tata

(28 wyników)
  • będę musiała od początku wyjeżdżać na uczelnię co dwa tygodnie. w tym czasie chciałabym, żeby młode było noszone przez tatę, może babcię. ale pewnie ciężko będzie mi ich przekonać. muszę wymyślić coś bardzo łatwego w zakładaniu i w ogóle łatwe w używaniu, prawidłowym włożeniu dziecka. średnio sobie wyobrażam, że m będzie motał :/ myślę o close baby carrier. coś mi polecicie?
  • Moj szwagier niedlugo zostanie po raz 3 tata,a jako,ze starsze dzieci maja niespelna 2 i 3 lata,wiec pomoc taty jest niezbedna. Dlatego pytanie: - jaka chuste im kupic w pezencie tak by Tata dzieci chetnie z niej korzystal. Nie mamy (ani rodzice maluchow) zadnego doswiadczenia z chustami,wiec sama nie wiem... Z jednej strony takie gotowe nosidla sa latwe do zalozenia,a z drugiej strony na jednym ramieniu raczej ciezko nosic. A z drugiej strony troche sie obawiam,ze facetowi zbr...
  • Popatrzcie na fotki: kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/51,63125,5156170.html?i=7 kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/51,63125,5156170.html?i=6 kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/51,63125,5156170.html?i=5
  • witam! wybieramy się w lipcu na pierwszy wyjazd z naszym synkiem, będzie miał wtedy 4,5 miesiąca. chcemy jak zwykle pochodzić po górach (tym razem niezbyt forsownie ze względu na małego, jedziemy w bardzo dobrze znane rejony) ja mam chustę nati, ale mąż się w moją nie zmieści i nie wiem, czy szyc mu na zamówienie tez nati, czy może dla odmiany coś innego, bo przeciez ja się w jego chustę zmieszczę ;-) co polecacie dla dużego (rozmiar 58-60) tatusia z brzuszkiem? są jakieś gotow...
  • Witam, to jest moj pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich serdecznie i mam nadzieje ze z wasza pomoca moj umysl ogarnie w calosci temat chust. Narazie chcialabym kupic chuste dla mojej 4 miesiecznej corci Marty bo kregoslup odmawia mi posluszenstwa. Przebrnelam przez rozne opinie o chustach ale bez Waszej pomocy nie dam rady. Prosze o pomoc w doborze chusty: Martusie bede nosic ja 164 cm i maz 187 cm. Jestem osoba oddajaca bardzo duzo ciepla a idzie lato wiec musi byc ...
  • fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qg/rj/a1ya/yeejZbRCCeH9vqFlGB.jpg
  • No i w końcu się udało! Tata dał się przekonać i został po raz pierwszy zachustowany. Chyba mu sie podobało bo chętnie pozował do zdjęć. Zresztą zobaczcie sami... sesja na bobasach.pl Mam nadzieję, że to nie było jednorazowe wydarzenie :)))
  • Tatuś nosi Kubę coraz częściej a mnie rozpiera duma. Udało się!!! Przekonałam męża, że noszenie w chuście jest całkiem fajne. Odbyliśmy już w ten sposób 2 długie spacery - mam nadzieję, że to dopiero początek... fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,47543113,60558850.html
  • Witajcie, przyszedł czas i na mnie. Zaraziłam się chustomanią :) Chcę kupić chustę wiązaną Hoppediz lub Nati. Zastanawiam się jednak nad właściwym rozmiarem. Oboje z mężem chcielibyśmy używać chusty - z tym, że z oczywistych względów ja będą osobą motającą ją częściej. Problem w tym, że ja noszę rozmiar 38, a małżonek powyżej 50. Zastanawiam się, czy kupno chusty w wersji maxi nie odbije się w jakiś sposób na mojej wygodzie przy noszeniu dzieciaczka. Dodam, że nasz potomek ma...
  • Moj mały , jak zmeczony, to drze sie okropnie. Mowy nie ma, by w pozycji chustowej, przyklejony do taty (tata nie chustuje, tylko tuli) sie uspokoil. mama musi byc tuz tuz jak najblizej, zadne tam schwycenie za raczke nawet zebym mogla sie łyk herbaty napic. drze sie i juz. maz przerazony, ze maly przy nim ryczy. slowem, mama ma patent na uspokajanie. tez tak macie? boje sie, z etak mu na wieki juz zostanie. i od czego to? od chusty? zwykly lęk separacyjny? od długiego karmie...
  • Mąż mi się całkowicie nakręcił.... Najpierw patrzył podejrzanie, potem kilka razy go zamotałam, a teraz - wyrywa mi chustę, kiedy gdzieś wychodzimy razem, bo ON CHCE NOSIĆ córeczkę;))). A ja tak lubię nosić maleństwo...... Czasami żałuję, że nie mamy bliźniaków, byłoby po problemie;). Ciekawa jestem, jak sytuacja będzie się dalej rozwijać;).
  • moj Tatko urodzil sie podczas wojny i byl jak to nazwal typowym "dzieckiem wojny" bo rodzenstwo mial starsze o 7-13 lat. zdarzylo sie tak, ze Babcia musiala uciekac ze wsi bo Ukraincy (Tata pochodzi z okolic Hrubieszowa) spalili im dom, gdzies tak w okolicach 42 czy 43 roku. Babcia plus trojka dzieci, w tym jedno niemowle. i bambety wszelkie. Tate niosla jego siostra w kilimku ze sciany, na plecach go niosla oczywiscie. smutna historia ale pokazuje, ze kiedys noszenie dzieci bylo rzecza...
  • obiecane fotki moich całuśnych chłopów tak się mejtajują wieczorem że jednemu się film urywa ;) tu link fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,67248668,70074868.html
  • Witam. Bardzo proszę doświadczone mamy o radę jaką chustę wybrać dla 6,5 miesięcznej córeczki. Dotychczas wiązaliśmy Młodą w chustę elastyczną, ale córa zrobiła się już za duża i za ciężka do niej (za bardzo sprężynuje mam wrażenie). Zaznaczam, że tata też chce nosić córkę. Doradźcie proszę. Dziękuję i pozdrawiam
  • Witajcie! Od jakiegoś czasu z różnym powodzeniem wkładam mojego synka do chusty Nati. Na razie preferuję kołyskę taką na dwa ramiona. Mam jednak wątpliwości czy wiążemy dobrze, a najbardziej się boję, że mały tam jakoś źle leży i coś mu się dzieje. Czy na takim spotkaniu (jak to w Łodzi 1 marca) jest szansa by ktoś nam pomógł? Czy ja, tata dziecka i oczywiście nasz maluch możemy tam wejść ot tak z ulicy? pozdrawiam serdecznie Agata - mama 7tygodniowego Tymonka
  • Bardzo proszę o pomoc, zamierzam moją 11 miesięczną córkę przenieść z chusty do nosidła (tata marudzi że motanie zajmuje zbyt dużo czasu). O ile rozpracowałam chusty to o nosidłach nie mam pojęcia. Wyszukałam trzy: allegro.pl/pentelka-nosidelko-mei-tai-zielone-rewelacja-i1593201508.html allegro.pl/nosidelko-mei-tai-tuli-rozne-kolory-i1575772133.html allegro.pl/nosidlo-mei-tai-letnia-noc-i1582490554.html Myślę żeby kupić to ostatnie (śliczne :) i cena w miarę) ale chciałabym się poradzi...
  • Tak sobie pomyślałam, że zamotam mojego Tatę, niech zobaczy jak to jest nosić wnuczkę a potem mam zamiar namówić Mamę.. macie doświadczenia w tym zakresie? czy dziadkowie noszą w chustach czy się uchylają od tej przyjemności?
  • WItajcie, Musze sie przyznac, ze jestem zupelnie poczatkujaca jesli chodzi o chusty. Moja coreczka ma 4 tygodnie, ale do tej pory nosilam ja glownie po domu i niezbyt czesto. Wczoraj podczas wizyty u lekarza ukradziono nam wozek i teraz przez pare dni nie mam wyjscia i musze z mala wychodzic na zewnatrz w chuscie. Musimy miedzy innymi okolo kilometra do lekarza pokonac. Stad moje pytanie - jak ja ubrac zeby nie przegrzac. Mam Didymosa 7 tkany dosc gruby. Mala nosze w kieszonce. Poza c...
  • zobaczcie jakie cuda tata z dziecięciem w chuście www.kubeba.com/galerie_photos/big/divers.gif to mi wygląda na kaukaz albo tybet (poprawcie jak się mylę) www.kubeba.com/galerie_photos/big/chineyiyuan.gif i noszenie w kocu www.kubeba.com/galerie_photos/index.php3?debut=0 no i ostatecznie mozna i tak.. ale czy to wygodne? www.kubeba.com/galerie_photos/big/papoose.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się