Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      picie

picie

(60 wyników)
    • No właśnie dużo się pisze o diecie a co można pić - woda, woda z cytryną, świerzy sok z grapefruta. A może jakieś herbaty smakowe, aromatyzowane, co można ? A co dajecie dzieciom z grzybkiem ?
    • Czy ktoś czytał książkę Iwana Nieumywakina pt." Woda utleniona na straży zdrowia"? W książce pisze, że nadtlenek wodoru niszczy wirusy, bakterie i grzyby. Kurację zaczyna się od 1 kropli rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody 3x dziennie i codziennie zwiększa się o 1 kroplę, dochodząc do 10 kropli 3x dziennie. Potem trzeba zrobić przerwę 2-3 dni. Ja piję już 10 dzień, ale na efekty trzeba trochę poczekać. Co o tym sądzicie? Czy ktoś pił lub pije wodę utlenioną?
    • Czy ktoś z Was pił lub pije leczniczo napar z dębu? Lekarz zalecił podawanie mojemu dzieciakowi... Czy ktoś jakiegoś "cudu" doświadczył-doświadcza lecząc się tym ziólkiem? parda.w.interia.pl/045.html
    • Co pijecie ogólnie przez cały dzień? Co z tą herbatą zieloną-można czy nie? Jakie wogóle herbaty można pić przy candida?Woda wyziębia mój organizm(tak stale jest mi zimno mimo upałów) i nie chcę jej aż tyle pić...co robić?A coś pić trzeba:)
    • mam pytanko odnośnie wypicia flaszki wódki :) do sylwestra będzie już 1 miesiąc i 1 tydzień jak będę na diecie,choć już mnie trochę męczy pamiętanie czego jeść a czego nie jeść :/ czy jak wypiję pół litra wódki w sylwestra to będę od razu w punkcie wyjścia??, bo nie chce mi się w to wierzyć, przyznaję że cały czas trzymam diete surową.
    • Witam, chyba mam candidę czy mogę pić drożdze - podobno są bardzo zdrowe ? Piłam kiedyś na odtrucie krwii z toksyn .... bardzo pomogło na cerę włosy wzmaocniło Czy mają coś wspólnego z grzybem pasożytem jelit ? (ta sama nazwa) Jak można je bezp. przyrządzać czy zalewać ciepłą - czy letnią a może wrzątkiem aby je zabić ? W książce zielarskiej OJCA GRZEGORZA jest rada - ze w letniej aby ich nie zabic ? Z góry dziękuję za wyjaśnienia
    • Ja ja dzis kupilam na targach medycyny naturalnej w Wawie,polecila mi ja moja pani dr, powiedziala,ze glinka dobrze oczyszcze organizm z toksyn, sluzu i uzupelna niedobory krzemu.
    • prócz przegotowanej wody i mineralnej niegazowaznej ? napiszcie co jeszcze można
    • Nie myślę o piwie, czy winie, bo one oczywiście odpadają-ale o czystej wódce? Czy np. można małe ilości alkoholu lub alkohol zawarty w wyciągach roślinnych (coś takiego jak np. Amol) ?
    • Codziennie sami mozemy obserwowac nasze zdrowie za pomoca obserwaci koloru wydalanego moczu.Zwrocmy uwage ze po posilku nasza uryna ma mocniejszy kolor zolty lub nawet pomaranczowy,po pewnym okrsie czasowym od posilku uryna bedzie przybierala jasnieszy odcien,ale sa osoby ktore po posilku maja zaledwie lekko zabarwiony mocz na jasno zolty a w okresie pozniejszym bialy.Osoby te maja slaba przyswajalnosc witamin,mineralow,mikro elementow z pozywienia.Bardzo jasny kolor moczu moze ...
    • Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak ma działać MO? Na czym polega jej działanie oczyszczające? Dlaczego nie można tych składników spożyć osobno np. cytryna i oliwa w sałatce a aloes z wodą? czemu to musi się kisić do rana razem? To jakieś czary mary? Nie czytałam książki i nie wiem ale może to się jakoś racjonalnie tłumaczy. Piłam to przez jakieś trzy tygodnie, teraz od dwóch dni nie piję bo mi się aloes skończył. Koniec miesiąca więc z kasą krucho, kupię dopiero za parę dni. W ogóle ta ...
    • Dla kobiety w ciąży?(oprócz aborcji oczywiście hihi) Aloesu nie można, pau d'arko nie można, nie wiem jak z noni? Czy jest jeszcze cuś?
    • Witam wszystkich, z góry przepraszam jeśli już takie pytanie się pojawiło ale ja nie znalazłem. Dieta przeciwgrzybicza odradza picia ziołowych herbat i jedzenia nasion i pestek (np: migdały, pestki dyni itp)bo podobno gromadzą grzyby jako suszone pokarmy. Moje pytanie jest następujące: Czy wrząca woda nie zabija grzybów tak by spokojnie można jeść nasiona i pestki? Czy można jakoś pozbywać się ewentualnego grzyba, który znajduje się na produktach.
    • Ktoś zaczarował mi dziecko... !!! 16-miesięczne dziecię, będące na diecie opracowanej przez drJanusa, w środę (w minionym tyg.)odmówiło jedzenia czegokolwiek. W tym to dniu zauważyłam, że idą pierwsze trzonowe ząbki. Zrozumiałam jego cierpienie i nie wmuszałam na siłę. Dziecko jest "na piersi" (najchętniej trzymałby mnie przy sobie dzień i noc, ciągnąc mleczko), więc medycy uspokajają mnie... Poza tym pije herbaty ziołowe. Pochrupie chlebka-wafla ryżowego. Trzy dni temu "rozszerzy...
    • Zafascynował mnie ten temat i chcę spróbować.Od jakiegoś czasu stosuję urynę do lewatywy wg Małachowa.Chcę zacząć pić swoją urynę.I tak wiem z tego co wyczytałam,że najlepiej na czczo,ale ja na czczo piję MO Słoeckiego,jak to zrobić?Wypić miksturę a np.po godz urynę?Od jakich dawek zacząć:100ml czy 500ml?Czy stosując jakieś leki np.przeciwalergiczne lub antybiotyki można pić urynę czy lepiej zrobić przerwę?dzięki za odpowiedzi:))
    • ... wciąż chce mi się potwornie spać! Ale po prostu zjazd. Mogłabym się położyć na podłodze albo biurku i zasnąc z miejsca. Głowa tez mnie często boli... Długo to potrwa? Ach, jakbym się kawy napiła...:) (marzenie ściętej głowy)
    • Mam stwierdzoną kamicę nerkową, kiedyś miewałam szczawiany i fosforany, jestem przy końcówce leczenia candidozy. Jak powinnam zmodyfikować dietę? Czy mogę stosować Alkalę? Dolegliwości związane z nerką pojawiły się odkąd zaczęłam stosować Alkalę, czyżby przyspieszyła wydalenie piasku? pozdrawiam
    • Od dwóch tygodni stosuję srebro kol.,zawsze rano na czczo zgodnie z instrukcją na butelce.Po tygodniu stosowania dostałam grzybicy pochwy:straszne pieczenie i świąd,a przy tym serowata wydzielina.Jak by było tego mało czuję się rozbita, mam mdłości i od kilku dni pieczenie przy odawaniu stolca oraz nie mijający świąd, mam też takie przelewanie i bulgotanie w jelitach Mam wrażenie że opanowały mnie grzyby jak nigdy dotąd.Od 3 mies. stoswuję leki homeop., dietę,chlorellę i teraz od ...
    • woda(13)

jakiej wody używacie do picia, gotowania? z kranu czy mineralnej? mówi się, że kranówka wypłukuje witamine C, a i chlor nienajlepiej oddziałowuje na pożyteczne bakterie ja od wczoraj nie pije kranowej i już chyba widzę pozytywne efekty tego np. jeśli chodzi o moje dziąsła, mniej krwawią przy myciu zębów, a było dosłownie jak w rzeźni:) pozdrawiam:)
    • Z czym najlepiej pić citrosept w pierwszym okresie diety, aby zabić tę goryczkę? Soki owocowe nie są dla nas wskazane- a jednak z mojego doświadczenia wynika, że rewelacyjnie pije się citrosept z zimnym sokiem z czarnej porzeczki. Co stosujecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się