Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      piaski

piaski

(15 wyników)
    • mam problem- nie wiem jak obliczyć potrzebną ilość piasku i cementu do wykonania wylewki grubości 5 cm na powierzchni 40 m2/w stosunku 1:3/. Jeżeli możecie to podpowiedzcie
    • Kupiłem dom i dopiero teraz zaczynam się zastanawiać co jest na zewnętrznych ścianach. Są one wyłożone grubą warstwą(ok4cm)czegoś co wygląda i pachnie jak piasek, jest to pomalowane farbą ale kawałek odpadł i jest to bardzo sypkie jak się potrze, kolor oczywiście piasku. CO TO JEST? Chce ocieplić dom i nie wiem czy na to dawać styropian...
    • Muszę zasypać fundamenty i chce zamówić wywrotkę z piaskiem. Wszyscy podają mi cenę "na wagę". Ok. 150 zł za 7-8 ton. Czy ktoś może mi napisać ile to metrów sześciennych?
    • Proszę zorientowanych o pomoc - jaki rodzaj piasku najbardziej nadaje się na piaskownicę dla dziecka czy np tzw rzeczny, kopany (ale jaki). Dziekuję za pomoc.
    • Witam, planuje budowę domu z podpiwniczeniem pełnym (wg przekroju głębokość ok. 2,75m). Wykonałem pomiar geologiczny - grunt do piasek do głębokości odwiertów ok. 4,5m, poziom lustra wody w stanie średnim to ok. 2,6m. Pytania: - jak odwodnić wykop i czy będzie to koniecze - jak wylać fundamenty i je zabezpieczyć - jakie ściany piwnicy - bloczki, lane - jak zabezpieczyć posadzkę w piwnicy - czy wykonac drenaż wokół budynku Dla bardziej szczegółowych informacji dodam, że jest w...
    • Witam, przymierzam się do wymiany starego popekanego betonu na kostkę brukową (polbruk). Ma być to wjazd do garażu na samochód osobowy. W tej chwili warstwa popękanego betonu ma może ze 3 cm pod nią żwir, kamienie, zapewne też trochę cegły no i ziemia. Myślałem że wybiorę pod 6-cio centymetrową kostkę około 6 cm ziemi (więc wyszłoby około 9cm głębokości), ziemia jest ubita, ale myślę że całą powierzchnię warto jeszcze trochę zagęścić. Po tym zrobiłbym już podsypkę piach-cement (około3-4...
    • Witam, mam zamiar położyć sobie kostkę brukową na podjeździe pod garażem. Czy może mi ktoś z was powiedzieć ile będę potrzebowała cementu oraz piachu do 27-30 m2 powierzchni kostki? I czy jeszcze jakiś materiał bedzie mi potrzebny? Z góry dzięki za pomoc.
    • Witam mam pewnien problem wynajmuje dom kultury w ktorym jest podloga z piaskowca i chce zorganizowac "beach party" dokladnie chodzi o wysypanie podlogi piaskiem 0-2mm i wstawienie palm ocvzywiscie chodzi o dyskoteke wiec ludzie beda tanczyc w tym piasku moje pytanie brzmi czy piaskowiec moze ulec uszkodzeniu nie chodzi mi o jedna ryske tylko czy moze byc problem z podloga jak bede oddawal sale prosze o pomoc . Jakub Koralewski
    • Czy może mi ktoś wyjaśnić, czym się różni tynkowanie od gładzi. Na czym to polega i jakimi materiałami najlepiej to robić. Bardzo proszę o cierpliwe podejście do moich pytań,ale trochę krępuję się przed majstrem mojej niewiedzy na ten temat. A jutro czeka mnie decyzja. dodam tylko że "gładzenie" będzie na mokro tzn. nie to gipsowe, które się pyli. dzięki z góry za wyjaśnienia
    • To i tamto beton wiec nie mam pomyslu. Pozbruk jest brudny od wody z betonem, kleju do plytek i fug. Co proponujecie? Myslalam o przelozeniu na druga strone, ale pod spodem jest inna struktura. Da sie to jakos wyczyscic?
    • Remontuje stara kamienice sprzed 100 lat, gdzie do tej pory byly tynki piaskowe z mieszanina konskiego wlosia. Wykonawca zasugerowal, zeby cale tynki wymienic, a nastepnie nalozyc nowe tynki gipsowe recznie. Nalozyl je na sciane ceglana bez gruntowania (ale zabezpieczyl elementy drewniane i inne), i to o warstwie ok 3 cm mieszanka Goldbandu i 20 procent piasku. Czy takie tynki nie odpadna? (czy tez powinnam je skuc) SPANIKOWANA
    • Jak i czym wyrównać strop Kleina? czy można wyłożyć go cienkim styropianem do wysokości wystających belek i potem położyć jeszcze jedna warstwę styropianu i na to wylewka?
    • Potrzebuje proporcji na wykonanie 1m3 betonu
    • zakupilismy wlasnie płytki gresowe do przedpokoju i kuchni... po rozpakowaniu pudełka okazalo sie ze wiekszosc z nich skeljona jest ze soba... nie ma sily ich rozłaczyc... czy jest na to jakis sposob?? moze ktos sie tez z tym spotkał??.. juz zastanawiamy sie nad reklamacja ale nie chcemy sie wyglupic... Bardzo prosze o porade
    • żywica(8)

Mam drewniany, sosnowy taras. I tylko jeden problem z nim związany. Od trzech lat z desek wydziela się żywica w coraz wiekszych ilościach. Co można z tym zrobić? Pomóżcie. Z góry dzieki za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się