Forum Zdrowie Medycyna Naturalna
ZMIEŃ
      picie

picie

(22 wyniki)
    • Nie chcą przestać pić kawy! I piją ją kilka razy dziennie!. Trując się codziennie bo zakwaszają organizm. zobacz: kawa-leczy.dxneurope.eu Zdrowo rozpoczniesz dzień!
    • Witam, mam kamicę zółciową. Przeprowadziłam już 4 krotnie oczyszczanie pęcherzyka na bazie ziół i oliwy. Za każdym razem wydaliłam od 40 do 50 złogów miękkich, jasnozielonych. Niestety USG wykazuje że ciągle mam kamienie. Lekarz twierdzi, że nigdy w ten sposób nie pozbędę się kamieni i jedynym wyjściem jest operacja. Nie wiem sama co o tym sądzić. Przecież pęcherzyk żółciowy jest niewielki i wydalając np. 30-40 złogów, powinnam w znacznej mierze go oczyszczać, a tymczasem efektów na ...
    • (-:
    • Kolega ma problem z trzustką, od około 4 tygodni ma cągłuy mocny ból trzutki. Wyniki są w normie, badanie USG nie wykazuje żadnych zmian. Wysztko wskazuje na to ze jest dobrze poza bólem, który nie ustępuje. Stosuje on dietę i stara sie nie przeciążać trzustki ale nic nie pomaga.
    • Mam od około 2 miesiecy znikającą i powracajacą pokrzywkę...Leki antyhistaminowe nie pomagają, nie wiem czy to alergia, czy jakaś inna wredota... Co radzicie? Błagam jestem na skraju wytrzymałości psychicznej, a w netie wachlarz chorób od HIV przez choroby skóry po nerwicę...
    • witam czy ktos z tym się zetknoł .Kuzynka mi to poleciła bo sama pije .Grzybek zalany mlekiem .Czy ktoś to pił ,czy to naprawde pomaga dziękuje za odpowiedz i pozdrawim
    • mam ropną angine biore antybiotyk,czy można w tym czasie pić sok z noni
    • czy możecie podać mi linka do wątku, gdzie jest ta kuracja opisana (nie mogę znależć), ewentualnie napiszcie mi proszę na czym ona polega. Wiem, że zjada sie codziennie jedna cytrynę i tak aż dochodzi sie do 10 dziennie i na odwrot. czy tak? czy sa jakieś specjalne warunki, zalecenia przy stosowaniu tej kuracji? Będe wdzięczna za info:)
    • Od dłuższego czasu mam problem z refluksem . Znajomy ostatnio zachwala sok noni który pije, mówi że bardzo mu pomógł. Wrzuciłem do google hasło noni ale ciągle nie jestem zdecydowany czy warto w ogóle tracić pieniądze na ten sok. Dlatego proszę osoby które piją lub piły sok noni o opinie, czy rzeczywiście jest on skuteczny.
    • Piłam ten sok przez rok.Pomógł mi na wiele dolegliwości -bóle głowy, częste infekcje ,uregulowała mi się moesiączka ...Ale wydaje mi się że pijąc go byłam bardziej nerwowa, drażliwa . Moze to przypadek ,a moze nie...Czy ktoś ma jakieś dswiadczenia z tym sokiem.To ważne dla mnie bo chciałabym powtórzyć tą kurację ,ale muszę być pewna że nie ma ssutków ubocznych .
    • Witam. Jestem w trakcie lektury Michała Tombaka. Dużo pisze o sokach z buraków, marchwi, ziemniaka i innych surowych warzyw. Jeśli pijecie takie soki to jak je wyciskacie, w jakich urządzeniach? I przy okazji jak smakuje sok z surowego buraka? i czy z surowego ziemniaka nie jest szkodliwy? Pierwszy raz słyszę aby ziemniak był spożywany na surowo. A przy okazji co zyskaliście stosując zalecenia Tombaka? Pozdrawiam.
    • Chce sie podzielic moim doswiadczeniem w walce ze schorzeniami stawow i kregoslupa. Zostalam wyleczona po 25 latach meczarn i bolow odcinka ledzwiowego i szyjnego przy pomocy terapii manualnej. Dodatkowo zastosowalam i do dzis powtarzam 2-3 razy w roku kuracje oczyszczajaca 1.cytrynowa , 2.laurowa. W 1. pije sie sok z cytrym przez kilkanascie dni, w 2. herbatke z lisci laurowych przez 3 dni, przerwa 7 dni itd. Bardzo mi to pomoglo, wlasciwie nie wiem , co to bol kregoslupa, dlateg...
    • Co proponujecie na podniesienie hemoglobiny? Moja mama ma o 1mln za mało czerwonych płytek krwi. Tabletki zawierające zelazo nie pomogły. Teraz aplikowano jej zastrzyki wit.B. Proszę doradzcie. Słyszałam, że picie soku lub zakwasu z buraków jest dobre, ale nie znam przepisu. Proszę o pomoc. Dziękuje z góry.
    • Czesc! Ostatnio naczytalam sie o 'magicznych' wlasciwiosciach oleju z nasion wiesiolka. Ucieszylam sie ze miedzy innymi obniza cholesterol, lagodzi objawy alergiczne, wiec szybciutko nabylam go w aptece. Po kilku dniach zazywania zauwazylam ze puchne. Bola mnie stawy, czuje sie ciezka i zaspana. Czy to mozliwe ze wiesiolek tak na mnie dziala? Czy przyczyn powinnam szukac w czyms innym? Odstawic na jakis czas kuracje wiesiolkowa dczy stosowac ja dalej? Czy moze mi ktos poradzic? -...
    • Polecice jakis sprawdzony sklep internetowy w ktoroym moge kupic preparat chimnski shi lin tong na rozpuszczenie kamieni na nerkach.mam male 2mm i 3mm.Znajomy lekarz poradzil ten preparat ale nie wiem gdzie go kupic by nie byl oszukamy.na allegro sie boje wiec chce jakis sprawdzony sklep internetowy.
    • jaki rodzaj głodówki? absolutna czy może na pszenicy? owsie? kaszy jęczmiennej? ryżu ciemnym? Czy ktos ma zdanie w tym temacie? doświadczenie?
    • mam pytanie odnośnie działania tej mikstury, na co konketnie pomaga? piję to od dwóch miesięcy i nie zauważyłam żadnych zmian, chciałabym abyscie napisali jakie pozytywy zauważyliście u siebie
    • Witam,bardzo prosze o porade,okazalo sie ze mam czesciowa niedroznosc jelit spowodowana przyklejonym do scianek blonnikiem (psyllium i siemie lniane)ktory przy piciu za malej ilosci wody poprostu mi zablokowal jelita,a bralem go kilka miesiecy sadzac ze efekt bedzie odwrotny,prosze o porade w tej sprawie ,bo gastrolodzy u ktorych bylem nic nie moga poradzic a picie wody teraz nic nie daje,mam spuchniety brzuch, jem raz na pare dni, kal jest mały i bobkowaty twardy i rzadko jest,j...
    • Jak sam tytul postu wskazuje, bedzie o zielonej herbacie:-) Paru moich znajomych dosc "namietnie" przekonuje mnie, iz jest to niezwykle zdrowy i wartosciowy napoj. Jednoczesnie nie potrafia odpowiedziec zbyt przekonujaco na pytanie, dlaczego tak uwazaja. No wiec, jest zielona herbata lepsza od "zwyklej" czarnej? Jesli tak, to w czym sie ta lepszosc objawia? Kiedy wskazane jest picie takiej herbaty, kiedy zas nalezy jej unikac? Wiem, ze pewno moglbym dogrzebac sie wielu informacji na...
    • czy ktoś wie jak się robi taki naturalny lek na przeziębienia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się