pot

(113 wyniki)
  • Czesc dziewczyny! Poprzedni cykl mialam bezowulacyjny i jestem juz w kolejnym cyklu. Od wczoraj boli mnie okropnie prawy jajnik. Bol nasilil sie wieczorem do tego stopnia ze zdretwiala mi prawa noga i mialam klopoty z zasnieciem. Dzis jajnik nadal boli. Chwilami bol sie nasila a chwilami slabnie. Do tego bardzo czesto korzystam z toalety, choc pije te sama ilosc napojow co zawsze. Nie wiem czy jest to cos czym warto sie martwic i biec do gina czy raczej przeczekac? ...
  • Ciekawa jestem jaką dawkę clo zażywacie. Ja mam pco i w tym miesiącu biorę clo od 5 do 9 d.c po 1/4 tabletki a potem od 17 do 25 d.c. luteinę ( mam niski progesteron). Usg mam mieć 10,12,14 d.c. Potem jesli taka dawka clo nie podziała to mam brać 1/2 tabletki, kolejny miesiąc 1. Ile wy bierzecie clo i kiedy robicie usg.
  • Brałam dwa cykle Bromergon, przed braniem prolaktyna podstawowa była w normie(przy górnej granicy) a po obciążeniu rosła 11 razy. Lekarz zastanawiał sięale w końcu przepisał mi Bromergon - jedną tabletkę dziennie, tyle, że źle go znoszę do tej pory. W czasie brania Bromergonu raz zrobiłam badanie i piodstawowa prolaktyna w normie (21 ng) a po obciążeniu rosła dwa razy więc ok. Teraz lekarz powiedział, że mogę zastąpić Bromergon Castagnusem, bo i tak moja prolaktyna nie była jakoś bardzo...
  • hej dziewczyny, jesten 8 godzin po punkcji (udalo sie pobrac 11 komoreczek} i kiepsko sie czuje :( boli mnie najbardzie w okolicy przepony i wogole jestem jakas taka slaba i obolala :( Kiedy wraca sie do normy? czy te objawy sa normalne? Dok wspominal o mozliwosci wystapienia krwotoku wew. i troche sie boje ze te bole w okolicach przepony to zly znak, Napiszcie prosze jak Wy sie czulyscie po
  • Staraliśmy się o dziecko 6 lat.Najpierw musiałam przejść konizację szyjki ,kilka łyżeczkowań bo było HPV.potem HSG ,plastykę jajowodów (laparoskopowo) potem HISTEROSKOPIĘ.6 inseminacji,znowu HSG Pierwsze IVF 2 razy podawane zarodki po 2 (bez rezultatu)potem histeroskopia,usunięcie jajowodów(laparoskopowo) kolejne IVF ZNOWU WYCHODOWANE TYLKO 4 ZARODKI okres I CIĄŻA (NIESTETY W 7 TYGODNIU PORONIENIE)Wizyty u immunologa ,psychologa,szczepienia ....Kolejne IVF -znowu 4 zarodki,pierwsza próba z d...
  • Jestem w tzw. kropce. Nie wiem co robić, ale po kolei: Dzisiaj jest 29 d.c. Normalnei moje cykle wynoszą ok. 26 dni. Więc wychodzi na to, że spóźniam się 2 dni. Jednak wczoraj zrobiłam test "sikany" i był negatywny, tzn. tylko jedna kreska. Dzisiaj mam iść na aerobik - nie jestem jakas super-sprawna, więc takie zajęcia są dla mnie zawsze męczące. Nie wiem, iśc - czy nie iść. Staram się już ponad 7 lat. Przez ten czas miałam 3 razy poronienia, tzn. puste jaja płodowe stwierdzone...
  • witam dziewczyny napewno niektore z was maja spore doswiadczenie w leczeniu endometriozy. ja mam na jajniku jakis pecherzyk podobno endometrialny. wiec moje pytani sa takie: 1.jak najlepiej sprawdzic czy ten torbiel jest endometrialny? da sie jakos oprocz laparoskopi? 2.czy leczenie takich torbieli to tylko i wylacznie laparoskopia czy inne leczenie? 3.czy endometrioza moze byc powodem samoistengo poronienia? w moim przypadku chyba 3/4 tydzien. bylam w ciazy a nagle dostalam b...
  • Witam :) mam pytanie - jak odpoczywacie po transferze? Doktor zalecil mi oszczedny tryb zycia i tyle. Ale czy bierzecie zwolnienie tylko na dzien transferu potem normalnie do pracy, czy moze tydzien wolnego i lezycie a moze nawet 2 tygodnie do testowania? Jakos specjalnie sie odzywiacie? Czegos sobie odmawiacie? Czy lezenie w lozku zwieksza szanse? Jakie sa Wasze doswiadczenia, opinie? pozdrawiam
  • czy któraś z Was brała CLO a potem dostała w połowiec cyklu zastrzyk z prenegylu? Jestem ciekawa czy działa. Ja wczoraj miałam 14 dc, dostałam prenegl i na teście owulacyjnym wyszły dwie kreski. Przytulanko było. Jakie macie doświadczenia?
  • " target="_blank" rel="nofollow">bd.lilypie.com/ZuHnp2/.png]"" ******** 47 cykl starań - w moim sercu jest ból każda nowa możliwość przynosi mi nadzieję ...i cierpienie kiedy znowu się nie powiedzie
  • Od 6 lat jestem mężatką. Od 4 lat chyba staramy się o dziecko, "chyba" dlatego, że były momenty że nie chciałam bo uważałam, że nie jest dla nas odpowiedni czas tym bardziej, że nie mam pewnej pracy. 2 lata temu mój mąż zdecydował sie wyjechać i pracować za granicą. Przez ten czas widzieliśmy się 3 razy, aż do teraz kiedy przyjechał na 3 miesiace. Teraz już wiemy że najbardziej na świecie chcemy dziecka, ale czas płynie a nic nam nie wychodzi. Przez te 6 lat współżyliśmy bez żadne...
  • Witajcie dziewczyny. Wiem ze to forum to walka i mało komu jest tu do śmiechu ale dla otuchy chciałam napisać że mi się udało. Przez 4 lata starań nic się nie udawało, po pierwszym roku okazało się za wyniki M kiepskie, rok leków wyniki sie poprawiły i nic. Potem przerwa w lekach kontrola dni płodnych i nadal nic... Lekarz zasugerował że naturalnie to nie ma szans żeby spróbować IUI (małe szanse) a potem to tylko in vitro. Musieliśmy się z tym oswoić... Wiosną tego roku miałam HS...
  • Dziewczyny, czy któraś leczyła endometrioze diphereline,przez 6 m-cy? jeżeli tak, to co potem? tzn. czy czekałayscie na @ ,,naturalnie", czy @ była ,,wywoływana? po jakim czasie pzrychodziła@?, a może ktorejś z Was udało się zajść w ciążę po kuracji?
  • Mam 29 lat i rok nieudanych prób zajścia w ciążę. Byłam u ginekologa - ginekolog zalecił mi luteinę która ma uregulować mój cykl (mam dość nieregularne miesiączki i przy okazji ułatwić zajście w ciążę). Zdziwiłam się, że nie zlecił mi żadnych badań hormonów. Wolałabym najpierw zbadać je, potem łykać luteinę. Zadam podstwowe pytanie - jakie badania należy wykonać jako pierwsze w moim przypadku?
  • CZEść ja miałam usunięty gruczolakwłókniak a tym roku w czerwcu. Na początku bardzo się bałam, ale potem samo usunięcie to nic, miałam zabieg ze znieczuleniem do żylnym, czyli spałąm podczas trwał jakieś 15 minut, najgorsze było wybudzanie, bo czułam się jak po wypiciu niem wim ilu butelek wódki. Ale potem było oki. No i pierś troszkę boli i piecze ale to rana więc tak musi być. Zyczę dużo powodzenia i bedzie napewno dobrze. Naprawdę zabieg to nic jak przypomnę sobię czałaą tą d...
  • co tam u ciebie? jakies kolejne kroki w toku? moze iui?? podziel sie, nie badz taka. ja czekam na moja laparo w czerwcu a potem .... oj potem to juz tylko zachodze w ciaze!! rany, ale ja w to wierze, to chyba tez niezbyt rozsadne, co?? :)) pozdrawiam
  • Witam Dzisiaj miałam HSG, oba jajowody drożne, hormony w normie mąż OK,a tu ciągle się nie udaje. Niby trochę za gęsty śluz, ale po menopurze śluz był dobry i też nic nie wyszło, teraz piję siemię lniane-może nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. Siedzę teraz i myślę co jest nie tak. Wizytę u lekarza mam dopiero po 15 lipca, bo w czwartek wyjeżdżamy na wakacje, a potem dr będzie "wakacjował". Może wy kochane podpowiecie co jeszcze sprawdzić. p.s. czy w cyklu z HSG można się s...
  • mam wrazenie z 2 tygodnie do momentu testowania to karuzela emocji. a mnie to wykancza psychicznie. raz widze wszystko co mogloby oznaczac ciaze, potem czytam ulotki lekow ( kolejny zreszta raz) i okazuje sie ze wszystko co przezywam to efekty uboczne. wiem ze jak sie teraz nie uda to nie wiem kiedy bedzie szansa na nastepny raz, moze w lipcu :( (pracujacy maz!!) :( i w ogole jest mi jakos bylejak :(( a do testowania jeszcze 4 dni!! albo wyladuje u ginekologa albo u psychiatry!! c...
  • Jestem nowa na forum, choć wcześniej często czytalam wasze wypowiedzi. Bardzo cieszy mnie to ze nie jestem ze swoim "problemem" i staraniami sama. To że jesteście podnosi mnie na duchu. Mam 26 lat. Od sierpnia 2005 staramy sie intensywnie o dziecko. Na razie 3 stymulacje Clo + Pregnyl po stwierdzeniu dobrego pęcherzyka i Duphaston. 2 stymulacje bezskuteczne, teraz czekam na miesiączkę ale test na mocz ujemny, i nie czuję żeby miał być dzidziuś. W lutym mam pierwszą wizytę w klinice nie...
  • dzis moja tempka spadla z 37,15 do 36,9(tempka skoku)wiec juz psychicznie przygotowalam sie do @@@, a tu z ciekawosci zmierzylam sobie godzine pozniej tempke i byla 37,3!!!!!co t ma znaczyc????? @mam dostac jutro. skad taka roznica w tempce???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się