W tym roku też nas ciągnie na Kanary :) Przeglądamy zdjęcia , opinie, filmiki i nie możemy się zdecydować, którą wyspę wybrać. OPrócz pieknych plaż muszą być jeszcze jakieś atrakcje dla dzieci. Pomożecie?
  • czy ktos wie gdzie sa najładniejsze plaże na południu Teneryfy z jasnym piaskiem,( oczywiście te sztucznie usypane)np. cos w stylu Playa Amadores na GC. chciałabym wiedziec pod względem dzieci żeby potem gdzies w pobliżu znaleźć fajny hotelik z opcją ALL. Może ktos jest w stanie pomóc ? Z góry dziękuje
  • Czy to jest fajna plaza na Tene,tak przynjamniej czytałam? Bedzeimy z dziecmi i jezeli ktos by znal jakis fajny hotel z ALL niedaleko tej plaży to prosze o info. Dzieki
  • Wiem, wiem - temat "wałkowany" ;) Nie interesują mnie jednak dane historyczne, tylko może ktoś akurat wrócił z Fuerty i jest w stanie powiedzieć, czy wiatr aktualnie mocno dokucza? Myślałem o wyjeździe 10.06 (region Corralejo), czyli już w przyszłym tyg... Są wprawdzie prognozy pogody, ale jakoś podana prędkość wiatru nie jest dla mnie tak wymowna, jak temperatura ;)) Nie wiem, czy słusznie zakładam, ale chyba w obszarze zabudowane kompleksu hotelowego powinno być przyjemnie, nawet w wietrz...
  • Witam wszystkich. W tym roku po raz pierwszy wybieramy się z mężem na zagraniczne wakacje. Po obejrzeniu wielu wielu ofert i rozeznaniu się wybraliśmy dwa miejsca- Cypr i Teneryfę. Teraz musimy wybrać. Zależy nam na ładnych plażach, pięknym morzu:), cieple, no i oczywiście chcemy coś zwiedzić w tak zwanym międzyczasie. Które z tych miejsc lepiej odpowiada naszym kryteriom? Prosimy o pomoc i radę:) Pozdrawiamy:)
  • Co możecie polecić na wczasy 2 tygodnie z rodzinką (dzieciaki 11 i 13 lat), najchętniej na Grand Canarii-słyszałam, że ponoć lepsza od Teneryfy, ale nie wiem na ile to prawda. Interesuje mnie dobry hotel w opcji all z ładnymi basenami i taką prawdziwa karaibską plażą -piaseczek, palmy itd.
  • sirocco(4)

w jakich miesiącach sirocco występuje na Teneryfie? Podobno wiosną ale czy też w lecie? Czy w lipcu lub sierpniu jest duże prawdopodobieństwo że to zjawisko wystąpi, czy naprawdę jest ono bardzo uciążliwe tak ze nie da się zwiedzać? Proszę o odpowiedź wtajemniczone w temat osoby, zastanawiam się nad wyjazdem na "Kanary" ale podobno jest tam bardzo zdradliwa pogoda.
  • Witam, wybieram się z Neckermannem do Hotelu Hesperia Troya na Teneryfie, wylot 5 lipca. Może ktoś był w tym hotelu i potrafi cos więcej powiedzieć na jego temat? Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się