tata

(93 wyniki)
  • Mój tata ma 66 lat (ja mam 27). Wczoraj przyjechał do mnie o 18, przywiózł moją mamę i zabrał mnie do Teatru Muzycznego ! Mój ojciec jest naprawdę super facetem, tylko on o mnie pamięta... Odpoczęłam psychicznie ! W maju idziemy na "Piotrusia Pana" albo "Skrzypka na dachu". Już mi obiecał :-)
  • Dziewczyny, czy mówić dziecku,ze tato wyjezdza na 1,5 tygodnia? Pozdrawiam
  • u nas nic. NIC nic wiecej. wszystko inne jest eeeeeeeeeeeee albo aaaaaaaaaa :( tylko ze sie do chodzenia bierze bo sie puszcza...no ja bym wolala zeby byl bardziej komunikatywny niz mobilny...ech...niestety,
  • No właśnie, do kogo podobne są Wasze dzieci?? U nas chyba jest to mieszane, z przewagą cech tatusia ( choćby siuraki:P). O Filipku wszyscy mówią, że dziewczynka, o Mikołaju do roku słyszałam to samo. Chłopcy mają moje jasne włosy i ..chyba tyle:) Filip ma oczy niebieskie po jednym dziadziu, Mikołaj brązowe po drugim. Filip ma moje małe i przylegające uszka, Mikołaj troszkę większe tatusia. Obaj są drobni i energiczni- po nas obojgu. I na przemian słyszę - ale podobni do mamy, toż to ca...
  • Dziewczyny, mój tata ma 62 lata. Zaczął się szybciej męczyć. Poszedł do lekarza, zrobili mu koronografię (przepchali żyły). I stwierdzili, że szybko trzeba robić bajpasy. Operacja 27 września. Bardzo się boję. Naczytałam się, że duża częśc ludzi umiera 3-10 dni po operacji albo nadal leży pod respiratorem i nie ma z nimi kontaktu. Znacie kogoś po bajpasach- jak to wygląda? Czego się spodziewać?
  • jestem pedgogiem, przed ciążą zajmowałam się szkoleniami, sporo ich było zwłaszcza dla dzieci i młodzieży i o dzieciach; teraz znowu chcę do tego wrócić, podjełam rozmowy z kilkoma placówkami ale jeszcze was chcę zapytać; co sądzicie o takim projekcie, który nazywać się będzie Tata i ja? będą to zajęcia, na które przychodzić będą tatusiowie z dziećmi, założenie jest takie aby integrować dzieci i ojców przy okazji bawiąc się i ucząc; mamy też będą miały z tego korzyść - czas dla ...
  • Tzn jak ja usypiam, śpiewam jakieś piękne kołysanki, muszę siedzieć przy łóżeczku, muszę trzymać za rączki i głaskać, ani na chwilkę nie mogę odejść, jak nie uśnie dostatecznie twardo, to jak tylko próbuję się wymknąć, zaraz jest wstawanie i sprawdzanie, gdzie mamusia się wybiera. Ostatnie 3 noce usypia tata i przychodzi po... 5 minutach, że dziecię śpi!!! A zasypianie polega na tym, że tata siedzi 2 metry od Wiki, jak Mała wstaje to mówi: "połóż się, przykryj się, przytul misia" i dzie...
  • Tata(12)

Dziewczyny jak to jest z tymi tatusiami - my tu płaczemy, że wracamy do pracy, że nie będziemy z dzieckiem itp. A oni na ogól wracają do pracy juz w kilka/kilkanaście dni po porodzie i nigdy nie słyszałam, żeby jakiś tatuś z tego powodu rozpaczał... Tak samo w poście o eurosierotach dagii napisała, że "tata to co innego" no właśnie dlaczego co innego ? Wiem, że teraz jest możliwość by to tata był na macierzyńskim czy wychowawczym, ale chodzi mi nie o możliwości tylko o podejście mężczy...
  • ze wzruszenia: dzien_bez_nocy 16.08.09, 23:01 Odpowiedz 1. Już nigdy Twoje życie nie będzie wyglądało tak samo. Ani lepiej, ani gorzej. Za to KOMPLETNIE inaczej. To jest moment w życiu, kiedy przełączają się priorytety - już nie Ty jesteś najważniejszy dla Twojej partnerki. Nie będziesz jej miał kiedy chcesz i ile chcesz. 2. Będzie przez pewien czas wyraźnie gorzej z seksem, ciepłem. To normalne. Przygotuj się i już teraz zaakceptuj. Później będzie lepiej, ale to też ...
  • Moze pamietacie, ze w maju przy okazji wizyty w Polsce uleglam powaznemu wypadkowi samochodowemu. W samochodzie jechali jeszcze moj tatus i moj maz (tato ucierpial) oraz Gucio w foteliku samochodowym. Fotelik byl naprawde "malo firmowy" , kupiony przez dziadkow za niewielkie pieniadze - z zalozenia mial byc wykorzystywany tylko kilka razy wroku przy okazji naszych wizyt: www.sklep.meggy.pl/p/pl/57/hi-way+clyde+-+foteliki+samochodowe+dla+dzieci+0-18kg.html Podczas tego koszmarnego wypadku ...
  • o zagłosowanie w poniższym głosowaniu (nie trzeba się rejestrować) na Bronisława Palucha: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101019/POWIAT0111/212011446 gdyby link nie działał: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/section?Category=POWIAT0111 niżej jest to właśnie głosowanie na najlepszego radnego rady powiatu. wasze forum ma moc :)) dziękujemy z góry! joaska
  • Jakie prezenty przygotowaly Wasze maluchy dla swoich tatusiow? ja na smierc zapomnialam i mam cicha nadzieje, ze moze tutaj cos podpowiecie. W ubieglym roku tata dostal koszulke z nadrukiem Flipka. Dzisiaj brak mi pomyslow a i czasu nie mam zbyt wiele po pracy. pozdrawiam serdecznie :)
  • Zosia pokochała rowerek tak mocno że jak się ją z niego wyjmuje to zaczyna płakać. Jest to jeden z najbardziej trfionych prezentów w ostatnim czasie, Zosia nie raczkuje jeszcze, a w rowerku siedzi jak panisko i zwiedza cały dom:) Bardzo fajnie się prowadzi za uchwyt, którym także można skręcać. Polecam! Zosia i rowerek: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6bbc5e3f387e3014.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55900b901a938ca8.html
  • Jak moze nie ktore z Was pamietaja w maju wybieralam sie do Polski. Pojechalam z mezem i brzdacem. Z lotniska odebral nas moj tato i... mielismy wypadek – z naprzeciwka prosto na nas jechal rozpedzony Opel z trojka wyrostkow – gdyby nie szybka reakcja taty pewnie juz bym tu nie pisala. Udalo mu sie wyprowdzic auto i zjechac w bok – niestety uderzylismy w baner reklamowy i drzewo. Szczegolow nie chce opisywac, wybaczcie, bo boli to wszystko jakos jeszcze w duszy. Summa summar...
  • Było pięknie!!!Znajomy ksiądz który miał chrzcić Tosię i jej brata ciotecznego Bartka zrobił nam miłą niespodziankę i podał wodę święconą ojcom i sami ochrzcili dzieci. To było bardzo wzruszające! Tosia całą uroczystość była bardzo spokojna tylko potem goście ją zmęczyli i musiałyśmy się troszkę wcześniej urwać z imprezki.
  • Franek od paru dni nie daje mi sie zostawic na chwile. Mama i mama. Nie moge go zostawic z dziadkiem ani babcia, wyjsc do toalety, pojsc sie kapac. Z tata zostaje z malymi problemami. Ale zastanawiam sie, czy to to jakis etap przejsciowy. Macie jakies doswiadczenia w tej sprawie? Dlugo to potrwa. Mam teorie, ze chodzi o moja mame - babcia idzie jutro do szpitala i rozmawiamy o tym, mowie o nie mama :) no bo jak? Moze on mysli, ze to ja sie gdzies wybieram na dluzej? Troche sie m...
  • Od pewnego czasu mały nie chce ze mna chodzić spać, w ogóle jak wieczorem wchodzę do pokoju potrafi mnie wypychać, wręcz bić i krzyczeć. Tak jest jak jest mąż. Jak nie ma taty może iść spać ze mną i co ciekawe łatwiej zasypia niż z ojcem. Ale ja się czuję z tym coraz gorzej - dzisiaj powiedziałam mężowi, że on mnie chyba nienawidzi. Wiem, przesadzam, ale jest trochę tak, że woli męża i niestety wydaje mi się, że jest w tym trochę zasługi męża i jego podświadomej dumy. Mąż je...
  • O niektórych dzieciach mówi się, że 'wypisz wymaluj', 'skóra zdarta', 'jak dwie krople wody'... U Ciebie, Borówko, to świetnie widać - Twoja mama, Ty i chłopaki to ... klony prawie :) Franek i Antek to mini Piotrki... Od trzeciej spać nie mogę i wymyślam <a href=" file:///C:/Documents%20and%20Settings/F1.AMD2800/Pulpit/ULKA/podobni%20czy%20niepodobni.htm" target="_blank">takie właśnie rzeczy</a>. Moja mama mówi, że Brunek to cała ja :) Jak u Was? A! Herbatą z soki...
  • mój tato ma możliwość załatwić Julci przedszkole, bo niezapisywałam jej wcześniej, bo niewiedziałam jak będziemy stać finansowo.. na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że te 400zł by się znalazło, ale niewiem co zrobić? mama mówi że ona jeszcze malutka, że za rok mam ją dać, że ona ją popilnuje za darmo i niemam się przejmować, bo jak pójdzie do przedszkola to choróbska będzie przynosić i szkoda dziecka, no ale z drugiej strony w przedszkolu nauczy się wielu rzeczy, będzie miała ko...
  • dzisiaj mąż znowu chciał uśpić Klaudiuszka. I z dnia na dzień jest coraz gorzej. Mały się nawet wyjąć tacie z wanny nie dał tylko już zaczął płakać, jak poszli do pokoiku, to Klaudiuszek tak bardzo płakał i zesikał się na łóżko podczas szykowania ubierania. Serce mi pękło jak mąż się zdenerwował za to na niego. Czy on to ze strachu się zesiusiał? Przecież uwielbia zabawy z tatą, wspólne kapiele i wygłupy. Jak wychodzi do pracy to Klaudiuszedk w oknie stoi i woła tata. Nie wytrzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się