pot

(7 wyników)
  • dziś lekarz powiedział że będzie trzeba wyciąć mi prawy płat tarczycy - mam tam guzek gruczolak-niezłośliwy, ale pod wpływem wysiłku wypełnia się róznymi płynami i to jest powód do jego eliminacji. Kazał mi sie oszczędzać i za 2 miesiące zrobić usg i przyjśc na wizytę(teraz guzek prawie zanikł). Troche jestem zdenerwowana... ok wytna mi ten płat i co dalej?? nigdy nie jechałam na lekach...a teraz to trzeba będzie tak do końca zycia..:( Jak funkcjonują osoby bez części lib całej tarczyc...
  • Mój Synek ma niedoczynnośc i tak się zastanawiam, czy jego bardzo przykry zapach(tzn pot bardzo juz dorosły, gryzący, kwaśny, ohyda...) nie ma związku z jego chorobą ? Ten zapaszek jest już od dawna, tzn ok 2 lata, i nie jest, wg lekarza pierwszego kontaktu, objawem dorastania ??
  • chodzi mi o to, ile czasu jest sie na L-4 i kiedy. wiem, ze sama operacja, niezaleznie czy to rak, czy nie - to miesiac nieobecnosci. i potem jest jakas przerwa i dopiero pozniej jod. chodzi mi o to, jaka to przerwa i ile jest potem zwolnienia na czas jodu?
  • Proszę o informację,czy ktoś przechodził to choróbsko???Czy można z tego wyjść,bez stosowania sterydów???
  • Mam pytanie czy ktoś robił biopsję w Medicover i potem chciał odebrać szkiełka z materiałem? ja mam skierowanie do szpitala na operację i chcą ode mnie te szkiełka. Panie w Medicover twierdzą że nie jest to odzyskania, gdyż oni tego nie przechowują. ja dostaję wynik na papierze i powinno to wystarczyć.
  • Witajcie, chciałabym zapytać Was o jedną rzecz, która mnie zastanawia: otóż miałam leczenie radiojodem (miałam Gravesa Basedowa), i w tej chwili jestem oczywiście w niedoczynności, zażywam Eutyrox. Powinnam zrobić badanie TSH. Powiedzcie, proszę, czy mam je zrobić tak jak zawsze, czyli bez brania eutyroxu rano w dniu badania, czy jednak tym razem powinnam badać się po eutyroxie? Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź, pozdrawiam, nela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się