picie

(12 wyniki)
  • Picie ponad 3 filiżanek dziennie obniz prawie o połowę rozwój włóknienia, obniża poziom AFP (marker nowotworowy) i AST/ALT. www.hivandhepatitis.com/hep_c/news/2009/102309_a.html
  • Od roku łykam ziółka od Bonifratrów. Parzę sobie 2 łyżki + 2 szklanki wody. Piję 3 x dziennie 30min przed posiłkiem... Z tym 30minut i 3 x dziennie bywa różnie ale... Czasami bywa tak, że zaparzę rano a "ostatni łyk" piję następnego dnia wieczorem... i tak się zastanawiam czy tak można... Czy ktoś może orientuje się, jak długo "zdatne do spożycia" są takie juz zaparzone ziółka? Czy to kwestia 1 dnia (24 godzin) czy np. 2-3 dni??? Pozdro P.S. Po zaparzeniu ziółka stoją i "naciągają" ...
  • Jestem 6 miesięcy po leczeniu i w związku z tym zapytałem lekarza o ewentualne wypicie np piwa czy kieliszka wódki od czasu do czasu i powiedział, że "można wypić - alkohol nie spowoduje nawrotu wirusa". Jakie są WASZE opinie na ten temat?
  • Nie wiem nawet od czego zacząć…sprawa jest dosyć skomplikowana i chyba beznadziejna bo nie można dorosłego człowieka zmusić do czegoś czego sam nie chce…pisze chyba tylko po to żeby się wyżalić ;( mój brat ma 30 lat..w wieku 24 lat wykryto u niego wirusa HCV, podjął leczenie ale ze względów zdrowotnych (znaczna nadwaga, wysokie nadciśnienie, problemy z hormonami, stłuszczenie wątroby) musiał przerwać terapie. Od tamtej pory nie chce słyszeć o żadnym leczeniu, re terapiiR...
  • Cześć mam Pytanie znowu odnośnie picia alkoholu po kuracji interferonem. Skończyłem leczenie interferonem 3 tygodnie temu i na przykład jakbym wypił 1 piwko przy sobocie to nic mi nie grozi? Prosze o odpowiedż
  • Mój mąż pije przynajmniej jedno piwo dziennie,a w weekendy po kilka. Lekarz powiedział, że w małych ilościach można pić alkohol, ale ja czytałam, że każda nawet najmniejsza ilość, przy wirusie hcv bardzo osłabia wątrobę. Czy można pić alkohol gdy choruje się na hcv?
  • Byc może było już cos na ten temat ale... Czy słyszeliście o jakimś nowym leku (ponoć końcowa faza badań), który nie oddziałuje na wirusa ale chroni wątrobe przed działaniem tego gada. Robi to ponoć tak skutecznie, że wirus praktycznie nie "szkodzi"? Jeżeli był już wątek na ten temat to proszę podajcie mi link...
  • Witam, załozylam ten watek bo jestem ciekawa jak hcv wpływa na wasze kontakty z ludzmi...dlugo zastanawialam sie czy powiedziec chlopakowi ze mam hcv, w koncu odwazylam sie i powiedzialam. Oczywiscie nie mial zielonego pojecia co to jest (ja tez nie mialom dopoki nie zachorowalam) na poczatku przezyl lekki szok, nastepnie staral sie, udawal ze miedzy nami nic sie nie zmienilo ale ja widzialam ze zachowuje sie inaczej, mimo ze wspieral mnie to jednak stracilismy ta bliskosc ktora nas łac...
  • Moje pytanie kieruje do specjalistów, jeżeli takowi zaglądają na forum :D. Brzmi następująco: - Jaka jest możliwość zakażenia się HCV poprzez kontakt? Uściślając pytanie - Jeżeli ja jestem chory, wirus jest aktywny, to czy np. przez wspólne picie z jednej puszki piwa, kiedy zarówno ja mam rankę w ustach i pijący również (nieświadomie) jest możliwe (i w jak wielkim stopniu - przybliżając) zakażenie się HCV? Lub np. poprzez pocałunek dwóch osób, które posiadają (nieświadomie :P) ra...
  • Witam serdecznie, mam problem, z ktorym nie potrafie sobie sama poradzic :( Otoz, u mojego meza 4 lata temu wykryto WZW typu C, rok pozniej pobralismy sie, maz przeszedl polroczna kuracje interferonem jednak ze wzgledu na liczne komplikacje zdrowotne musial ja przerwac.Niestety od tamtej pory przestal o siebie dbac, najgorsze jest to ze pije, duzo i czesto kilka razy w tygodniu, jestem przerazona, nie pomagaja prosby,nic do niego nie dociera, a mi serce peka, bo wspieralam go ze ...
  • www.suplementydiety.pl/
  • Zblizaja sie sylwestra wiem ze nie wolno ale to jest jeden dzien w roku.Zaraz ktos napisze to po co sie leczysz?Ale pomyslcie tylko ile jeszcze dodatkowych lekow musicie przyjac podczas kuracji ktore wyniszczaja watrobe i psuja leczenie, tego nikt nie zabrania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się