Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      picie

picie

(40 wyników)
    • Czy picie codziennie pokrzywy ,takiej z suszonej z torebki moze mi zaszkodzic.Babcia poleciła mi na oczyszczenie krwi i pozbycie sie wyprysków skórnych.Ale bije sie ,ze zamiast sobie pomoc to raczej zaszkodze uszkadzajac watrobe.
    • Jak w temacie bo na opakowamiu napisane że zewnętrznie a w książce z ziołami napisane żeby mieszać z innymi i pić....więc nie wiem...
    • witam! od początku tego cyklu przed snem zaczęłam pić Mieszankę 3 - Ojca Grzegorza Sroki, pobudzającą pracę jajników. skład: lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr 1. czy to normalne że codzi...
    • zioła takie jak: malwa czarna, nagietek, przywrotnik, krwawnik, szałwia, kminek (czarnuszka) ,rumianek, pokrzywa.?
    • stosuję sok z rzepy na wzmocnienie, ale poraźdzcie mi jakie zioła mogłabym pić. Nie pytam o płukanki bo pokrzywa, kora dębu odpadają -jestem blondynką a po tym włosy ciemnieją, a od rumianku mam uczulenie. Dostaję czerwonych swędzących plam. Włosy wypadają i się okropnie przetłuszczają. Kolejne wizyty u dermatologów nic nie dają, poza tym ignorują problem...
    • Trzeba ciepłe czy można zimne parę godzin po zaparzeniu? Może głupie pytanie, ale nie wiem... Aneta
    • Zna ktos moze jakas prosta i niedroga mieszanke ziol, ktora ma dobry smak, orzezwia i mozna pic jej dosyc sporo? To powinny byc ziola popularne, tanie i latwe do zdobycia, nawet na polkach hipermarketu.
    • Chcę się dowiedzieć, czy picie razem tych herbatek może przynieść jakieś negatywne (zdrowotne) konsekwencje. ?? Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew.
    • Które szkodza a które pomagaja. Czy to prawda że melisa szkodzi??? Dziękuję Pozdrowienia
    • Witam, mam pytanie do wytrawnych znawczyn tematu...konkretnie chodzi mi o czarną malwę stosowaną podczas zaburzeń menstruacji... od dwóch dni piję ją rano i wieczorem - napar z jednek kopiastej łyzki... mam pytanie - bo tego jakoś w sieci nie znalałam.. jak długo powinno sie pić malwe - zanim "zadziała" (i o ile w ogóle) i czy piję w dobrych proporcjach?... bardzo mi na tym zalezy, bo..malwa to dla mnie to statnia deska ratunku...przed ponowną kuracją hormonalną, którą znoszę bardzo źl...
    • chcialabym na wiosne zrobic sobie diete oczyszczającą, moim głownym celem jest poprawa przemiany materi i zmniejszenie cellulitu. czy moglibyście mi cos polecić???
    • Witam Jestem w ciąży, a opijam się ziołami. Szczególnie szaleję za herbatkami ziołowymi Vitaxa. Juz kilka osob powiedzialo mi ze nie wszystkie ziola sa ok w ciazy, a niektore sa wrecz trujace dla malucha. Kazdy sie madrzy a zadnych konkretow bo jeszcze nie uslyszalam ktorych dokladnie mam unikac wiec pisze do Was. Zeby bylo lawiej to wymienie te ziola ktore sa w pitych przezemnie miesznakach: jabłko kwiat hibiskusa liśc mate liść jeżyny'nasiona guarany owoc dzikiej róży'orzeszki cola ...
    • chcialabym zeby ktos zaznajomiony z tematem odpowiedzial mi czy picie ziol (mieszanki ktora podalam ponizej) moze przyczynic sie do zaniku okresu. mam 18lat i miesiaczki w miare regularne. od 2 tyg pije ponizsza mieszanke ziolowa i ponad tydzien temu powinien mi sie zjawic okres, ale go nie ma. czy to moze byc wina tych ziol? jesli tak,to powiedzcie prosze czy powinnam je odstawic mieszanka ziolowa: ziele macierzanki wonnej ziele bratka ziele dziurawca korzen mniszka lekarskiego ...
    • Na forum zdrowie spotkałam taką wypowiedź: > HERBATA ANTYLIPIDOWA. reguluje ciśnienie, jest naturalnym, chińskim preparatem. Oczyszcza organizm, niektórzy szczupleją, poprawia krążenie, itd. Czy ktoś zna tą herbatkę,stosował ją? Czy ktoś może to potwierdzić albo zaprzeczyć? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
    • dziurawiec zbieram sama.To najcudowniejsze zioło jakie znam.Mozna je pić systematycznie.Pomaga na nerwy ,żołądek Wątrobę.Latem trzeba uważać inie wychodzić na słońce .Cudowne ZIOŁO!PijE je od dzieciństwa a mam 55lat.Moja rodzina też je pije.Ostatnio ususzyłam kurdybanek.Mieszam żiurawiec ,miętę pokrzywę .CZuję się super!
    • Witam! Czy ktoś z Was pił zioła o.Klimuszki na odchudznie?Jaka jest Wasza opinia na temat ich skuteczności?.Proszę o opinie.Oczywiście wiem, że oprócz ziól należy zmniejszyć kaloryczność posiłków.
    • Czy cókier osłabia ich działanie ? czyli też nie mozna mieszac z sokiem ?
    • Dusi mnie od dwóch tygodni. Od soboty piję cynamon, cyrop z cebuli. Co jeszcze mogę zrobić?
    • Witam Jakie zioła, oczywiście najlepiej te, które się sprawdzają polecacie na trądzik. Jakiś czas temu piłam herbatkę z bratka,ale rezultatów jakoś nie spostrzegłam.
    • Bardzo prosze o opinie nt czerwonej herbaty, Czy ktoś może próbował, jakie sa zalety picia i konsekwencje, jak długo trzeba pić, aby zauważyć jakieś zmiany? Dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się