tata

(62 wyniki)
  • Dziewczyny, czy jesli chodzilyscie do szkoly rodzenia w ramach programu Mama, zdrowie i ja to tata placil jakies pieniadze jako osoba towarzyszaca. Ja ide wlasnie juto po raz pierwszy do szkoly przy szpitalu w ktorym bede rodzic i nie wiem jak tata - bedzie placil?
  • Dziewczyny:) nie spieszylo nam sie bo termin mam na 4-7 kwietnia, ale od wtorku chodze z rozwarciem i od trzech dni odchodzi mi czop:) wiec tak sobie z lubym pomyslelismy, ze moze jeszcze zdazymy do urzedu, przed urodzeniem dzidzi pozalatwiac formalnosci. Pytanie: jakie dokumenty trzeba miec przy sobie w USC, zeby tata uznal dzidzie przed porodem i dal jej swoje nazwisko? i jeszcze jedno: czy jesli nie zdazymy bo zaczne rodzic dzisiaj to czy w szpitalu bez papierka z urzedu mog...
  • Problem zaczął mnie nurtować po przeczytaniu posta o kopniaczkach, na którym dwie dziewczyny(i ja trzecia) przyznały, że ich dzidzie kopią jakby spokojniej kiedy tata jest w domu. Czasem wręcz robią się grzeczniutkie jak aniołeczki... Hm... Czy też tak macie? Bardzo jestem ciekawa :)
  • jak w temacie, ja czuję od 19tc, ale przez brzuch tak lekko i rzadko, że przyszły Tata nie ma szans poczuć...teraz jest 24tc, ile czasu musi minąć, żeby ruchy były wyczuwane przez brzuch? Dodam że mam łożysko na przedniej ścianie, co też podobno trochę tłumi ruchy. Pozdrawiam!
  • Witam Niedługo będę tatą i bardzo chciałbym być przy porodzie. Kiedyś usłyszałem, że aby być przy porodzie trzeba mieć kurs w szkole rodzenia. Czy to prawda?
  • jestem bardzo ciekawa co czuja ojcowie waszych dzieci.jak znosza lub znosili wasza ciaze i zycie z noworodkiem. czy i jak odnajduja sie w roli taty? i jaki jest wasz stosunek do uczuc partnera? moj maz pomimo swiadomej decyzji o dziecku byl zupelnie nie przygotowany psychicznie na ciaze i noworodka. Uciekal w samotnosci i trudno bylo mi sie z nim porozumiec. na poczatku myslalam ze mnie nie kocha, nie dba o mnie i o dziecko,czulam, ze nie mialam zadnego wsparcia. bardzo mnie ranilo...
  • Mam pewien problem. Mój narzeczony, bardzo pragnął dzieciątka, nalegał, naciskał, ale teraz kiedy zaszłam w ciążę, on mi mówi że nie czuje się ojcem. Tzn. wie że jest jego tatą, ale że nie czuje tego co ja, nie interesuje się, nie wypytuje... Nic z tego nie rozumiem? Jestem w 9tyg i jest coraz gorzej. Czasem biorę jego rękę i gładzę nią swój brzuch, mówię mu pocichu że nasza dzidziulka kocha swego tatę, biorę ze sobą do lekarza... a on nic! Czy któraś z Was tak miała? A może która...
  • Jak oduczyć przyszłego tatusia śmierdzącego nałogu??? Zadne plasterki i tabletki nie działaja. Ehh juz nie mam siły
  • Witam wszystkie Panie i Panów. Na przełomie czerwca i lipca mam nadzieje, że stanę się szczęśliwym tatą. Chwilowo traf jednak chciał, że Moja Ukochana wylądowała w szpitalu i spędzi w nim czas do końca ciąży (łożysko jest nisko osadzone i do tego doszły krwawienia). Ponieważ Koleżanka Małżonka musi leżeć i to jedynie na boku mam takie pytanie - czy są jakieś patenty na zminimalizowanie bólu bioder? Wpadł mi pomysł by uszyć coś na kształt kółka zakładanego dzieciom do pływania, tyle ż...
  • FANTASTYCZNE !
  • Mam problem z moim facetem i nie wiem już jak go przekonać. Mianowicie uważa on , że usg w ciąży jest szkodliwe dla dziecka i absolutnie nie powinnam na nie chodzić. Jestem w 16 tc, na usg byłam 2 razy na początku , póżniej w 12 tc, nastepnie wybieram się w 20 tc. On twierdzi , że ja "latam na usg co tydzień , żeby zaspokoić ciekawość. kiedyś usg nie było i kobiety rodziły" itp. Nie wiem skąd u niego takie przekonanie, chyba znalazł coś w internecie na ten temat i uparcie nie c...
  • j.w. ja już czuję, mąż się niecierpliwi. jestem 19t2d:)
  • tak się zastanawiamy z mężem, czy przy cc będzie mógł przeciąć pępowinę... bo w końcu musiałby zajrzeć za parawan tam, gdzie będzie rozcięty brzuszek. Może wiecie jak to jest. Mój mąż marzy o przecięciu, ale niekoniecznie o oglądaniu operacji. Aneta 30 tc
  • Mam pytanie moze wiecie - w ktorym tc najwczesniej lekarz moze juz potwierdzic istnienie ciazy? Testy są pozytywne:)
  • cześć dziewczyny. Obserwuję dyskusje na tym forum od dziewięciu miesięcy. Aktualnie jestem w 39 tc. Zazwyczaj wystarczyło czytanie, bo poruszałyście już wcześniej tematy, na które chciałam uzyskać odpowiedź. Ale tym razem mam problem. Byłam wczoraj na badaniach razem z moim mężęm. Tylko pobierali mi krew, a on prawie fiknął na ten widok. Spytałam zatem, jak ma zamiar wytrzymać przy porodzie. Odpowiedział, że strzeli sobie banię, a na pewno wypije ze dwa piwa. I mówił to powaznie, ...
  • Słyszałam, że jest mozliwość wzięcia zwolnienia L4 przez świeżo upieczonego tatę. Podobno jest to 14 dni płatne 100%, zwolnienie daje lekarz ogólny na podstawie zaświadczenia o porodzie żony. Moze wiecie coś więcej na ten temat? Może kożystaliscie z takiej możliwości, a może znacie podstawę prawną do tego przywileju? Pozdrawiam i czekam na informacje.
  • Dziewczyny czy Wasi panowie tak jak Wy czuja ruchy dziecka? Moj M niestety nie moze nic wyczuc:( a moja malenstwo robi takie akrobacje. To dopiero 20 tydz, wiec poczatki ruchow, to moze dlatego jeszcze nie czuje. Szkoda bo chcialam mu pokazac jakie to przyjemne!
  • Zdarzyła mi się przygoda 20 grudnia, po 25 grudnia regularnie sypiałam ze swoim stałym partnerem Zaczęłam w ciążę, a moja córka(ósmy cud świata) urodziła się 1 października. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 7 grudnia, Czy może mi ktoś powiedzieć czy ta moja jednorazowa przygoda ma ciąg dalszy? :)
  • wrucilem dzis z zona ( 25 lat) od ginekologa . zona jest w 20 tyg ciazy wedlog pierwszego usg ktore bylo robione w 7 tyg oraz ostaniej miesiaczki. dzis bylismy u lekarza i okazalo sie ze dziecko jest o 9 dni mniejsze !!! czy to duzo czy malo ? poradzili zeby zrobic amniopunktacja ale wiem ze .... . wedlug badania krwi wszytko jest ok, wedlug usg wszytko ok ale czemu date porodu przeniesli o 9 dni .wedlug dzisiejszego usg zona jest w 18 tyg i 6 dni i nie wiemy gdzie tkwi problem i czy w...
  • Dziewczyny potrzebuję pomocy dotyczącej urlopu okolicznościowego i opieki nade mną... Czy opiekę może dostać każdy i kto ją wypisuje? Mąż z róznych względów nie może wziąć urlopu wypoczynkowego więc to jedyny sposób żeby był z nami po porodzie!!! Wiem że w sumie można wziąć 14 dni plus 2 dni urlopu okolicznościowego - tylko jaka kolejność, od kiedy i jak to załatwić? W firmie męża nie są nastawieni na ochocze wyjaśnienia a nie chcemy popełnić jakiegoś błędu i czegoś przeoczyć :) ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się