ewek3 21.04.04, 18:44 Czy macie jakies doświadczenie z tym urzadzeniem?Czy rzeczywiscie przydaje sie w tych pierwszych tygodniach? Proszę o wszystkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mascarbone Re: monitor oddechu-czy potrzebny? 21.04.04, 20:54 Też myślałam o tym, by sprawić sobie takie urządzenie.Jednak nie zdecydowałam się, ponieważ wyczytałam, że przypadki śmierci łóżeczkowej są niezwykle rzadkie, a takie urządzenie czasami bije na alarm przy chwilowym wstrzymaniu oddechu przez dziecko i wówczas matka wpada w panikę zupełnie niepotrzebnie. Myslę, że jeśli Twoje dziecko urodziło się zdrowe i nie wymagało w szpitalu obserwacji pod tym kątem, to teraz też nie jest to konieczne. Mam taką książkę pt. Pierwszy rok życia, to z serii w oczekiwaniu na dziecko, tam opisują wszystkie za i przeciw w tej kwestii. Polecam Ci lekturę - sa fachowe odpowiedzi na wiele pytań Odpowiedz Link Zgłoś
edyta-1975 Re: monitor oddechu-czy potrzebny? 20.05.04, 00:05 czesc ja taki monitor zakupilam i mam spokojna glowe,moj synek ma juz 2i pol miesiaca i jeszcze ani razu sie nie wlaczyl,a kupilam go bo moj maly spi caly czas na brzuszku i tylko ta pozycja mu odpowiada.ja spie w innym pokoju i slysze tez czy moje dziecko oddycha albo placze.takie samo urzadzenie kupilam mojej szfagierce mieszkajacej w polsce i jej wlaczylo sie juz pare razy.byla u lekarza ktory powiedzial ze bardzo dobrze ze ma aniolka,ma za niedlugo wizyte u neurologa wiec sie wszystko wyjasni.to uzadzenie wlancza alarm po 20 sekundach jezeli dziecko nie oddycha,tym samym budzi i dziecko i rodzicow.polecam bardzo.pozdrawiam edyta Odpowiedz Link Zgłoś
bura2 Re: monitor oddechu-czy potrzebny? 21.05.04, 06:22 a gdzie cos takiego mozna kupc? pierwszy raz o tym slysze al brzmi super pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k1w0 Re: monitor oddechu-czy potrzebny? 24.05.04, 10:28 W każdym wiekszym sklepie z akcesoriami dla dzieci. Możesz też zobaczyć www.angelcare.pl Ja używałam przy pierwszym dziecku i bardzo polecam, przy drugim tez z pewnoscia będę używać. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: monitor oddechu-czy potrzebny? 21.05.04, 10:49 Jezeli o tym myslisz - to potrzebny - Tobie )))))))))))))) Brzmi zabawnie, ale ja tez mialam obsesje smierci lozeczkowej i monitor (z drugiej reki) kupilismy jak bylam w 6 miesiacu ciazy. Uzywalam go przez pierwsze 5 miesiecy, nigdy nic sie nie stalo, ale bez tego trudno by mi bylo spac na poczatku. Potem go odsprzedalam. Takze jesli masz sie tym martwic - zastosuj. Madzik Odpowiedz Link Zgłoś