piaski

(11 wyników)
  • Jak tak dalej pójdzie z utrudnieniami z wydobyciem piasku z Wisły. www.zw.com.pl/artykul/483553_Czekajac_na_wielka_wode.html
  • Witam szanownych forumowiczów, potrzebuję uwolnić Was od worków z piaskiem. Piasek będzie jak znalazł do wyrównania pod kostkę na naszym podjeździe (i do zaprawy na kilka murków na działce). Jeśli ktoś tych worków już nie potrzebuje chętnie je odbierzemy własnym transportem a po ich opróżnieniu same worki zawieziemy do straży w Łomiankach. Niech je mają w pogotowiu pod ręką - mam nadzieję, że DŁUUUGO nie będą potrzebne. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt na priv. pozdrawiam
  • Bywając w okolicach Jeziorenej łatwo zauważyć jeżdządze za wałem wiślanym tiry. Mniemam, że jest to ruch do kopalni piasku przy wiśle. Czy są one rzeczywistym problemem przy planowaniu w tamtych rejonach wycieczek? Nie jest to chyba najlepszy widok jadąc sobie rowerem bądź idąc z wózkiem i małym dzieckiem?
  • Dzisiaj rano widziałem ten napis wyświetlony na wielkiej tablicy ustawionej na Wisłostradzie tuż przed Trasą Toruńską. W ubiegłym tygodniu był wyświetlany inny: "Utrudnienia Wyb. Gdyńskie". Korek w stronę centrum zaczynał się w tym samym miejscu - tuż za Trasą. Zastanawiam się po co ta tablica. Sądziłem, że może chodzi o to aby odpowiednio sterować ruchem - widzisz "Zator przed tunelem", w porządku; jadę dalej prosto. Widzisz "Utrudnienia" - skręcam w prawo na Trasę i w inny spo...
  • Dlaczego ta firma ma się tak dobrze w Łomiankach i ignoruje prawo? A może ma też coś wspólnego z lansowaniem po cichu obwodnicy nad Wisłą? Pytania retoryczne.W odpowiedzi dopomógł mi bajmot. Masz za długi język chłopie:)) Tu cytat z twojego postu: -Racjonalne i przeprowadzone w sposób kontrolowany wykorzystanie urobku z dna Wisły, umożliwi zagospodarowanie tego odcinka rzeki w sposób bezpieczny dla mieszkańców przyległych obszarów zurbanizowanych i umżliwi wybudowanie trasy przy mo...
  • Ukazał się nowy komunikat na stronie urzędu. 2010-06-05 POGOTOWIE PRZECIWPOWODZIOWE (komunikat z godz.9:29) W związku ze wzrostem poziomu wód w Wiśle i możliwością wystąpienia kolejnej fali powodziowej oraz licznymi podtopieniami w wielu rejonach kraju wojewoda mazowiecki ogłosił alarm przeciwpowodziowy - od godziny 12.00- 5 czerwca (sobota) - dla powiatów: grójeckiego, otwockiego i piaseczyńskiego oraz pogotowie przeciwpowodziowe dla m.st. Warszawy. Alarm powodziowy obowiązuje już...
  • Cała prawda o Nadwislanskiej Obwodnicy Łomianek napisana przez fachowców od drogownictwa czytaj: www.lomianki.info.pl/index.php?id=31447257&menu=8 www.lomianki.info.pl/index.php?id=31447339&menu=8 www.lomianki.info.pl/index.php?id=31447368&menu=8
  • Chciałbym się poradzić gdzie w Łomiankach można zamówić piach kopalniak? Nie chodzi mi o całą wywrotkę wieltonową (bo wystarczy zadzwonić do jednego z przewoźników), ale mniejszą ilość np. tylko 1 tonę. Jest skład na Rolniczej w pobliżu skrzyżowania z Ogrodową (było w jakimś wątku), ale tam widziałem tylko piach wiślany. I druga część pytania gdzie mozna kpić dobrej jakości (bez gruzu, śmieci) ziemię pod trawnik/rabatkę. Również chodzi o mniejszą ilość np. 1 m3.
  • Dowiedziałam sę od znajomego z Łomianek Dolnych,że jutro odbędzie się spotkanie mieszkańców w w/w sprawie o godz.16.00.Ma być telewizja:)Wszystko ma odbyć się na terenie lub obok piaskarni.Jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia to zapraszam.
  • Czy zdajecie sobie sprawę, że umowa z odśnieżającą Łomianki firmą, z Wieliszewa została zawarta przez poprzedniego burmistrza tak, iż odśnieża ona tylko najważniejsze ulice? Że by wyegzekwować należyte odśnieżanie, straż miejska musi śledzić nie tylko, co, jak i gdzie robią, to nawet zmuszona jest kontrolować, czym sypią? Bo firma nie ma obowiązku informować, iż działa już w Łomiankach. Bo piasek bez soli wszak jest tańszy od piasku z solą. A umowę skonstruowano tak sprytnie, że mimo ew...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się