piaski

(16 wyników)
  • moju 20 miesieczny synek od prawie miesiaca robi kupke co 2-3 dni, wczesniej bylo codziennie, ale sie zmienilo :( Sadze, a raczej jestem pewna, ze to przez to, ze malo pije, poprostu nie chce pic, musze sie niezle nagimnastykowac, zeby cos wypil. Podaje mu nawet picie strzykawka! Od paru dni te jego kupy sa takie z czarnym piaskiem, z czyms ala kawa mielona, takie male czarne punkciki, a kupa jest jak plastelina. Martwie sie, bo to moze cos groznego :( Pewnie napiszecie mi, zebym ...
  • mam pytanie, jak sie rozpuszcza klacid? dodalam wode wg wskazan na ulotce, naprawde porzadnie trzeslam buteleczka, niejednokrotnie. i ciagle "ziarenka" klacidu sa nierozpuszczone. plyn jest jednorodny, ale z "piaskiem". smak ohydny, mlody o krok od wymiotow. czy tak jest ok? poprzednio mialam ceclor i augmentin w dwoch wersjach i powstawalo prawdziwe mleczko... a tu jakas kicha bede wdzieczna za odpowiedz!
  • Witam, w kupce mojej 1,5 rocznej córki pojawiają sie od czasu do czasu ciemno brązowe skupiska jakby podłużnych włosków (maleńkie oczywiście) po roztarciu rozpadają się na małe kropeczki- jak piasek. Bylo podejrzenie skazy, okazalo sie ze byla to jednak biegunka wirusowa, wrocilismy do mleka i przetworow i po 2 tygodniach znow takie dziwne luzne kupy. Jak mowie lekarzom o tym piasku to stwierdzaja ze zjadla cos np piasek :( . Antygen lambli ujemy. Czy ktos miał moze podobne doswiadczeni...
  • Moja córka teraz skończy 20 miesięcy i jestem zaniepokojona jej chodzemniem gdyż prawą nogę zaciąga do środka . Byłam z tym u ortopedy ale jakoś nie bardzo sie przejął gdyż powiedział mi ze to sie rozchodzi ale jakoś od kilku miesięcy sie nie rozchadza , czasem idzie dobrze a czasem zaciąga ze ho ho co robic ????
  • witam zjadanie piachu przez 1,5 roczniaka??? co to moze oznaczac czasami jak go nie przypilnuje to widze ze ma pelna buzie piachu??? co ropic pomużcie!!!!
  • Moje 17-mczne dziecko dziś spadło z dwóch schodkow na piasek. Po przemyciu obtartego policzka i utuleniu dostała cyca i się rozweseliła a nawet zaczęła sie bawić. Po chwilowej obserwacjii musiałam włozyć dziecko do auta i pojechać w pewne miejsce. Po ok.30 min jazdy samochodem, w którym cały czas na córkę świeciło słońce (parasolkę ciagle odrzucała)- zwymiotowała porannym posiłkiem. Zadzwoniłam od razu do lekarza, ale on mnie zbył, mówiac że to być moze od stresu i żebym jecha...
  • Kurcze mam problem z moim 4letnim synem. Od niecalych 2 tygodni co jakis czas w ciagu dnia wspomina, ze boli go brzuszek. Sama nie wiem co o tym myslec. Sa momenty, ze mysle - kombinuje ale innym razem zaczynam sie martwic. Dlaczego moze kombinowac, jest przedszkolakiem i sa dni ze po prostu nie chce mu sie chodzic do przedszkola - ale prawie 2 tygodnie:( Raczej jak wraca to mowi, ze mu sie podobalo itd. ale oczywiscie wspomina, ze bolal go brzuszek. Obserwuje go w domu, normaln...
  • mój maluch od kilku dni ma brzydką wysypkę na dłoniach. Lekarz przepisał nam Elidel, niestety to strasznie droga maść. Generalnie to maść na atopowe zapalenie skóry, więc może ktoś używa innych preparatów?? Możecie coś podpowiedzieć?? Myślę, że jutro pójdziemy jeszcze do dermatologa, ale swoją drogą proszę o podpowiedzi.. dzięki!!
  • Byłam na bilansie dwu latka i pani doktor powiedziała ze naszej córeczce zaczyna uwidaczniać się płaskostopie kazała chodzić w bucikach za kostke i zamieniać buciki prawy na lewy i odwrotnie . co o tym myślicie i jakie Wy znacie metody leczenia. Pozdrawim wszystkie mamy
  • Witam, Moj synek 3.5 latka od 2 tygodni przesiaduje na nocniku. Objawy podobne do infekcji układu maoczowego, tzn czuje parcie na pęcherz, nawet gdy już nie ma czym siusiać. Co ciekawe, nie odczuwa żadnych dolegliwości typu, pieczenie, bóle przy załatwianiu, nie skarży sie na bóle brzucha. Lekarz zrobił ogolne badanie moczu i twierdzi, ze wszystko OK. Zlecił antybiotyk (przypuszczając infekcję) ale poprawy brak. Mały zaczął moczyć sie również w nocy, choć już jako niespełna 2-l...
  • Moja coreczka 1,5 roku ma lekko wykrzywione stopki-tak jakby opierala sie troche na wewnetrznych krawedziach.Lekarka powiedziala ze mamy przyjsc za 2 m- ce a tymczasem ubierac dziecko w buciki zakrywajace kostke i sztywne.Jest straszny upal-mala prawie zawsze w domu biega na boso-sama sobie sciaga i buty i skarpetki:)Wcale jej sie nie dziwie:)Zreszta niektorzy zalecaja chodzenie wlasnie na bosaka.Czy Wasze dzieci tez tak maja-bo zdaje sobie sprawe,ze wiele dzieci ma lekko koslawe n...
  • Pozwalacie swoim dzieciom bawić się w piaskownicy?
  • Hej, Czy mialyscie moze taki problem ? Moj syn (ma 2 lata) dostał gorączke wieczorem, nastepnego dnia goraczki nie było, ale poszłam do lekarza, zeby się upewnic ze wszystko jest ok. Pani doktor, zeby wykluczyc stan zapalny zlecila badanie moczu (takie błyskawiczne z paska papieru). Zrobilismy je i okazalo sie, ze leukocytów (czyli tych od stanu zaplnego) nie ma, ale za to sa erytrocyty-powyzej normy (25). Czekaja mnie kolejne badania, ale poki co przeczytalam sobie o czym to moze...
  • Oczywiście w poniedziałek idziemy do lekarza ale może, któraś z mam dziewczynek miała podobny problem? Mała ostatni miesiąc spędziła z dziadkami i starszą (7lat) kuzynką na działce (czytaj: w piaskownicy). Pierwszą moją myślą było, że może babcia nie dbała wystarczjąco o higienę ale byłam z nimi tydzień i dziewczynki każedego wieczoru były kąpane. Za to moja pannica (bez pieluch juz prawie rok) potrafiła 3 razy dziennie przybiec do mnie z posikanymi majtasami. Po prostu nie miała ...
  • Dzisiaj byłam z moim 4,5 letnim synkiem u ortopedy i ten stwierdził, że jego stopki są szpotowato-koślawe. Oczywiście zalecił ćwiczenia rehabilitacyjne, które mamy wykonywać w domku ale jego niektóre rady bardzo mnie zdziwiły. Przede wszystkim powiedział, że wkładki ortopedyczne to lipa. Zdziwiłam się tym bardziej, że wszystkie tu mamy opisują, że lekarze je raczej zalecają. Ponad to kazał chodzić tylko na bosaka po mieszkaniu a zimowe buty to nie żadne Bartki i inne ortopedyczne ...
  • A było już tak dobrze... Mój 4-letni synek nigdy do osiłków nie należał, jego waga zawsze była znacznie poniżej norm. W lutym gastroenterolog zdiagnozował nietolerancję glutenu i przeszliśmy na dietę. Odmieniło mi to dziecko: zaczął jeść, spokojnie przesypiał nocki, uspokoił się no i przybierał na wadze. Z początkowych 11,5 kg (6.02) skoczył na 13,1 kg (17.04). Wczoraj ważę synka i co widzę: 12kg !!! Szok. Widziałam już od paru dni,że coś jest nie tak. Zadzwoniłam do lekarki. Dzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się