Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      tata

tata

(29 wyników)
    • 1 marca mój Tatuś kończy 50 lat. Interesyje się komputerami,jest automatykiem w Faureci. Ma wszystko. Czym go zaskoczyć?
    • Malz pojechal z ranca po zakupy a my z mloda sprzatalysmy podworko, jakos w miedzyczasie wrocil i wola mloda do domu zeby jej cos pokazac,za chwile cora wyskakuje na taras i krzyczy do mnie mamooo,mamooo tata kroi lobuza nozem...Lekko mnie zmrozilo,lece do domu a tam malz faktycznie kroi nozem...arbuza,poplakalam sie ze smiechu.
    • Macie dziewczyny jakiś pomysł? Tata jest ortodoksyjnym katolikiem. Urodziny za ok. tydzień. Prezent za ok 100-150 max zł (to dużo czy mało?).Pomoocy!!!
    • jak radzić sobie z odstawieniem nikotyny? sprawa poważna...mój tata nie pali już ok 45 dni; palił 40 lat...teraz jest już bez plasterków, ale nie daje rady psychicznie..ma wszystkie możliwe objawy zespołu "odstawieniowego"; chce mu jakoś pomóc, nie chce zeby się złamał i znowu zaczął palenie :-/ znacie jakieś sposoby? pomożecie?
    • mam nadzieje ze mnie nie wyklniecie :) prowadze swoisty ranking od miesiaca na 1 miejscu najdalej na 5 spadlem :))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=568&w=91683210
    • niby nic, niejedna matka się na taką sytuację żaliła, ale mi jest naprawdę smutno...Nikt inny tylko TATA, TATA i TATA. Jeszcze powie, że mamy nie kocha, że mama jest brzydka, mama ma nie dotykac, nie czytac bajki na dobranoc, "mama idź stąd"... Mała chodzi do przedszkola i najpiękniejszy moment to jak ją odbieram i ona woła "mamaaa!!!" i leci, aż na połamanie nóg. Ale zaraz pyta o tatę i tak cały czas pyta o niego w czasie drogi do domu. Już nie potrafię z taką czułością do...
    • Do tego tekstu który zalinkuję...wpadłam na to przypadkiem,nie chodzi o "problem rozłąki z tatą" tylko o fakt żeby pewnych rzeczy dzieciom nie tłumaczyć.....no nie wiem..:( Kurcze ja myślałam ,że ja dobrze robię rozmawiając z dzieckiem o nawet bardzo trudnych rzeczach...że uczę ją że nie wszystko jest kolorowe...może przesadziłam? Weźcie mądre kobiety przeczytajcie i się ustosunkujcie:) www.edziecko.pl/rodzice/1,79360,2135301.html
    • ...własnego dziecka. Dziewczyny, czy to straszny grzech? czy powinnam stanąc na rzęsach, ale być? Bo mi wypadła bardzo pilna rzecz w pracy i nie mogę. A już druga osoba (teściowa + koleżanka, bezdzietna zresztą) wywołuje we mnie poczucie, iż to zbrodnia przeciwko ludzkości i niestety zaczynam czuć sie winna. Acha, istotny szczegól - na uroczystośc dziecko idzie nie samo, a ze swoim ojcem.
    • wklejam z emamy własny wątek Sytuacja wygląda tak: W zeszłym roku moi rodzice pojechali do moich jeszcze wtedy nie teściów na działkę ( w Puszczy) w odwiedziny. Siedzą sobie, gawędzą, jest generalnie miło. Teść wychodzi z tekstem ' chcemy tą działkę zapisać X <mojemu mężowi> bo jako jedyny z rodzeństwa nie dostał nic od nas < w domyśle: w 'posagu'>. Mój tata 'no OK' i tematu nie ciągnął. Teściowi widać ciążył temat, więc kontynuuje 'bo wiesz, Y <siostra ...
    • a jak mozna to byscie zabraly w odwiedziny? tata lezy na 7-m pietrze. poiwnnam pojechac ni i nie wiem czy dziewczynki mozna zabrac? wiecie, chodzi mi o te grypy, syfy i inne dziadostwo?
    • Chociaż ogólnie odbierają mnie jako osobę "bez hamulców",taką co nie da sobie w kaszę dmuchać,chociaż chlałam tanie wino po krzakach,chociaż(chociaż?!)jestem masakrycznie chamska-NIGDY,PRZENIGDY nie pozwoliłam na moich Rodziców mówić per stary,stara,matka,ojciec. Mam Mamę/Mamusię/Tatę/Tatusia. Znajomi już to wiedzą i nawet jak pijemy piwo gdzieś na boisku,nawet jak oni mówią na swoich rodziców per stary/stara,wiedzą że ja mam Mamę i Tatę-nie starą/matkę,nie starego/ojca,tylko właśnie Mamę i...
    • Czy ktoś wie jak można załatwić aby przewieźć pacjenta do innego szpitala?? Przestaliśmy już kompletnie ufać szpitalowi i lekarzom, którzy spieprzyli bratu laparoskopowe wycięcie pęcherzyka żółciowego (oczywiście rączka rączkę myje!!). Wypisali go ze szpitala z bólami i tego samego dnia wrócił z powrotem, bo jak się okazało cały ten czas kiedy olewano natężenie bólu i gorączkę wylewała się żółć! Następnego dnia miał kolejną operację, tym razem rozcięli mu całkiem brzuch. Minęły 2 tygodnie, wc...
    • moja babcia ma zdiagnozowany zapalny rak piersi z przerzutami do węzłów chłonnych, jest mi bliższa niż matka razem z nią odchodzi częśc mnie...nie tracę nadzieji wierzę, że wiara ją uzdrowi bo w lekarzy już nie wierzę...tak mi ciężko...ona jest taka dobra,zawsze na końcu myśli o sobie...jest najuczciwszą osobą jaką znam...ja wiem że przeżyła już wiele lat i że każdy kiedyś odejdzie ale ona miała tak ciężko w życiu,tyle wycierpiała a teraz jeszcze taka choroba....
    • Tata paci bum bum kupki Która podejmie się interpretacji? :>
    • Sytuacja z dziś. Moja koleżanka, matka trójki dzieci, z racji pracującego za granicą męża jest od wieczora w niedzielę do wieczora w piątek sama z gadami. Dwa gady w wieku moich ( czyli 7 i 1 ) i 4 letnia przedszkolaczka. Starszy gad S. klasowy kolega Fila. Z racji tego, że ów jej gad S ma daleko do szkoły, a pogoda jaka jest każdy widzi, zaproponowałam kilka razy, ze po gada S przyjadę albo ja, albo mój ojciec odwożący Fila w przypływie litości nad Miśką, bo ja z racji pracującego od 6 ra...
    • ...że tata nie jest w pracy tylko, że już z nami nie mieszka, że mieszka u babci etc. etc. jakbyście były na moim miejscy, jakbyście to przekazały? dzieci małe - 2,5 i 4,5 - ale pytają.
    • Bo w poprzednim wątku mało osób się wypowie z racji tytułu :) Otóż jak już napisałam - podejrzewam syna swego o dwukrotne wyszukiwanie treści erotycznych w googlach. Zostaje czasem sam w domu. Sam o to prosi wręcz. Bo może sobie w tym czasie w spokoju porysować, zbudować miasto z klocków, obejrzeć w spokoju finneasza i ferba... Raz - jakiś czas temu odkryłam w historii wyszukiwania coś niepokojącego, ale zwaliłam na męża (dziwiąc się, że takie głupoty chce oglądać). Dzisiaj znowu, ale...
    • mlody ma od jakiegos czasu awersje do tatusia. Nie da mu buzi, nie cieszy sie jak tata z pracy wraca, za raczke na spacerze tylko ze mna, na rece tez do mnie. Zastanawiam sie, dlaczego? Mial wczesniej takie odbicia, ale teraz trwa to juz dosc dlugo.. Do tego jest o mnie zazdrosny jak cholera, wscieka sie i ryczy jak maz sie do mnie przytuli, czy kiedy usiade mu na kolanach. Nie wiem jak go przekonac do ojca...
    • W jakim wieku byli Wasi rodzice kiedy zostali dziadkami? W pracy u mnie się wywiązała dyskusja:) Przedział wyszedł od 40 lat (!!!) do 75 (!!!), ale grupa mała, bo 3-osobowa:D
    • Pierwszy raz w życiu byłam na kuligu:)Wczoraj. Organizowany był przez przedszkole Młodej,pojechaliśmy całą rodziną i było po prostu zajebiście! Młoda się nie bała jeździć z nami nawet na sankach podoczepianych za wozem:)Wybawiliśmy się na maksa.Radości nie psują mi ani zakwasy,ani to że kilka razy boksowaliśmy w tych zaspach jak jechaliśmy w tamtą i z powrotem:) Było Bosko a pogoda wprost wymarzona do takich zabaw:) Tak się chwalę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się