Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      piaski

piaski

(16 wyników)
    • witam, chciałabym wybrać sie w październiku do którejś z wymienionych miejscowości, uwielbiam góry za plecami i zależy mi na wycieczce do Petry. Niestety zmartwiło mnie to, że po wejściu do morza jest rafa albo kamienie, tak przynajmniej zorientowałam się po przejrzeniu postów z tej okolicy. Czy w Nuweibie, Tabie i Dahab nie mogę liczyć na piasek w wodzie? Czy mogę rosić o podanie hoteli w Sharmie przy których jest piaszczyste dno morza, będę wdzięczna za informacje, pozdrawiam Jola
    • wywożonego z Egiptu?
    • Hej bywalcy .... napiszcie łaskawie jak to z plaża w Sharm ...jest piasek czy nie mozna sie pokąpac czy od razu dwadziescia metrów głębokości ... gdzie w końcu jest normalnie jak w HRG ... wchodzisz do wody popływasz sobie na głebokosci powiedzmy 1-1.5 m wyjdziesz z wody na piasek pod parasol i sie opalasz a potwm znowu do wody i tak w kółko .. a jak jest w Sharm ... bo jesli nie ma plazy i od razu 30 m głebiny ...
    • konflikty.wp.pl/kat,125594,title,Arabska-Wiosna-w-Egipcie-nie-dla-kobiet,wid,14483908,wiadomosc.html moze jestem jakiś dziwny, ale do Egiptu w tej chili na pewno bym się nie wybral
    • Witam, rozważam na lato iberotel lamaya ale mam kilka pytań, zwłaszcza do Miriam:) byłam już 2 razy w Egipcie: w caribbeanie w Safadze i Jungle. Jadę z 2 dzieci, które są miłośnikami zabaw w piasku, mam pytanie o plażę, czy dzieci mogą wejść z plaży do wody? Zdjęcia na holidaychecku są pomieszane z Soraya i nie wiem która plaża jest którego hotelu. Zależy mi żeby dzieci mogły z piaszczystej plaży przekursować sobie do morza z wiaderkiem po wodę lub pobrodzić sobie do kolan. Czy cała plaża...
    • Wczoraj ogladałam wiadomosci, chyba w TVP3 i pokazywali ludzi wracajacych z Egiptu. Ponoc rezydent schował sie w piasek. Nikt go nie mógł znaleźć. Ludzie wracali na wózkach inwalidzkich i z rozwalonymi głowami. Co tam się stało? Oglądałam tylko koncówke. Był jakis wypadek?
    • czy jest taki hotel, ktory: -jest przy samej plazy -plaza jest raczej bez kamieni, tzn. mozna chodzic boso -hotel ma baseny ze zjezdzalniami -5* -w maire dobre jedzenie -fajne duze pokoje
    • Jakie ciekawe pamiątki przywozicie z Egiptu i ich ceny.
    • Jak podaje tvn loty z Kairu zawieszone na 12 godzin,na razie linie egipskie.....
    • Wybieram się na wycieczkę do Egiptu. Chciałabym się dowiedzieć, czy są rzeczy, których nie można wywozić z tego kraju. Np. znajoma poprosiła mnie, o przywiezienie jej piasku z pustyni, ale inna ostrzegła, że piasku nie wolno wywozić!!! Czy to prawda? Pozdrawiam! :)
    • wlasnie razem z PC MANIAC'ami wroocilismy z sharmu... kupilem tam bardzo popularny gift jakim jest obrazek z piasku w butelce... w domu okazalo sie ze wielbłąd zwiał z butelki a aktualnie obrazek przedstawia bardziej burze piaskową niz wielblada na pustyni....niestety drgania podczas podrozy do polski skutecznie zatarły slady po wszelkim wielbłądzie ta wiec nie polecam kupowania tego rodzaju giftu ;-( pozdrawiam PHOTON ;)
    • no właśnie - jak ubrać się na quady? długie spodnie, długi rękaw, pełne buty? w jakim stanie będzie ubranie po takiej wyprawie? czytałam gdzieś, że ktoś nie mógł pozbyć się piasku z koszulki mimo prania. dzięki za odpowiedź
    • Czy to prawda,że bez filtra polaryzacyjnego na zdjeciach nie wychodzi turkus morza? Czy mieliscie aparaty bez tego filtra a morze wama wyszlo turkusowe???
    • Spotkałem się z opinią żeby na quad safari koniecznie zabrać z kraju adidasy lub inne "całe" buty. Nie zabardzo rozumiem dlaczego. Czy to z konieczności czy może dla wygody. Dlaczego nie mogłyby to być zwykłe sandały?
    • Jestem na etapie zastanawiania się co zabrać ze sobą do Egiptu :-) I myślę co powinno się ubrać na Jeep Safari? Coś ciemnego, jasnego, spodnie krótkie, długie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się