-
Rodzice mieszkają w kawalerce, na 3 piętrze, bez windy. Tata wychodzi z domu raz na pół roku. Tata ostatnio zrobił się bardzo otępiały, myślę że ta sytuacja na niego tak wpływa. Sytuacja więźnia.
Ja z mężem mieszkam w domku pod miastem, bez dobrego dostępu do komunikacji, za to z dobrymi sąsiadami. Domek był budowany za pieniądze mamy, z myślą o przygarnięciu moich rodziców na starość. W domku rodzice mieliby swój pokój z kuchnią i osobną łazienkę.
Mama nie chce się tu przeprowadzić. Zara...
-
Mam 2 dzieci-3-letnią Majkę oraz Michalinę, która ma rok. Wszystko przy dzieciach robię sama.Kąpie,przewijam,karmię,smaruję,przebieram,kładę spać itp. Ostatnio zaczęłam podupadać na zdrowiu,mam 23 lata,podejrzenie dyskopatii, silne bóle nóg.A mój mąż nie pomaga mimo to. Rozumiem,że on pracuje do późna (wychodzi o 6.40 a wraca ok 17-18.00) ale czemu niektórzy faceci wracają do domu i od razu biegną do dzieci.Nawet mój tata,który wracał po pracy potrafił zająć się mną i rodzeństwem. A byłyśmy 4...
-
Wątków na ten temat było milion, ale zazwyczaj problemy z mówieniem "mamo, tato" mają osoby, którym nie po drodze z teściami.
Co jednak gdy potencjalna synowa ma bardzo dobre stosunki z teściami, lecz nie chce mówić do nich "mamo/tato" bo uważa że tak tytułuje się wyłącznie rodziców?
Ja - gdy bym była w takiej sytuacji - wytłumaczyłabym swoje stanowisko i pomimo propozycji nie zaczęłabym nazywać teściów w ten sposób. Wiem jednak, że zasady SV są dosyć sztywne w tym temacie: "rządzi" starszy...
-
Po Wigilii zaczął mnie odwiedzać duch mojego taty. Możecie się nabijać,ale ja naprawdę czuję Jego obecność. Zaczęło się w Wigilię, byłam jak co roku na grobie Taty. Przyniosłam Mu m.in aniołka z masy,którego własnoręcznie wykonałam. Gdy już odchodziłam od grobu, aniołek nagle się przewrócił. A wiatru nie było, natomiast aniołek był tak wykonany,że sam nie miał prawa się przewrócić. W tej samej chwili ogarnęło mnie jakieś dziwne uczucie, którego nie potrafię opisać słowami,wrażenie,że ktoś jes...
-
Witam wszystkich.
Na początku proszę o nie wieszanie na mnie psów- po przeczytaniu wpisu liczę raczej na różne dobre rady, niż na stwierdzenia typu: ojciec do niczego itd....dziękuję
Ale od początku.
Wolę to napisać na forum, bo może tutaj znajdę jakieś porady,rady a nie krytykę i kłótnie, jak to ma miejsce z żoną
Jestem tatą prawie 5 letniego Kacperka. Mam 25 lat.Moja żona ma również 25 lat.Mam problem z ojcostwem w zasadzie od urodzenia (może trochę mnie przerosło...). Od urodzenia ch...
-
Dla bardziej świadomych mam jeżeli tylko potrafią czytać cele, narzędzia i konsekwencje strategii polityczne lobby homoseksualnego,
www.mamaitata.org.pl/docs/Przeciw_wolnosci_i_demokracji_-_Raport_Fundacji_Mamy_i_Taty.pdf
-
dzieci.pl/page,5,rgid,14670623,title,Typy-ojcow,fototemat_zwiazek.html Mój zdecydowanie wyjazdowym.
-
Tata się zagubił, czyli: przecież zarabianie też wymaga czasu i zaangażowania.
wyborcza.pl/1,76842,11994985,Zagubiony_tata_i_matki_alfa.html
Czy kobieta pracująca odciąża pana męża i ma on więcej czasu dla dzieci, domu? Jak jest u was?
-
emamuśki-depesze, ale nie tylko - coś supersymapatycznego
www.youtube.com/watch?v=BxQSEvHdyjQ&feature=player_embedded
-
naszlo mnie dzis na 'plotki' :)
Czy znacie kogos kto ma wlasne dzieci w 3 pokoleniach?
Otoz mojego taty 'znajomy' ma pierwsza corke z pierwsza zona w moim wieku, druga i trzecia corke z druga zona w wieku (19/21 lat) , czwarta corke z trzecia zona w wieku mojej corki (5,5 l) :)
Rozrywkowy tata (lekarz) - to mu trzeba przyznac :)
-
Przepraszam, że znowu o relacjach pies dzieci ale muszę...Byłam w niedzielę z psami na spacerze, pgoda ładna, park pełen ludzi ja chora. Siedzę sobie na brzegu bajorka, psy zmęczone po treningu więc całkowicie nieszkodliwe. Mała luzem, duża na smyczy obok mnie. Nagle z górki wybiega "parka"-chłopiec i dziewczynka i prosto do dużego psa. Przytrzymałam dużą za szelki aby nie wstała a dzieciom posłałam spojrzenie w stylu "ani kroku dalej" bo biegły w celach zagłaskujących a ja na głaskanie psów ...
-
że jego oddech jest jak szambo?:P w sumie jedna z emam napisała w
wątku o dbaniu o siebie odnośnie odoru z ust.
Mój tata ma taki odór, że nie można czasami wytrzymać. No i
zastanawiam się jak i czy w ogóle mu o tym powiedzieć. Może lepiej,
żeby mama mu przekazała?
Głupio mi tak jakoś. W końcu to tata.
-
"Jeśli te argumenty nie przekonają młodych rodziców do partnerstwa, to - aż
przykro to stwierdzić - są skazani na życie w XIX-wiecznym patriarchacie. A
mogło być tak pięknie..."
pięknie, ale dla kogo?? a skąd niby partnerstwo jest dobre dla obu stron;
tylko tyle, że może być seks wieczorem?? może zostawmy wolną wolę ludziom jaką
relację wybiorą, a nie narzucajmy konkretnie 50/50 obowiązków itp itd
jak nie partnerstwo, to patriarchat, dla "światłych" socjologów nie istnieją
inne rela...
-
Sytuacja bardzo skomplikowana. Ale od czasu do czasu tata wymyśla sobie, że mama ma kochanka. I teraz wymyślił też. Przez to nie chce być na Wigili, a to miała być ich pierwza Wigilia z wnuczką, bo zeszłe były u innych dziadków/ pradziadków.
Smutno mi i tatę bym utłukła. Że też musiał teraz.
-
Za trzy tygodnie wracam do pracy, a w domu z naszą 5 miesięczną
córeczką zostaje tata. Taką decyzję podjęlismy, ze względów
finansowych. Wiem, że nasze maleństwo będzie miało bardzo dobrą
opiekę, bo tata jest rozkochany w córeczce, od jej narodzin mnóstwo
się nią zajmuje, po powrocie z pracy przewija ją, kąpie, ubiera w
piżamkę. Jednak mimo wszystko mam wyrzuty sumienia, że zostawiam
swoje dziecko, pewnie irracjonalnie boję się, że zupełnie się ode
mnie odzwyczai.Poza tym drobny...
-
Zastanawiam sie na ile uklad: dziecko 2 -letnie z mama w Polsce i tata pracujacy za granica ma szanse wypalic. Mieszkam z mezem od 3 lat w Anglii, maz ma dosc dobrze platna prace, w ktorej dobrze sie czuje. Ja tez pracuje, ale nie lubie tego co robie, chodze do pracy tylko dla pieniedzy i zeby, jak to sie mowi, wyjsc do ludzi. Wiekszosc czasu spedzam opiekujac sie nasza 2 letnia corka. Czuje sie tu raczej wyobcowana. Mieszkam w przemyslowym rejonie, jako 'wyksztalciuch' jestem niby za dobra d...
-
tja, chyba bije - ale dużo częściej niż Europejczycy pochodzenia chrześcijańskiego - swoją żonę i dzieci. Zaangażowanie Polaków w rodzicielstwo jakoś dziwnie rozkwita po rozwodzie, gdy już MUSZĄ jakoś "zmarnować" co drugi tydzień z progeniturą :/
ten artykulik to bzdury, pobożne modlitwy albo naiwna wiara w to, że deklaracje przed ankieterką to prawda :/
-
Hej co robicie, jaki prezent przygotowujecie w imieniu dziecka dla
ojca. Moj synek ma dopier rok i 7 miesięcy, a chciałabym cos zrobić
milego mojemu mezowi))
-
Mój mąż ma 45 lat. Mamy dwoje własnych dzieci (plus najstarszy z pierwszego małżeństwa męża-ale nie mamy większego kontaktu). I zastanawiamy się nad kolejnym maluszkiem.
O kwestiach finansowych, najciekawszych nie chcę pisać, ale pytanie jest takie: czy 47-letni tata nie jest zbyt dojrzały? Ja jestem sporo od męża młodsza.
-
kobiety, moj syn ma biologicznego tate, z ktorym sie rozstalam kilka miesiecy
temu. Maly ma 15 miesiecy wiec jeszce nie rozumie. zamierzam wyjsc za maz za
czlowieka, ktory kocha nas oboje, uwaza mojego syna za swojego. Jam mam go
uczyc, ze ma dwoch ojcow? tatę ai tatę b, czy mowic ze moj narzeczony to wujek?