Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      pot

pot

(12 wyniki)
    • Dziś na wykładach zaczęłam się pocić, nie mogłam się skupić, więc wyszłam do łazienki. Nie doszłam... zakręciło mi się w głowie i zemdlałam. Kręciło mnie też w jelitach, mała biegunka... Powoli dochodziłam do siebie. Czy poty i to w dzień, omdlenie to objaw rozwoju choroby???
    • Witam, wiem ze były już pytania w związku z tinidazolem ale nie znalazłam dokładnie tego czego szukam. Zastanawiam się czy to co się ze mną dzieje po zażyciu tini to herx czy jakaś reakcja na ten abx. Czy mimo takiej reakcji mam go zażywać. Wygląda to tak: zażywam 2x dziennie po 1 tabl. Po zażyciu około 10-15 min jest ok a potem się zaczyna. Najpierw robi mi się strasznie zimno i mam wrażenie że się zapadam - robi mi się słabo. Wali mi serce, oblewam się zimnym, potem. Później zacz...
    • od jakiegos czasu mam dziwne uczucie np. po goracej kawie czy ogolnie cieplym plynie.robi mi sie strasznie goraco i mam takie dziwne uczucie w glowie.jestem jak wiecie w trakcie diagnostyki.czy ktos moze wie o co chodzi? dziekuje.
    • Witajcie,4 miesiac leczenia,nic do przodu.Bylo na poczatku super polepszenie,a teraz od miesiaca bardzo zle.Po zmniejszeniu rifampicyny do 600 glowa zrobila sie lzejsza,ale pozostaly bole nog.Przedwczoraj mialm chyba extra herxy,nerwy podstakiwaly mi w nogach,na rekach i na glowie,balam sie ,ze sie rozsypie.Po nocy przeszlo,a teraz bol okropny nog i dretwienia.Nie wiem co o tym sadzic,bol nog towarzyszy mi od poczatku choroby,tylko raz mniej raz wiecej.Biore Duomox,rifampicyne,r...
    • Hej! Mam pytanie do osób które przyjmowały 4g biotraksonu przez 4 dni i potem miały trzy dni przerwy... Ile wlewów przyjeliście? Jak długo wytrzymały Wam zyły? Ja jestem dzisiaj po 28 wlewie i mam juz problem z żyłami...
    • Jestesm skolowana. Wlasnie wrocilam z wynikami i tak:8 miesiecy temu zrobilam pierwszego blota z elisa(w niemczech zawsze robi sie je razem i na kase chorych)Elisa IgG 240 norma: 10-15 Igm w normie Blot pozytywnie p17, p19, p21, p30, p39, p83 Dzsiaj,po osmiu miesiacach po leczeniu w konowala a potem u Niemca, ktory sie orientuje, odebralam identyczny wynik!!!!numerek w numerek sa identyczne! Nie wiem...moja borelioza wogole jest inna (jak kazda:))5 lat temu mialam pie...
    • Czy ktos zna sposob na nocne poty ktore sa po prostu koszmarne i podobno naleza do obrazu typowej bb?
    • Przepraszam pierwszy raz zakładam wątek na forum,no oprócz swojego ale tam mało kto zagląda.W skrócie lipiec ukąszenie kleszcza,pobolewanie kolan na samym początku i drganie mięśni,strzykanie w uszach,6 tyg unidoxu 400mg(10 dni po ukąszeniu) nie dało poprawy,doszło uczucie słabych rąk,pobolewanie mięśni.Koinfekcje -bartonella,yersinioza i mykoplazmy w IgG-19,reszta ujemne,w Poznaniu babeszjoza też ujemna. Zaczełam leczenie z dr Beatą,pierwszy mc na biotraksonie ,herksów nie było ale pr...
    • mam takie pytanko- podobno rifampicyna stosowana jest w leczeniu bartonelli. przy leczeniu bartonelli herxy nie powinny występować bo bakteria jest gram+(tak czytałam na forum). dlaczego więc właśnie po rifampicynie mam silne bóle mięśni, czasami głowy, drętwienia?? czy rif działa też a boreliozę??
    • Czy ktoś był przez kilka tygodni na tetra, a potem zmienił ją na unidox? Ja tak własnie zrobiłam i wymiękam. Na tetra były straszne bóle głowy i inne sensacje przez całe 3 tygodnie;potem nieco przycichło i nawet coś drgnęło. Po 6 tygodniach, czyli wczoraj, zmieniłam tetra na unidox. Najpierw sensacje żołądkowe, bunt brzucha i nudności jak morska choroba, potem- bardzo szybko, odrealnienie, zawężenie pola widzenia, ból głowy, osłabienie wzrok. Dzisiaj jeszcze gorzej- znaczne osł...
    • Artykuł z gazety wprost Inwazja nowych zarazków file4u.pl/download/482595/Inwazja_Nowych_Zarazk_w.pdf
    • Tak wynika z badan Bonnie Basler z Harvardu. Jest to chemiczna konwersacja pozwalajaca na synchronizowaniu wysilkow w kolonizacji nowego srodowiska. Niektore rozmowy sa bardziej miedzygatunkowe inne specyficzne dla danego gatunku bakterii. Samo odkrycie zostalo dokonane na bakteriach niechorobotworczych, ale wkrotce sie okazalo, ze jest bardzo podobnie w przypadku innych bakterii. Bb zapewne nie jest wyjatkiem, a nawet znajac jej przebieglosc mozna sie spodziewac calkiem wyrafinowanyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się