szef

(147 wyników)
  • potrzebuję pomysłu na prezent dla Szefa. odchodzę z firmy, złożyłam wypowiedzenie. jest mi w sumie trochę żal, zwłaszcza relacji z Prezesem. chciałabym jakoś odwdzięczyć się za lata bardzo udanej współpracy. coś niezobowiązującego, mało osobistego (krawat itp. odpada:) ) Szef lubuje się w zielonej herbacie, lubi dobry alkohol, wytrawne wino. chciałabym jednak, żeby to było coś, co nie skończy się przy dobrej kolacji, coś co zostanie na pamiątkę. wymyśliłam filiżankę (pije tylko z filiż...
  • Jakie są wasze relacje z szefem? Przyjacielskie? Na dystans? Mówicie sobie po imieniu? Możecie mu powiedzieć wszystko czy raczej pilnujecie się, aby nie dowiedział się o jakimś błędzie, bo pamięta miesiącami albo wpada we wściekłość? Wasi szefowie są wyrozumiali czy raczej nietolerancyjni? Zostajecie po godzinach?
  • Witajcie, chciałabym poruszyć pewną kwestię. otóż pracuję od niedawna w pewnej instytucji jako asystentka prezesa. Jest to instytucja samorządowa. Otóż 50% mojego czasu pracy spędzam załatwiając prywatne sprawy szefa. prywatne tłumaczenia, organizację jego prywatnych podróży (oraz jego rodziny i znajomych), kopiuję jego prywatne dokumenty, rezerwuję wizyty u lekarzy, umawiam prawników, kupuje bilety na koncerty dla niego, jego dzieci i znajomych, tankuję jego samochód... mogę wyliczać przez...
  • Szef(21)

Cześć! Mój szef dziś powiedział przy osobach trzecich, że jeśli czegoś szybko nie zrobię, to kopnie mnie w głowę. Zrobił to chyba po to, żeby się popisać. Szukam pracy.
  • Już chya na wszystkie sposoby było tłumaczone we wcześniejszych wątkach kto robi szefowi kawusie a kto nie robi... Ja mam pytanie inne - jak mozna odmówić, czy woole nie parzyć skoro szef/przelożony prosi - a może żąda ?????? Oto jest pytanie (hehehe)
  • Jestem asystentką w centrali dużego niemieckiego koncernu na Śląsku. Mam w zasadzie dwóch szefów - jeden "właściwy", który będzie w Polsce do końca roku, i jeden w trakcie wdrażania się, który przejmie stery w firmie gdy ten pierwszy od stycznia odejdzie. Oboje są Niemcami, bez znajomości polskiego. Z szefem "właściwym" dogaduję się świetnie. Ma on 52 lata, jest przesympatycznym, megadynamicznym człowiekiem - praca z nim potrafi być stresująca i męcząca ale każdy dzień jest inny i tak...
  • Kto u Was parzy kawę szefowi? U mnie panuje taka zasada, że jak są goście to ja podaję kawę, ale kawę szefowi parzy sprzątaczka rano w termosie-dzbanku i sobie sam dolewa do filizanki. Pije hektolitry kawy dziennie.
  • może przesadzam bo to praktycznie dobra cecha że wiem gdzie szef aktualnie jest i co robi ale czuje się z tym niezręcznie, mianowicie mój szef dzwoni codziennie i mówi o której przyjdzie do pracy lub dzwoni jak jest w delegacji i pyta co słychać. Zdaża się że nudzi mu się gdzieś w trakcie podróży i znów dzowni z pytaniem co w firmie. Nie jestem do tego totalnie przyzwyczajona w poprzedniej firmie szef był gburem wogóle nie przychodził pogadać a tym bardziej nigdy nie dzwonił i n...
  • Witam Wszystkich. Jestem tu pierwszy raz. Mam problem i proszę o wskazówki, jak zapytać szefa o urlop? Dodam, że to moja pierwsza praca i nie mam doświadczenia w "tych" sprawach. Rzecz wydaje się błaha, ale mi sprawia problem i nerwy. Szczerze dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
  • Przeczytałam w jakims artykule, że sekretarka powinna dokładnie orientować się w planie dnia swojego szefa i umieć powiadamiać innych o terminach waznych spotkań itp. Skąd ja to mam wiedzieć skoro szef nic mi nie mówi - kiedy pytam , niezbyt często ponieważ ponoć szef nie lubi dopytywania to udzielane odpowiedzi są niekompletne. Czuje się jak wróg w tym sekretariacie. Więcej wie osoba pracująca w innym dziale ode mnie! Ja jako sekretarka"od siedmiu boleści" (sasa tak mówie o s...
  • staram sie o prace sekretarki. przeszlam juz wstepna selekcje (czyli rozmowe z HRem). teraz czeka mnie rozmowa z potencjalnym szefem, a raczej szefowa. jestem troche zdezorientowana, bo nie wiem, czego sie spodziewac. pytan typu: "wymien swoje wady i zalety" chyba raczej nie bedzie, bo juz bylo na pierwszej rozmowie. a moze to ja powinnam pytac pracodawce? opowiadac o sobie? a moze mowic, czemu chce tam koniecznie pracowac? poradzcie cos...jak bylo na Waszych rozmowach?
  • Pracuję jako asystentka juz pqare dobrych lat, ale czy na pewno? ... jestem bowiem przekonana, że moja praca i moje obowiązki to jest całkowite przegiecie.. odpowiadam za korespondencję w firmie, łączenie rozmów, pilnowanie terminów, wystawianie faktur, monitorowanie konta firmy wpłat/wypłat, zakupy biurowe, spożywcze, wszystkie rachunki (firmowe i prytane szefa) dorażne tłumaczenia .. bo szef oczywiście nie zna żadnego języka obcego, współpracę z biurami tłumaczeń, księgowowśc...
  • Hej dziewczyny, Proszę o porady jak obchodzić się z szefem, który nie mówi po polsku. Czy miałyście jakieś wpadki jeśli chodzi o niezrozumienie polecenia itp.? Może macie jakieś najczęściej używane zwroty? Czekam na wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam i dziękuję za wskazówki.
  • Który swoje racje argumentuje krzykiem, potrafi w sekundzie się zezłościć do purpury by za chwilę być słodkim jak aniołek. Miewa wahania nastroju, jest wybuchowy, bywa uparty, a jego reakcje na przerózne bodźce jest szybkia i często nieprzemyślana oraz trudna do odganiecia. Wieć współpraca z takim człowiekiem jest ciężka. Do tego miewa wahania nastroju uzaleznione od realcji z własną żoną. Ktoś ma podobnie?
  • moj jest niewiele starszy ode mnie, nawet go lubie, oby tylko sie nie zmienil, narazie ma w sobie duzo kultury, szacunku wobec innych, od niedawna taktu wypracowanego jakby troche przeze mnie, pstt ale to tylko mezczyzna....dobrze nam sie wspolpracuje a to najwazniejsze.... mozemy na sobie polegac i dotrzymujemy slowa :)
  • Cytat z pisma dla sekretarek i asystentek: "Czy mogę odmówić szefowi parzenia kawy? Dwa miesiące temu podjęłam pracę w firmie informatycznej. Środowisko mało sfeminizowane, poza księgową jestem jedyną kobietą. Bardzo irytuje mnie to, że szef podchodzi do mnie i mówi: ,,kawę, proszę, z mlekiem i cukrem”. Rozumiem, że żadna praca nie hańbi, ale to uwłaczające, że osoba, która poświęciła lata na szlifowanie języków i naukę obsługi komputera ma zajmować się kelnerowaniem. Odmówiłam wy...
  • Mój szef jest mną zauroczony, od samego poczatku był. Spodobałam mu się juz na rozmowie i chyba tylko dlatego pracuję, bo miałam zerowe doświadczenie i inne wykształcenie. Od samego początku wodzi za mną wzrokiem, prawi komplementy, spędza ze mną mnóstwo czasu, niby pracujemy, ale i tak wiem, że bardziej zalezy mu na moim towarzystwie. Nie widziałam w tym nic złego, poza tym nie wyrządzał mi żadnej krzywdy. Nie jeden facet wodzi za mną wzrokiem w firmie. Jak to faceci. Ale zachowanie mojego s...
  • Z okazji imienin, urodzin. Co proponujecie? Dodam, że chcemy dać prezent ,,zbiorczy" od wszystkich pracowników (ok. 10 osób).
  • Czy któraś z was miała kiedyś szefa chama?Mój jak ma nerwy taki właśnie jest mnie jeszcze nie wyzwał ale zdarzało mu się wyzwać kogoś przy mnie wszystko rozumiem stres prowadzenie firmy wyzweala nerwy ale bez przesady do kobiety mówić GŁĄBIE GŁUPI... Ludzie masakra.Nie wiem jak w taki sytuacji się zaqchowywać przecież obraża przy mnie ludzi
  • Przyznajcie sie sekretarki: ktora z was przespala sie z szefem? To byla jednorazowa przysluga w ramach rozmowy kwalifikacyjnej czy nalezy to do waszych stalych obowiazko? Mialo to wplyw na wasza pensje? Moj dawny kolega ze szkoly jest bowiem szefem i wlascicielem firmy. I on zatrudnia taka sekretarke-szparke: u niej to wyglada tak, ze nalezy to do jej obowiazkow, choc szef jej zbyt nie eksploatuje, bo ma zone i jeszcze jedna kochanke na boku. Ale dzieki temu ta sekretarka utargowala pod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna