picie

(3 wyniki)
  • Hej. To,że eutyroksu nie wolno brac przed jedzeniem to wiem, ale czy picie wody ma jakies znaczenie dla wchlaniania.Pije dużo wody w nocy i nad ranem.Potem oczywiscie jak sie obudze biore lek no i popijam go wodą. Wiem, ze to mzoe glupie pytanie, ale czy ta nocno/poranna woda moze zmniejszac wchłonięcię?
  • Ostatnio spotkałam się z opinią, pochodzącą od ponoć świetnej endo (ale nie mojej ulubionej), że poranną dawkę tyroksyny należy popić [b]całą[/b] szklanką wody aby tyroksyna nie została w żołądku, ale poszła dalej do jelit. Od lat popijam tyroksynę kilkoma łyczkami wody (około 1/3-1/2 szklanki wody). A synek rano wypija maksymalnie dwa łyki wody do popicia E. W ulotce E piszą, aby popić [i]niewielką ilością wody, np. połową szklanki wody[/i]. No i ostatnio zastanawiam się, czy rze...
  • W różnych miejscach czytałam, że oliwa z oliwek wspomaga przemianę fT4 w fT3, a wypijana rano dodaje energii na cały dzień. Spróbwałam - od Wielkanocy na dzień dobry wypijam łyżkę stołową i... Spójrzcie na moje wyniki. Żeby się nie rozpisywać, podam je tylko w procentach, tylko TSH bez. Żelazo i ferrytyna też się poprawiły. [b]18 lutego 2010[/b] - przed oliwą z oliwek [b]TSH[/b] 2,341 [b]fT3[/b] (minus)2,33% [b]fT4[/b] 39, 73% [b]Żelazo [/b]7,78% [b]Ferrytyna[/b] (min...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się