pot

(23 wyniki)
  • stosuje SB po raz drugi, jestem na drugiej fazie(w sumie z pierwsza od 19/02), ale poniewaz moja waga juz od dwoch tygodni ani drgnie zaczelam sie zastanawiac nad rozpoczeciem innej diety (tak jak poprzednim razem doszlam do pewnej wagi i dalej nic- jak zaczarowana) , probowalam juz ograniczyc owoce, zaczelam nawet w koncu cwiczyc i nadal nic a zalezy mi na tym aby pozdbyc sie kolejnych 3kilogramow, dlatego drogie ekspertki zwracam sie z pytaniem do was : czy znalazlyscie sie kie...
  • Czy którakolwiek z was wróciła do I fazy, ale tak na serio, bez żadnych grzeszków? I udało się wytrwać? I czy chudłyście tak jak za pierwszym razem? Już sama nie wiem czy to ma sens? Aha, I fazę skończyłam ponad miesiąc temu i już nadrobiłam stracone kg :( II faza niewiele mi dała a wzmożony apetyt zniszczył ciężką pracę, bu...
  • Czy mozecie mi powiedziec, bo nigdzie znalezc nie moge-jak sie przedstawia sytuacja z chrupkim pieczywem (pierwsza faza i potem oraz czy kukurydziane czy inne) i ile razy dziennie nalezy jesc? z gory dziekuje za odpowiedzi.
  • Aniu doczytałam się że przeszłas z kopenhaskiej na DSB i mam pytanie -- jak Ci idzie na DSB - chudniesz?? czy waga stoi?? Pytam bo jestem w 9 dniu kopenhagi, czuje się ok, schudłam ładnie, zamierzam ją dociągnąc do końca i zaraz potem - od niedzieli przejść na DSB ale zastanawiam się czy będę chudnąc????
  • zaczelam dzis po raz trzeci. za pierwszym razem odpuscilam po tygodniu, chyba glownie dlatego ze mialam wtedy za mala wiedze na temat tej diety. za drugim razem przeszlam przez pierwsza faze, schudlam 4 kg, a na pozniej braklo mi pomyslow na ciekawe dania wiec znow odpuscilam. to bylo jakies 2-3 miesiace temu. te 4 kg wrocily oczywiscie. tym razem podeszlam do tematu inaczej. kupilam ksiazke. dzieki niej zrozumialam o co tak naprawde chodzi, jak to wszystko dziala. w ksiazce jest ...
  • Otoz tak! Moja historia! Zaczynam troche jak na spotkaniu AA choc obzartuchem nalogowym nie jestem.... Zaczynalam od diety niskokalorycznej,cos na oko 1000 kcal,ale nigdy maniacko ich nie liczylam. Jadac na jogurtach,serkach,warzywach,owo cach i chudym miesku zlecialam po dwa razy ok 10 kg w kilkuletnich przerwach. Potem odkrylam kopenhaska i zlecialo 4 kg ale wrocil 1 zaraz po a potem reszta. Potem South Beach Diet i tu wielkie rozczarowanie.NIC !!! Mowia,ze to dlatego,ze jedno...
  • uuu wczoraj zgrzeszylam bardzo pozna kolacja - dopiero o 22 ale niestety wczesniej nie mialam czasu zeby zjesc cos pozywnego i jak dotaralm do domu to poprostu muaialm jeszcze cos przekasic a dzis niestety mam przez to uczucie cieazru na brzuchu no ale chociaz waga nie poszla w gore : Sniadanie: standard twarozek z warzywami + kawa przekaska: smieszka z salata i papryka lunch: spora porcja salaty z wedlina, pomidorami, ogorkiem, papryka marnowana przekaska: kilka cukierkow bez cukru...
  • dziewczyny, jestescie dla mnie ostatnia deska ratunku. kiedys plazowalam z wamik i moze niektore z was nawet mnie pamietaja. schudlam ile chcialam i mialo byc juz zawsze tak pieknie... ale trace motywacje do dbania o wage i sie obrzeram. boje se ze zaczne drastycznie tyc. POMOZCIE!!
  • Zaczelam wczoraj i ciagle chodze wsciekle glodna! Nic z tego nie rozumiem bo wydaje mi sie,ze wcale nie jem malo. Pielgrzymki do lodowki odbywam srednio co 2 godzinki. Na dodatek wydaje mi sie,ze mam stan podgoraczkowy i jest mi jakos slabawo. Ksiazke nabylam,ale jest w drodze,wiec moja wiedza jest forumowo-postowa i ogranicza sie raczej to tego co mozna i nie mozna jesc.Natomiast jestem absolutna ignorantka o indywidualne sprawy zdrowotne. Sama jestem koszmarnym niskocisnieniowc...
  • moze jak bede codziennie pisac jak mi mijaja dni to bedzie mi latwiej pierwsze 2 tygodnie przetrzymac..... Dlatego stwarzam sobie swoj watek :) Zaczelam we wtorek, 10 maja. 3 dni po moich urodzinkach i po wielkim zarciu pysznyych slodkosci :) Kocham slodycze, uwielbiam niezdrowe zarelko typu pizza, lasagne i nawet na fast fooda pt hamburger mi przyjdzie ochota:) Lato idzie i nie ma zmiluj sie - trzeba wygldac.
  • Oczywiście granica WAGOWA. W 2004 r. ważyłem ok 125 kg. Rok póżniej było już +5. Dziś poranne ważenie pokazało 130,5 !!! Sam się dziwię, bo od środy ubyło mi 2 kg !!! Ale to możliwe - czwartek był dniem ostrego pływania, wprawdzie krótko bo 30 minut, ale ostrym interwałem, który jak zapewne wszyscy czytelnicy SB Turbo wiedzą, czyni cuda z naszym sadłem. A wczoraj dałem ognia na rowerze. Przed jazdą 2 szt. L-Karnityny na metabolizm tłuszczów i 'w pedał' - 1,5 godziny w tempie 20 ...
  • Moje menu powoli mi się wyczerpuje. Mam w zamrażarce jeszcze mrożone piersi indyka, moje koronne danie- indyk w morelach- tutaj w dietce SB odpada:)))) Macie jakieś wypróbowane przepisy na upieczenie takich piersi, żeby nie był za suche?
  • czy to nie jest tak ze im mniej do stracenia tym ciezej idzie...jak czytam ze dziewczyny chudna po 5 -6 kg w 1 fazie to jestem zachwycona dieta....zaczelam stosowac i ani drgnie waga.... jak u was z waga startowa i koncowa tz ile chcecie schudna??? ja mam 160 waze 52 ale chce tak jak przed ciaza 48 i nic nie pomaga ......chyba zaszyje sobie usta to moze na ekstremalnej glodowie schudne tylko kto potem zajmies ie moim dzieckiem jak wyladuje na kroplowie...co robic pomocy!!!!!!!!!!
  • Cały dzień wszystko jest w porządku, żadnych pokus, grzechów i w ogóle cudownie, ale wieczorem... No cóż wszystko bierze w łeb :( Cały czas coś za mną chodzi, podjadam bezcukrowe cukierki, gumy do żucia w ogromnych ilościach, piję pepsi max i nic nie pomaga. Nawet jak się czymś zajmę to pomaga na chwilę, potem znowu zaczynam myszkować. W ciągu dnia jem normalne porcje, nie głodzę się, czasami wręcz przeciwnie (oczywiście w ramach dozwolonych rzeczy) więc nie rozumiem czemu??? Ech, już s...
  • Dzisiaj weszłam na wagę i szok! Aż się popłakałam z rozpaczy. Jeszcze nie tak dawno, jak byłam na DSB, to osiągnęłam 60,6 kg. Pamiętam, ze jak weszłam na wagę, to mało nie zemdlałam z radości, że to 60,6 kg (nie ważyłam tyle od lat). I dzisiaj tez prawie nie zemdlałam, ale tym razem z rozpaczy! Fakt, że nie przestrzegałam juz rygorystycznie SB, chyba największym odstępstwem było słodkie. Po tylu miesiącach odchudzanaia organizm był wyposzczony. Ale mu dałam chyba za duzo, stąd ten ...
  • mam takie pytanko, co jecie na kolacje i mniej wiec o ktorej jest Wasz ostatni posilek? ja staram sie jesc o 18, max. 19, ale potem jestem strasznie glodna (chodze spac o 23-24). na noc napychac sie nie chce. co radzicie?
  • No co jest?? Mało postów ... wszyscy na wakacjach? To ja mam propozycję na rozruszanie towarzystwa ;) Jak odpiszecie powiem jaką :)
  • tylko jedna lub dwie kromeczki...
  • słyszałam od rodziny ktora ma rownież osiagniecia w tej diecie że jesli nagrzeszysz to tak jakbys w tej diecie miala 3 dni do tyłu.Skad ta teoria nie wiem moze Agatson pisze a ja niedoczytałam.Słyszeliscie cos o tym?
  • Bezy(4)

Z jajek zostaly mi bialka i postanowilam zrobic bezy. Dodalam fruktoze, ubilam i susze i susze w tym piekarniku... czy moze ktos wie ile to powinno trwac? MOja 2 faza caly czas spotyka sie z nieprzyjemnymi niespodziankami. Majonez nie wyszedl, bezy chyba tez nie.. kolezanka robila ciasteczka z platkow owsianych, ciekawe jak jej wyszly. Planuje na jutro bulki z maki razowej a potem z nich zwyczajne zapiekani ale zaczynam sie tez juz obawiac, ze nie wyjdzie :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się