picie

(114 wyniki)
  • mam pytanie dotczące picia wina ktore dobrze zrobi endometrium...w jakich dniach cyklu je pijecie ? czy caly miesiąc ? słyszalam , że winko się pije podczas stymulacji ale czy alkohol nie zadziała negatywnie na ewentualne leki? jak to wygląda w Waszej praktyce?bo właśnie nad tym się zastanawiam....nie chciałabym zaszkodzić ttm winem.... noi jakie wino?
  • dziewczyny jakie zioła pijecie i czy pomagaja??? stwierdziłam że może powinnam sprobowac picia ziółek. miałam kilka nieudanych IUI i jak na razie nie wiem co dalej robic.
  • Dziewczyny - wiecie moze, po co tuz przed Inseminacja pije sie tyle plynow - tzn. czemu pecherz moczowy ma byc pelny? Przede mna moja pierwsza inseminacja i pan poktor zapowiedzial mi, ze bede musiala na jakies 30-40 min. wczesniej wypic ok. litra wody. Kurcze, a ja mam zwykle "slaby zaworek"... Tzn. jak chce mi sie siusiu, to... A juz jakiekolwiek "manerwowanie" wtedy w wiadomych okolicach moze grozic katastrofa! Troszke zartuje oczywiscie.. - ale mam pytanie, czy to jest ba...
  • Dziewczyny, w tym miesiącu biorę się za wszystko na maxa. Tylko te zioła potworne w smaku, czy przyniosą upragniony skutek oczyszczenia narządów i regulacji pracy jajników, jeśli wypiję dzinnie tylko np. jedną szklankę zamiast tych trzech przed posiłkiem? Czy jest sens odstepować od wskazówki w przyjmowaniu tej mieszanki, czy jednak mogę sobie na to pozwolić? Ddzięki
  • Czy ziółka 3 należy pić przez cały miesiąc czy w określonych dnia Dziekuje za odpowiedź
  • dziewczyny moje kolejne pytanie dotyczy ziólek. Jakie pijecie mieszanki ? Z tego co sie zorientowałam to jest kilka. Ja znalazłam na forum taka. Jak je pijecie ? 1)Kwiat Jasnoty białej 2x25g 2)Liść Mącznicy 1x50g 3)Liść Rozmarynu 1x50g 4)Liść Pokrzywy 1x50g 5)Ziele Rdestu Ptasiego 1x50g 6)Ziele Drapacza 1x50g 7)Ziele Przywrotnika 1x50g 8)Kwiat Kasztanowca 1x50g 9)Korzeń Mniszka 1x50g 10)Owoc róży 1x50g Wszystko razem wymieszać, ok 4 łyżek mieszanki zalać gorącą wodą ...
  • dziewczyny bardzo dziekuje tym wszystkim , które odpowiedziały na mój poprzedni post dotyczacy ziółek. Mam jednak jeszcze jedno pytanie: Czy powinno sie rozpczac picie ziół w jakims konkretnym dniu cyklu , czy jest to obojętne? Wiem ,ze pije sie je 3 razy dziennie. Trzeba robic jakies przerwy w piciu czy bez ograniczeń? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam pepsi
  • Zakupiłam zioła: 1)Kwiat Jasnoty białej 2x25g 2)Liść Mącznicy 1x50g 3)Liść Rozmarynu 1x50g 4)Liść Pokrzywy 1x50g 5)Ziele Rdestu Ptasiego 1x50g 6)Ziele Drapacza 1x50g 7)Ziele Przywrotnika 1x50g 8)Kwiat Kasztanowca 1x50g 9)Korzeń Mniszka 1x50g 10)Owoc róży 1x50g Od kiedy powinnam zacząć picie ziółek? Na razie zaparzyłam tylko raz (aby spróbowac smak - brrrr okropny - ale jakoś dam radę pić :-)) i nie wiem od którego dc powinnam zacząć pić.
  • Postanowiłam rzucic wszelkie wspomagacze i przejść na ziołka znalazłam mieszankę ziół,które wspomagają prace jajników wiem ,że kilka dziewczyn szczęśliwie po nich zaciążyła czy może ,któraś z was piła takie zioła i co o nich sądzicie.Judyta
  • Po ostatniej nieudanej 3IUI mam cykl calkowicie czysty. Piję ziółka łykam ziarnisty wiesiołek i czekam... na jutrzejsze usg, które robię z czystej ciekawości. Nie wiem czy tak być powinno ale przez cały cykl czyli od pierwszego dnia bolą mnie jajniki !!! Ra zjeden raz drugi kłują jak szalone, ponieważ nie mam swojej owu mam pytanie do dziewczyn ze swoją owu - czy was kłują jajniki cały cykl aż do owu czy ja jestem jakaś inna jak zawsze ??
  • napisałam podobnego posta ale na innym watku lecz nie dotałam odpowiedzi ;(( a nie wirze ze nie ma dziewczyn ktore piją te ziółka... wiec pisze raz jeszcze..moze tym razem sie uda kupiłam te ziółka i próbuje je pić..te które je piją wiedzą ze sa okropne i w smaku a zapach tez nie jest zachęcający..powiedzcie mi jak wy je pijecie..tzn chodzi mi o to czy mozna je np poslodzic miodem lub jakimś sokiem??? i powiedzcie mi czy rzeczywiscie trzeba je pic 3 x dziennie, parzyc 3 godizny ...
  • Czy któraś z Was pije te zioła ? 1. Szyszka chmielu (Strob. Lupuli) 2. Ziele przywrotnika (Hb. Alchemillae) 3. Ziele krwawnika (Hb. Millefolii) 4. Liść ruty (Fol. Rutae) 5. Ziele nostrzyka (Hb. Meliloti) 6. Kwiat lawendy (Flos Lavendulae) 7. Kłącze tataraku (Rhiz. Calami) 8. Kwiat nagietka (Flos Calendulae) 9. Owoc róży Czy są one z przepisu o.Klimuszki ? Bo niestety nie posiadam tej książki. Na co ony dokładnie są? A może pijecie inny zestaw i ajie widzicie efekty ?
  • chodzi o alkohol, wlasnie przeczytalam, ze Justynek pila na urlopie i prosze jakie efekty.Ja rok temu tez zaszlam pijac! pojechalismy na Mazury i tam 3 dni zabawy, picie itd i tam tez zaszlam, aczkolwiek byla to ciaza biochemiczna, ale kurde byla, od tamtej pory nie zaszlam, ale tez i takiego "pijacego" wyjazdu nie mialam i w ogole moj maz jest kategorycznym przeciwnikiem picia :-((( ale z drugiej srtony na bromku to w mig bym sie spila?
  • piję ten lek od ok.4 miesięcy...najśmieszniejsze jest to że miał na celu zmiejszenie bólów kręgosłupa i nie powiem albo pomógł albo samo przeszło na jakiś czas... ale nie do tego zmierzam - przeczytałam ostatnio że bardzo pomaga w leczeniu niepłodności - wiecie coś o tym?
  • gorzkie!!!! apropos-połowa składu, to zioła "kapielowe" a my to pijemy hihi pję z wiarą, piję z wiarą, pję z wiarą, piję z wiarą, pję z wiarą, piję z wiarą,
  • Może wtedy zaskoczymy? Totalny bezład i nieświadomość i co rok to prorok! Dziewczyny, czemu tak jest, ze my zdrowe dbające o siebie kobiety nie możemy, a te, które piją, ćpają mogą! Coś z ta medycyną jest nie tak! Żeby ktoś wymyślił sposób na NIE MYŚLENIE O CIĄŻY??? Może to nam pomoże???
  • Bardzo dziekuje Wam za to, ze jestescie. Podpowiedcie prosze jak radzicie sobie z odmawianiem wypicia alkoholu, przy roznych okazjach? Od kiedy przeczytalam, ze alkohol jest najbardziej szkodliwy dla dziecka w pierwszych tygodniach zycia, zaprzestalam w ogole picia alkoholu. Wiem, ze moze jest to nieracjonalne, zwlaszcza ze moje widoki na bycie w ciazy maleja, ale nie pije i juz. Niestety, jak odmawiam wypicia kieliszka wina, tesciowie dopytuja sie czy nie jestem w ciazy. Poniewaz, by...
  • Ciekawa jestem czy któraś z Was obecnie je pije? A może wiecie o kimś kto je pił i udało mu się zajść w ciążę? Ja jestem po licznych badaniach (wszystko ok, owulacja jest, hormony ok, endometrium ok, mąż nasienie ok), po jednym poronieniu i ponad roku starań. Czeka mnie jeszcze histeroskopia ale lekarz mówi, ze nie podejrzewa, żeby coś wyszło nie tak. Miałam jeden skąpy okres ostatnio i to poronienie mogło się przyczynić do zrostów, więc postanowiliśmy sprawdzić czy ich tam nie ma. Ale ...
  • czesc dziewczyny, zwykła rzecz a jednak boli, mój mąż nadużywa alkoholu. mówi, że pare piwek, ale czerwona japa robi swoje. jestem wsciekła. ja sobie sama z tym nie radze, cay stres przygotowywania się do programu, tabletki, vitaminki i ch. wie co jeszcze. uda sie nie uda 4 ivf. a ten się odstresowuje. podajecie mi prosze linki do stron, gdzie znajdziemy informacje jakie są konsekwencje, bo moje slowa jak o ściane.
  • jestem tak nabuzowana hormonami, że każda rzecz wyprowadza mnie z równowagi, dzisiaj np. samochód mi nie chciał odpalić, jak wy sobie radzicie ze stresem, bo ja wymiękam, lecze sie od maja i już mam dosyć tych wizyt u lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się