piaski

(25 wyników)
  • Wiem oczywiście, ze w Sharm są głównie kamienie i rafa, ale bywają ponoć miejsca z piaskiem. Chodzi mi o taki piasek z którego dziecko moze cos zbudować i potaplać się na brzegu,czyli też lagodne zejście do morza. Czy możecie polecić dobry hotel z taką plażą?
  • na których plażach jest taki naprawde biały pasek na plażach? kraj/miasto?
  • Witam, proszę o informację gdzie na chorwacji znajdę miejsce przyjazne dzieciom - plaża piaszczysta - jakiś plac zabaw - mała miejscowość może ktoś pomoże ??? pozdrawiam andrzej www.cichosza.pl
  • Jedziemy na tydzień do Turcji z półtoraroczniakiem. Ile więc muszę zabrać pieluszek do kąpieli? Będziemy korzystać z kapieli na basenie i w morzu. Moje wątpliwości dotyczą takich zagadnień: - jak założę taką pieluszkę to ile dziecko może max w niej być? Jeśli np. wchodzi i wychodzi z basenu i tak wielokrotnie w ciągu jakiegoś czasu. Czy zaraz po wyjściu z wody taką pieluszke trzeba zdjąć czy dziecko może sobie w niej posiedzieć i potem ponownie w tej samej wejść do wody? - jak t...
  • Podstawowa kwestia jaka mnie nurtuje: w samym pampersie, w pampersie i spodenkach, na golasa czy w specjalnej pieluszce w której będzie się mógł moczyć? W sandałkach takich co można wchodzić do wody czy gołe nóżki? No krem z filtrem, picie, czapka, zabawki to jasne, ale moze coś jeszcze jest co się przydało? Pewnie pod jakimś parasolem to się nie da go utrzymać (żywe dziecko) czy dobre nasmarowanie kremem wystarczy do ochrony (mamy Klorane 30-stkę)? Czy pod koniec sierpnia, po 20-stym ...
  • Witam; Pewnie nie jedna z rodzinek była nad naszym morzem z 10 miesięczniakiem, tzn., z wózkiem. Jakie wózki zabieraliście? Czy mogę cokolwiek myśleć o baby dreams walker, czy raczej "czołg" na pompowanych kołach? Czy jest szansa na to żeby nie wytrzęść maluszka za wszystkie czasy pojazdem na mniejszych kółkach? Dziękuję - Paulina
  • Piękna plaża, piękny piasek, woda cudowna - to najważniejsze jeśli jest pogoda. Ja jednak raczej do Karwi już nie wrócę, na pewno nie do tej "nowej' części. Zejscie 41, 42 dla rodzin z dziecmi raczej nie bardzo. Masakrycznie ciężko się idzie po takiej ilości piasku, przy 42 kilka płytek chodnikowych na których można zrobić sobie krzywdę. Zejście najlepiej przystosowane dla wózków to chyba 43 (koło namiotu) Okolice ul. Reprezentacyjnej, Cichej, Miłej niestety nie podobają mi się. Czuł...
  • Jade nad morze i tak się zastanawiam czy moge pójśc z synkiem na plaze poopalac się (opalanie oczywiscie dotyczy mnie a nie małego)? Mam namiot plażowy ale nie potrafie sobie wyobrazic jak on bedzie się tam zachowywał. Byłyscie? Jak zachowywały się wasze jeszcze niechodzace dzieciaki?
  • Co sądzicie o zabawie w wodzie małego dziecka? Jak spędzacie wakacje nad morzem, czy unikacie w tedy wody i słońca, a dzieci ubrane od stóp po głowe schowane są w namiocie? Tyle słyszy się o bakteriach w wodzie, piasku, poparzeniach, więc najlepiej trzymać dziecko (zwłaszcza małe) od tego z daleka. Z drugiej strony jednak dziecko powinno się przyzwyczajać, tyle jest pieknych zabawek do piasku, pontonów i dmuchanych kół dla dzieci od 1 roku. Jedne, gdzie nogi dziecko ma w wodzie...
  • Cześć! Mam pytanie, pewnie banalne, ale temat mnie nurtuje... A mianowicie jak "ubrać" mojego synka na plaży??? Myślałam, że bedzie biegał na golaska, ale z kolei przeczytałam, że jest to niebezpieczne, bo piasek może podrażnić siusiaczka i może się zrobić stan zapalny...ma biegać więc w pielusze takiej na basen?? Jak Wasze dzieci syneczkowie są ubrani na nadmorskiej plaży??? A może kupić takie kąpielówki?? Ale je się nakłada na zwykłą pieluchę??? Czy na gołe ciało??? Ale co wtedy ...
  • Witam, moze ktos z Was doradzi, gdzie najprzyjemniej spedzic 2 tygodnie (koniec sierpnia - poczatek wrzesnia) z (wtedy) 15 miesiecznym dzieckiem? Podroz samolotem, na miejscu wypozyczenie samochodu i ewentualnie 1 tydz w jednym miejscu, drugi tydz w innym. Nocleg pod namiotem lub apartament (raczej nie w hotelu), blisko plaza (eh, najfajniej to z zoltym piaskiem), brak komarow;) Myslelismy nad Majorka, Cyprem albo Kreta, ew cos innego - jesli macie pozytywne wrazenia z Waszych pod...
  • Która z forumek tam była? Polecacie? Co warto zabaczyć? Lecę tam w lipcu. Czy rzeczywiście średnia temp. to ok. 25 stopni? Co powiecie o kuchni? Proszę o ogólne wskazówki z uwzględnieniem faktu, że wybieram się tam z 2 latką.
  • po raz pierwszy bedziemy nad naszym morzem z dzieckiem (1,5 roku) mozecie mi powiedzieć, czy po plaży da się jechać wóżkiem z małymi kołami?? jak rozwiazać sprawe spacerów brzegiem morza:)
  • Czy któraś z doświadczonych mam może napisać co robi 9-miesęczne dziecko na plaży.Starsze sobie jakoś poradzą a taki maluch będzie raczkował po piachu? A ja za nim? i najje sie piachu z muszelkami?Niezła perspektywa wyjazdu.
  • Miłek nie chodzi i nie zanosi się ,żeby chodził za miesiąc. Jedziemy nad morze pociągiem. Mieszkać będziemy w ośrodku, pokój trzyosobowy. Bardzo proszę, doradżcie co muszę zabrać, na co uważać i czego sie spodziewać. Nie jest problemem spacer w wózku po lesie , ale na plaży ??? Jakoś na razie nie mogę sobie tego wyobrazic. Czy najedzenie się przez dziecka piasku jest dla niego niebezpieczne ? Mam takich , być może niezbyt mądrych pytan tysiące. Wiem ,że mi pomożecie Martyka
  • Przeczytałam kilkanaście wątków o plażach na Krecie i już mam mętlik w głowie,nie wiem gdzie jest plaża NAJŁADNIEJSZA!!!! Poradzci coś, bo mam dość. Marzy mi się piaszczysta plaża, czysta, z łagodnym zejściem dobra na spacery, szeroka. A moze ja mam za duże wymagania??? Jadę z rocznym maluchem i chciałabym żeby mógł swobodnie grzebać w piasku. A może to niemożliwe na Krecie!!!!!!
  • Szukam na Krecie hotelu, w którego okolicy jest piaszczysta plaża. Może ktoś z Was był w takim hotelu i mógłby mi coś podpowiedzieć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
  • Witamy Właśnie przeglądamy internet w poszukiwaniu miejsca spędzenia urlopu z 2 letnim dzieckim. Natknęliśmy się na węgierskie Hajduszoboszlo (choć wcześniej wstępnie myśleliśmy o Balatonie). Mamy pytania do zorientowanych forumowiczów(ek): 1. Czy rzeczywiście Hajduszo.... jest dobrą propozycją dla nas (tzn. przede wszystkim dla 2 letniego malucha) Czym może się on zająć? 2. Nie orientujemy się specjalnie, jak z pogodą na Węgrzech w lipcu (ale zakłądamy że chyba porównywalni...
  • witam liczę na podpowiedzi... która wyspa najbardziej odpowiednia na wypoczynek z dzieckiem? (chodzi głównie o plażę) chętnie pojechalibyśmy do hotel stworzonego właśnie z myślą o dzieciach (aquapark, plac zabaw) jaka w miesiącach marzec kwiecień jest pogoda? (kąpiel w morzu) z góry dziękuję
  • Jade w maju na Krete z 2 letnim synkiem, chodzi mi o ladne plaze, konkretnie o piasek, moj synek uwielbia bawic sie w piasku. Czy sa na Krecie jakies atrakcje dla dzieci np. Park Wodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się