Forum eDziecko eRodzice etata
ZMIEŃ
      tata

tata

(144 wyniki)
    • Witam wszystkich. Na początku proszę o nie wieszanie na mnie psów- po przeczytaniu wpisu liczę raczej na różne dobre rady, niż na stwierdzenia typu: ojciec do niczego itd....dziękuję Ale od początku. Wolę to napisać na forum, bo może tutaj znajdę jakieś porady,rady a nie krytykę i kłótnie, jak to ma miejsce z żoną Jestem tatą prawie 5 letniego Kacperka. Mam 25 lat.Moja żona ma również 25 lat.Mam problem z ojcostwem w zasadzie od urodzenia (może trochę mnie przerosło...). Od urodzenia ch...
    • Słuchajcie tak się składa, że od jakiegoś miesiąca pracuję od 9 do 19. Wracam do domu i jedyne o czym marzę to zjeść, wziąć prysznic i pójść spać. Najgorsze jest to, że mój syn widzi to, że tata wchodzi pyta, tylko jak w szkole i na tym się kończy. Niestety taka jest kolej rzeczy. Natomiast pomyślałem, że skoro siedzę w pracy tak długo, i nie mam szans na uelastycznienie godzin pracy to może będę więcej czasu spędzał z nim w weekendy. Teraz jestem w pracy i zastanawiam się co mógłbym mu zapro...
    • No właśnie. Moja córeczka ma prawie roczek i tak to wygląda, że tatę toleruje, potrafimy się świetnie bawić, spędzamy razem mnóstwo czasu. Ale mama to mama; kiedy mama wróci z pracy, dzidzia nie odstępuje jej dosłownie nawet na krok. To mama może umyć dzidziusiowi zęby, mama musi być, przytulać albo po prostu i dosłownie być. A zamiast taty mogłaby być babcia albo ktoś tam. No i po co dzieciom ojce, a? Nie to, że zazdroszczę, bo to jasna sprawa, dzidzia się w mamie kołysała tyle czasu p...
    • Witam, Mam dwóch synów (12 i 6 lat). Od dwóch lat mieszkają z swoja mamą i jej nowym facetem, co więcej wkrótce przybędzie im kolejny braciszek. Mnie odwiedzają w prawie każdy weekend, wciąż mieszkam w domu, z którego się wyprowadzili. Od kliku miesięcy spotykam się z dziewczyną i jest bardzo bardzo dobrze :-) Jednak co raz bardziej odczuwam "konflikt"/rozdwojenie emocjonalne związane z tym, że nic nie wiedza moje chłopaki o niej. Nie fajnie jest nocować w domu tylko dlatego, że są synowie....
    • Witam i mam pytanie czy to normalne, że dziecko chce praktycznie przebywać tylko w towarzystwie mamy, mnie właściwie ignoruje, a gdy zostaniemy na chwilę w pokoju sami bo mama wyszła do drugiego pokoju to mała przestaje się bawić, po czy patrzy na mnie, zaczyna się rozglądać i buźka się chmurzy i w płacz. Mała wtedy sama się podnosi i wylatuje z pokoju za mamą. Oczywiście nie muszę Wam pisać komu daje się nakarmić :-) Ja zauważyłem, że jej pasuje moje towarzystwo ale tylko na odległość,...
    • Witam, sa ojcowie co sie zajmuja dziecmi i w ciagu dnia zamiast kolejny raz do parku skoczyli by na piwko - dzieci plac zabaw (Lolek?) tata piwko? Posiedziec pogadac - tak normalnie pogawedziec (kobiety... samochody... ) na kobiety popatrzec (rooster? - nie bylem, warto?) Sa jacys chetni mega - Ojcowie! Strzala, AW
    • Witam, Bardzo powoli zaczynam tworzyc rodzine z dwiema wspanialymi kobietami. Jestem ja, A. i mloda, Jej corka z poprzedniego malazenstwa. Mloda (troche ponad dwa latka) wola na mnie wujek, raz czy dwa jej sie pomieszalo i zawolala tata. Delikatnie ale wyprowadzilismy ja z bledu. Mala dla mnie jest jak corka, kocham jej matke i ja. Gubie sie czasem w prostych sprawach wychowawczych, nie bylo mnie przy niej od poczatku, i wpadlem od razu na gleboka wode, ale to inna historia. Ty...
    • Tak się zastanawiam. To pierwsze , czy to drugie bardziej polskie ? Pytam poważnie :-) Ps. Tylko nie wyskakujcie mi z encyklopedycznymi cytatami.Pzdr.
    • Witam Czy ktos z Was mógłby mi polecić jakąś niebanalną książkę jako prezent dla przyszłego taty? Chodzi mi np. o coś humorystycznego albo o coś naprawde fajnego do poczytania, czego nie rzuci się w kąt. I gdzie ewentualnie można ją kupić. Dziękuję i pozdrawiam.
    • Witam, jestem już cała w strachu rozpoczynając ten wątek ale postanowiłam skierować moje zapytanie bezpośrednio do zainteresowanych (albo i nie), więc zaryzykuję... Jak wg Was powinien wyglądać idealny Dzień Taty? Pozdrawiam :)
    • (Administrator forum udzielił zgody na publikację informacji o konkursie) Witajcie Tatusiowie! Zapraszamy Was do konkursu organizowanego przez serwis www.dobrytato.pl/ na najciekawszą historię wpisującą się w hasło "Warto być Tatą!" lub najciekawsze zdjęcie o tej samej tematyce (dwie niezależne od siebie kategorie w ramach Konkursu. Konkurs trwa od 23 czerwca do 7 lipca. --- Tata jest dla dziecka bardzo ważną osobą - to przecież on uczy je rozumieć świat, wprowadza w społ...
    • Panowie podpowiedzcie.Jutro tatko ma 51 urodziny.Co mozna kupic,z wyjatkiem:ciuchow,kosmetykow,ksiazek?
    • Mam taką robotę,że dużo rozmawiam z ludźmi.Przychodzą całymi rodzinami,trzeba trochę pogadać.Dziś miałem taką sytuacje,że przyszła para z dzieckiem tak ze 4 lata.W czasie rozmowy ... takie tam blabla powiedziałem małemu,że powinien zabrać mamę i tatę gdzies tam,na co mały się obruszył,że to nie tata i widziałem ,że facetowi się przykro zrobiło.Nie chciałem nikomu robić przykrości. Trudno się wczuć w rolę ojca jak sie nie jest ojcem.Ciężko się odnaleźć.
    • Hej,witam wszystkich ojców.sam jestem ojcem juz od prawie 8 miesiecy,ale jakos nie mialem wczesniej czasu na siedzenie przy kompie,ale ze moja prawiezonka caly czas przesiaduje tutaj,stworzyly sobie jakies zamkniete forum i teraz sie jeszcze spotykaja no to pomyslalem ze nie bede gorszy;P a co to,mamie wolno a tacie to nie? no wiec pomyslalem ze zamiast na slepo po tematach lazic to na wstepie dam znac o sobie ze istnieje;P
    • przeklejam z e-mamy, moze ktorys pomoze?moze ktoryś jest w takiej sytaucji, był? Zostałem samotnym tatą krzysztofhorn 06.01.08, 17:38 Odpowiedz Witam, być może ktoś znalazł się w podobnej sytuacji i będzie mógł się podzielić ze mną swoimi doświadczeniami i radami. Moja żona Kasia odeszła po ciężkiej chorobie nowotworowej. Zostałem sam z dwójką dzieci. Córeczka ma 4.5 roku, a synek półtora. To zdarzyło się dwa dni temu. Razem z rodziną planujemy przygotowanie spotkania z ...
    • Cześć! Mamy sytuację, której nie mogłem znaleźć w artykułach na temat urlopów macierzyńskich, jakie wyszukałem w sieci. Może ktoś z Was był/jest w podobnej sytuacji i może mi odpowiedzieć (na forum) na moje pytanie. Z góry byłbym wdzięczny. Sytuacja polega na tym, że z moją żoną prowadzimy spółkę cywilną. Poza tym żona nie pracuje na etacie, a ja owszem. Wkrótce urodzi nam się dziecko. I teraz tak: żonie żaden macierzyński nie przysługuje, czy w związku z tym ja mogę wziąć nadwyżkę po...
    • Filmy z wyjaśnieniem jak przewijać dziecko, jak je nosic, jak pielegnowac. Ktoś przyszedł nam z pomocą! ;) www.tatusiowie.pl
    • od kiedy mezczyzna kocha swoje dziecko ? ja kochalam po dwoch kreskach... dla mojego malenstwa jestem teraz calym swiatem... moge miec potargane wlosy , byc brzydka a ono kocham mnie bezwarunkowo. usmiecha sie do mnie spontanicznie... wiem ,ze na swiecie jest ktos kto kocha mnie bezinteresownie kocha naprawde bo prawdziwa milosc nie przemija nigdy mama Nicole
    • Hehe, Affleck z małą Affleck'ową nawet miny mają takie same ;) PS: A kto to jest Jacek Kopczyński???
    • Panowie! Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta! Nasze dzieciaki w większości (tak mi się zdaje) jeszcze nie kojarzą dokładnie takich rzeczy, żeby złożyć nam życzenia same z siebie, więc ktoś musi to zrobić dla poprawy samopoczucia swego i innych ;o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się