picie

(64 wyniki)
  • Czesc, Dziekuje Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi na moje wczesniejsze pytania. Bardzo mi pomagaja. Jestem 3 dzien na diecie. Chcialam Was jeszcze zapytac o to, co pic,a w szczegolnosci czy mozna pic kawe zbozową (nie jestem pewna czy zboza sa w I fazie dozwolone)? Dzieki wielkie z gory i pozdrawiam
  • feiną? czy jest w ogole wtedy sens, zeby przeprowadzac ta diete? dieta bardzo mi sie podoba. Jestem po dwoch dietach norweskich i 4 miesiace po porodzie, schudlam 20 kg i zostalo mi jeszcze 5 zbednych kilogramow. ale nawet nie o te kilogramy chodzi tylko o jakis rygor i poukladanie, wlasnie o taka diete dlugofalowa, zeby uporzadkowala sposob jedzenie i nie trzeba sie bylo zastanawiac co ugotowac na obiad... ale... wlasnie ta kawa jest dla mnie nie do przejscia:( jak myslicie czy...
  • Często piszecie, że pijecie sok pomidorowy. Taki ze sklepu? Przecież ma cukier... A może same robicie sok, albo znalazłyście taki bez cukru? Ja bardzo lubię sok pomidorowy, ale przez ten cukier nie piję go :(
  • Bo jak nie można kawy ani herbaty...No woda, soki warzywne a na ciepło? Można herbatę zieloną aromatyzowaną albo białą? Siedzę w pracy i mnie suszy. Wypiłam sobie senesik ale coś jeszcze bym wciągnęła. A czemu nie można kofeiny?
  • Witam! Kiedyś już próbowałam swoich sił na SB i uważam ją za najfajniejszą i najbardziej pasującą do mnie dietę. W lutym zaczynam po raz drugi tym razem w połączeniu z ćwiczeniami minimum 3 razy w tygodniu. Ale do sedna. Znalazłam mnóstwo przepisów na obiady, sałatki itp. ale nie mogę doszukać się fajnych śniadań i przekąsek i jest to problem bo nie potrafię jeść kilka dni pod rząd tego samego. Czy macie w swoich zbiorach jakieś ciekawe przepisy? Zastanawiam się również czy rzeczywiście n...
  • Mój mąż kończy I Fazę diety. Bardzo doskwiera mu brak ciepłych napojów. Raz czy dwa napił się "Gorącego Kubka" ale czy jest to dozwolone?
  • czy pijecie herbatki owocowe ? np dzika roża grejfrutowa itp?
  • Zaczelam diete w poniedzialek, noi przeczytalam ze nie wolno pic napojow z kofeina - w tym herbata niestety. NIe wyobrazam sobie przetrwac 2 tyg. bez cieplego picia :( nabylam ostatnio herbate decaf, czyli niby jest bez kofeiny to sadzicie ze bedzie ok jesli ja bede popijala codzien? narazie pije gorzka, ale chyba kupie sobie słodzik bo gdzies brak mi cukru w jakiejkolwiek postaci :) gdzie takze wpadlo mi w oko ze mozna chrupac surowa marchewke w I fazie - prawda czy falsz? bo j...
  • Kochani, zaczynam wątek o "trunkach" :-) ...czyli co pijemy na SB żeby było zdrowo a do tego pożytecznie. Pochwalcie się jakie napoje (oprócz wody oczywiście) popijacie w trakcie diety SB, chodzi mi o herbaty, herbatki, ziółka, kawki, itd. itp. Ja delektuje się zieloną i czerwoną herbatką, ale jestem otwarta na inne propozycje (np. ziołowe) które byłyby pożyteczne dla zdrowia i przede wszystkim wspomagające proces odchudzania. Podzielmy się swoją wiedzą i doświadczeniami na ten ...
  • Mam pytanie od kiedy można pic kawe normalna czarną? bo nigdzie nie znalazłam infirmacji? na sb jestem 9 dzień i 6 kg mniej
  • No własnie robię doktorat z I fazy bo chcę zacząć. I raz czytam że nie można kawy i herbaty a raz że owszem! Pomocy jak to wreszcie jest?
  • można?? w I fazie??
  • bo pomimo iz przeczytalam wiele nadal chyba do konca nie rozumiem. W diecie chodzi o ograniczenie weglowodanow tak? czyli jesli cos ma malo(ile to jest malo?) to mozna. i tak niektorzy pisza ze mozna mleko 0,5 % Prosze zerknijcie na to: Pierwsze to kalorie , białko tluszcze i ilosc weglowodanow. Mleko spożywcze 0,5% 39 kcal / 3,5 g / 0,5 g 5,1 g Mleko spożywcze 1,5% 47 kcal / 3,4 g / 1,5 g 5,0 g Mleko spożywcze 2,0% 51 kcal / 3,4 g / 2,0 g / 4,9 g Mleko spożywcze 3,2% 61 kcal / 3...
  • mam pytanie, kiedy mozna zaczac pic kawe i herbate w 2 czy w 3 fazie?
  • Czy myślicie że żucie gum bez cukru i picie mleka może mieć jakikolwiek wpływ na zatrzymanie chudnięcia? Gumy to mój substytut słodyczy, nie wiem jak bym sobie bez nich poradziła, bo często mam ochotę na małe conieco. Niestety, czytałam gdzieś ze organizm reaguje na wszelkie słodziki podobnie jak na zwykły cukier - wali insuliną i się nawet nie zastanawia. W związku z tym moje pytanie? czy można bezkarnie żuć takie gumy po posiłkach węglowych i tłuszczowych? Wiem, że dla niektórych mlek...
  • Czytałam na stronie internetowej SB i w książce Agatsona, że nie wolno ani kawy, ani herbaty ani coca coli - generalnie napojów, które zawierają kofeinę. Czy naprawdę herbata zawiera ich aż tyle, że faktycznie picie jej może zaszkodzić diecie? Ciężko mi sobie wyobrazić poranki bez herbaty - oczywiście bez cukru. I dlaczego właściwie nie wolno się kofeinizować? Bo bardziej chce się jeść, czy chodzi bardziej o jakąś niepożądaną interakcję w organizmie??? Czy naprawdę trzeba być aż tak, pr...
  • Kawa???(7)

Pomóżcie jak wygląda sytuacja z piciem kawy- szczególnie w I fazie, nie mogę nigdzie kupić ksiązki a zamówiona przez internet idzie już tydzień!!!
  • Kawa?(5)

Czy można? Na jednej ze stron internetowych przeczytałam że można jedna kofeinową dziennie, a bezkofeinową bez ograniczeń. Ale nie czytałam książki, więc może tam jest coś więcej na ten temat.
  • Hej dzis moj 1szy dzien - jakos sobie poradzilam, ale mam poblem z napojami. Kawy nie, harbaty nie - to co? Mozna herbatki owocowe albo ziolowe? np. melisa ,rumianek. Jakie macie pomylsy na picie?
  • Czy w tej diecie mozna pic kawe?pewnie nie, ale postanowilam zapytac:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się