Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      picie

picie

(31 wyników)
    • W zasadach homeo powiedziane jest, że należy zachować stosowne odstępy od jedzenia i picia. Ale chorym małym szczególnie dzieciom należy często podawać szczególnie picie. A czasem w zaleceniach w stanach ostrych leki podaje się co 15 min., co pół godz., co godz. A co parę minut mam podawać po kilka łyzeczek płynu. I jak to pogodzić? Czy leki wtedy nie działają?
    • Mam problem. Wiem, ze podczas leczenia homeo nie wolno (nie powinno sie) konsumowac roznych rzeczy w stylu mieta, kawa itd. Wlasnie o kawe chodzi - nie moge z niej zrezygnowac. Jestem strasznie senna - to czesc mojej dosc skomplikowanej przypadlosci - kawa mnie choc troche pobudza. Pije max 2 dziennie. Dodam jeszcze alkohol i papierosy, ale to nie w trybie codziennym i nie sa mi niezbedne do jako-takiego funkcjonowania;) Czy moze to realnie wplywac na obnizenie lub nawet brak sk...
    • Mam taki dylemat: mam niedoczynność tarczycy, więc rano na czczo, pół godziny przed jedzeniem muszę połknąć tabletkę z hormonami i popić ja pół szklanki wody. Mam też homeopatyk, również rano i na czczo. Czy jeśli najpierw połknę hormon i popije go wodą to muszę czekać, czy mogę od razu wziąć granulki homeopatyku pod język? Czy woda zmieni lub zniweczy jego działanie? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
    • Na swiad towarzyszacy alergii moja 3letnia corka dostala do picia Urtice w ampulkach (pol ampulki co wieczor). Skonczyla ja brac kilka dni temu. Pytanie: czy ten lek mozna stosowac dlugofalowo (bo skutecznie dziala na swiad) czy jednak po 20 dniach trzeba robic przerwe i myslec o czyms innym?
    • czym wspomóc starego psa? Ma początkową fazę niewydolności nerek i związaną z tym anemię. Jest na karmie dietetycznej z obniżonym białkiem, sodem i fosforem ale chciałabym ja jeszcze jakoś wspomóc
    • Zastanawia mnie , co pic, jesli nie można ziół , mięty rumianku, napojów z kofeiną? Czy moge pić herbate czarną, z hibiskusa, czerwona, zielona? A zęby? Przecieżprzawie każda pasta ma smak miętowy?
    • Witam Was. Czy ktos Podczytuje forum od pieciu lat.Probuje leczy rodzine homeopatycznie(maz, ja, 6-taka i dwulatek) Maly zaczal zlobek 2 miesiace temu. Przechodzil ostatnie cztery tygodnie objawy zapalenia oskrzeli i ucha czyli kaszel, katar(na przemian zolty i przezroczysty), skaczaca goraczka oraz zapalenie spojowek, bedac dzien w domu i po pare godzin w zlobku i tak naprzemian( dostawal Echinace, potem L52, flax seed oil , Kalium muriaticum n aplyn w uszku i Nurofen w razie goraczki) Lekar...
    • Proszę o pomoc. Córka (l.5) wymiotuje cały czas od 2 w nocy. W sumie 11 razy. Podawałam Nux vomicę 9 H i raz czopek Vomitusheel. Oprócz tego ból brzucha na wysokości żołądka. Całą noc gadała, była w świetnym humorze, teraz leży jak kłoda. Daję jej wodę do picia, ale co z tego, jak po kilku minutach ma znowu atak. Proszę o pomoc, podobno u nas szpitale pełne odwodnionych dzieci z tym właśnie wirusem.
    • kawa??(7)

jak to jest z ta homeopatia, czy jak biore kulki rano i wieczorem tzn. ze nie moge w ogole pic kawy i jesc cytrusów?
    • Witam, Niestety, nasza pani doktor homeo rzadko odbiera telefony w weekendy, ten weekend jest specyficzny więc nie odbiera, a my mamy tak zmieniające się objawy, że ja zgłupiałam i nie mam pojęcia co podać, czy coś podać czy czekać :( Historia jest taka: - środa, czwartek i piątek biegunka, bóle brzucha tylko tuż przed wypróżnieniem, później wszystko ok, humor, itp., tylko nieco mniej siły do zabawy. W czwartek popołudniu wizyta u naszej homeo: arsenicum album 30CH (rozpoznan...
    • proszę pomóżcie!!! dziecko 22 miesiące ( od ostatnniej wizyty u dr. dwa mies temu dość często chory), 5 dni temu zaczęła się gorączka ( 39 stopni)i ból brzucha, 4 dni temu wizyta u dr, zalecony sulfur 200 z wody co 2 godz, następnie co 3g przez dwa dni, potem 3 razy dziennie. Następny miał byc być tuber 200 ale po konsultacji. Jednak pojawiła się biegunka ( 3 dni temu) i napadowe bóle brzucha, po telefoniie do dr. odstawiłam sulfur i daje colocynthis 30ch z wody co pół godziny. ...
    • mam pytanko, parzę dziecku hrbatki owocowe do picia. Ale w każdej jest to ustrojstwo zwane HIBISKUSEM, wrrrrrrrr znaleźć bez to nie lada wyczyn.. Pytanie brzmi można hibiskus? korzeń lukrecji?
    • co mozna wziasc na taki rodzaj kaszlu, duszacy szczegolnie jak sie poloze, zazwyczaj dopiero wtedy sie pojawia(usypiam dziecko i potem juz mnie meczy), picie lekko pomaga, mowienie pogarsza sprawe, za to rano kaszel staje sie mokry, troche trudny do odkrztuszenia, w ciagu dnia prawie go nie ma do tego pobolewe mnie czasem gardlo, glownie wieczorem w nocy i nad ranem w ciagu dnia sie nie zdarza, no i mam katar ale nie lejacy, nie zatykajacy, chyba ze jedna dziurke, glownie prawost...
    • Czytałam artykuł o metodach detoksykacji organizmu i m. in. o lewatywie z kawy. Było tam takie zdanie: "Nie powinno się pić kawy w trakcie leczenia homeopatycznego gdyż kasuje ona informację homeopatyczną" Co to jest ta informacja homeopatyczna
    • Katar jest gesty i daje o sobie znac glownie w nocy, dziecko nie moze oddychac, poplakuje i odchrzakuje.Poza tym ma lekko przekrwione migdalki,nie ma temperatury ani innych objawow, w dzien prawie nie widac.Podalam jej w szkl. wody po 1 ampulce zastrzykow: mucosa compositum, traumel s i echinacea compositum pite po 1/2 przez dwa dni , bo takie leki dostala przy ostatniej chorobie o tych objawach pryskam tez do noska wode morska sterimar cu oraz na noc daje syropek z cebuli z ma...
    • Wyszłam na balkon rozebrana i zmarzłam. Ból gardła pojawił się systematycznie narastając w ciągu kolejnych godzin. Teraz nie mogę połykać śliny. Ten rodzaj bólu zmniejsza mi się zawsze podczas picia i jedzenia - wiem, że jest typowy dla jakiegoś leku. Czy ktoś pamięta jakiego?? Co mogę zażyć? Homeogene i Homeovox na razie nie działają :(
    • Witam. Dziecko 6,5 roku w nocy zaczęło wymiotować. Z moich wcześniejszych doświadczeń stawiam na jelitówkę zwłaszcza że większość dzieci w jego grupie zerówkowej teraz to przechodzą. Co podać? W domu mam: Oscillococcinum, Nux vomica 9 ch i 15 ch. Beladonna, Ipeca 30 ch, Vomitushell w kroplach, Thymuline no i zwykły lokomotiv. Dziecko nie ma gorączki piję po troszku wodę.
    • dziecko wczesniej nie mialo zadnych objawów alergi na mleko a po tym jak dostało sulfur za kazdym razem jak wypije mleko dostaje swedzącej wysypki za pierwszym razem na rekach poczekalam ze dwa dni az zeszlo i znowu dalam cos mlecznego tym razem wysypka wyskoczyla na nogach.czy to znaczy ze ma alergie ktora wczesniej mogła byc niewidoczna?
    • Witam, czy ktoś mógłby mi podać, jakie właściwości posiada cina 30? Niestety, sama nigdzie nie umiem znaleźć tej informacji. Dostałam ten lek dla dziecka jako konstytucyjny i chciałabym się coś o nim dowiedzieć.
    • doradzćie co robić jestem w 20tc od początku walcze z marnym skutkiem z powracającą grzybicą zaczyna się zawsze tak samo od pieczenia i swedzenia narzadów zewnętrznych i potem przechodzi dalej za kazdym razem antybiotyk przynosi ulge ale kilka dni po jego ukończeniu historia zaczyna sie od początku :(( próbowałam jogurtu lacovaginalu podmywam się szarym mydlem lub lactacydem bielizna tylko bawełniania unikam słodyczy pije sok zurawinowy i nic ręce mi opadają do ziemi :(( moze jest jaka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się