tata

(147 wyników)
  • A ja zapytam tak, jeżeli dziecię zachoruje (z wysoką gorączką) w weekend przypadający tatusiowym np na grypę, przeziębienie, itp. czy tatusiowie je odwiedzają, czy może zamieniacie weekendy? jak to u was wygląda. Moje dziecię zmógł wirus, leży biedaczka w domku na Nurofenie i jest biedniutka. Już u pediatry we czwartek mówiła, że tatuś do niej przyjedzie w weekend (tak to jego weekend). Zadzwoniła też do niego i poprosiła, żeby do niej przyjechał. W piątek wieczorem tata do Niej oddzwonił i ...
  • Pomożecie znowu? Nie mamy rozwodu, mieszkamy razem, żadne z nas nie ma sie dokad wyniesc, zwrocilam sie jakis czas temu do szkoly córki o pomoc w zwiazku z biciem dzieci. Ruszyla maszyna, celem jest sklonienie męża do terapii. Wszystko strasznie sie slimaczy, trwa, z mezem praktycznie nikt jeszcze nie rozmawial poza kuratorem sadowym. W miedzyczasie - mąż i jego rodzina zaczeli wojne totalna. Odebrali to jako atak na ich reputacje i mszcza sie na wszystkich frontach. Nevermind. Mąż...
  • Dzisiaj w przedszkolu poprosiła mnie o rozmowę wychowawczyni syna. Powiedziała, że kilka razy jak odbbierał go tata, mały cały dzień był smutny i płakał, że nie chce chodzić do taty. Obecnie tata zabiera go raz w tygodniu na 1 noc (zazwyczaj z piątku na sobotę, choć czasem jest inaczej). Wcześniej chodził co 2 weekend od piątku do niedzieli lub poniedziałku, ale marudził, ze nie chce na tak długo i ex zaproponował zmianę. W domu syn nie okazuje, że nie chce tam chodzić, rozmawialiśmy z nim o...
  • Minął rok od rozstania mojej kuzynki z jej facetem, mają córkę teraz 4 letnią, on on roku się nie pokazał(zaginął w akcji;P), alimentów nie płaci. Natomiast martwi mnie co innego. Kuzynka ma od pół roku nowego mężczyznę o tym samym imieniu co tata małej, i mała do niego mówi tatuś, normalnie nie wiem czy to wina mojej kuzynki, bo obaj mężczyźni są zupełnie różni z wyglądu, głosu. I kuzynka na to pozwala i nie reaguje że młoda do niego tatusiu mówi
  • czytamy w drugiej części "Wesołej szkoły" dla pierwszaków. Rozumiem, że dzieci wychowywane przez jedno z rodziców i zaniedbywane przez drugie, są w myśl tej filozofii bezdomne.
  • Witam serdecznie... Na początku zrobię zastrzeżenie, że wizytę u zaufanego psychologa mamy już umówioną, niestety, ze względu na sezon urlopowy dopiero pod koniec lipca. Mam nadzieję, że nie zwariuję do tego czasu, a póki co, proszę o jakieś wsparcie... Jestem samotną mamą ośmiolatka. Moje małżeństwo rozpadło się dwa lata temu. Nie będę się rozwodzić nad przyczynami, bo nie o tym ten wątek. Oczywiście, nie było mowy o jakimkolwiek ograniczaniu kontaktów ojca z synkiem, mógł go widywać, kie...
  • Witajcie.. pisałam jakiś czas temu, że tata moich córek nie płaci żadnych pieniędzy bo spłaca długi po kosztownej przyjaciółce. Dałam mu trochę czasu tak jak prosił. Ale on nadal bez oficjalnej pracy, nadal ściga go komornik, nie może spłacić całości zadłużenia i bank nalicza karne odsetki-wiadomo co to znaczy- więc mnie straszy, że jak naśle komornika po zaległe alimenty to pogrążę go jeszcze bardziej i w konsekwencji kiedyś jego długi będą spłacać nasze córki... I żebym nie była harpią...
  • Witajcie-napisalam ten post na forum zycie rodzinne,wychowanie itd ale być może tu otrzymam jakiś odzew, może ktoś miał lub ma podobne problemy i ma pomysł jak sobie z nimi radzić.A więc : od kilku miesięcy zyjemy z męzem w tzw sepracji nieformalnej.Rozstalismy się po 3 letnim kryzysie. Mąz mieszka w innym mieście ok.100 km od nas. Ja zostalam z 2 synkami 6,5 i 3,5 roku. Spodziewalam się problemow ze starszym synkiem, ale mniej wiecej po miesiącu od rozstania zdobylam na szczerośc z ni...
  • witam wszystkim, dawno mnie tu nie było, po rozwodzie życie w końcu wróciło do normy, z jednym wyjatkiem - tym najważniejszym - dziecko (lat 6). Ja - czyli matka pracująca w domu, obiady, zabawy ale "wychowywanie", zasady, zakazy, nie szastanie pieniędzmi na zabawki codzień itp. On - tato raz na miesiąc (czasem dwa lub trzy), przez kilka dni, rozpieszczający, pozwalający grać godzinami na komputerze, fundujący itp. No i słyszę teraz co jakaś sytuacja konfliktowa - "a tata je...
  • Przede mna bardzo trudne zadanie,mianowicie odpowiedziec mojemu maluszkowi(2 lata i 8 m-cy) gdzie jest tata. Mieszkam za granica.Moj syn pojechal w polowie lipca na wakacje do moich rodzicow.Zaplanowalismy,ze pod koniec sierpnia przywiezie go z powrotem moj tata.Niestety trzy dni temu,zapadla decyzja o zakonczeniu mojego nieudanego zwiazku.Ojciec mojego dziecka jest Marokanczykiem i niestety jak sie okazalo roznice kultur,charakterow sa nie do pogodzenia.W ciagu pieciu lat podejmowalismy wi...
  • Co czuje mężczyzna, gdy widzi, że jego rodzone dzieci mają świetny kontakt z nowym partnerem byłej żony? Cieszy się z tego? Wkurza go to? Prosze napiszcie Panowie szczerze, a nie politycznie poprawnie ;) Dziękuję.
  • Witam, Jestem 31 letnim tatą dwóch dzieci synek 3 lata i córka 5. Od września 2008 nie jestem już z matką dzieci. Dzieci zostały zabrane przez matkę. Początkowo mogłem się z nimi widywać, teraz już nie. W trakcie jest sprawa o widzenia (dopiero został złożony przeze mnie wniosek). Dotychczas wystarczyłoby mi tylko orzeczenie w kwestii widzeń. Niestety pojawił się nowy problem - matka znalazła nowego partnera. Ostatnio podczas jednego ze spotkań z dziećmi (2 przez ostatnie 2 miesiące), ...
  • Wychowałem się w rodzinie alkoholika, kiedyś miałem żal do taty że pił, że stworzył nam takie dzieciństwo. Ile razy policja była u nas to nie zliczę. Dziś nie mam do niego żalu, wiem że nas kochał, mama opowiadał mi jak przeskakiwał przez płot do mnie do szpitala żeby mnie bawić, na bramie nie chcieli go wpuścić, teraz nie mam o to do niego żalu, kochał nas, tylko nie mógł sobie poradzić. Alkohol był silniejszy od niego. I matka wytrzymała z tatą ponad 35 lat, z mężem alkoholikiem. To ona...
  • w październiku przed wyjazdem na kontrakt nie pożegnał się z młodą, a zanim wyjechał w ciągu 3 mcy poświęcił jej 3,5 godziny podczas 10mcznej nieobecności nie posunął się do żadnego kontaktu telefonicznego po powrocie umówił się ze mną na spotkanie z dzieckiem i nie doszedł na nie, bez słowa wyjaśnienia w tym samym czasie była kolejna sprawa o podział, na którą również nie doszedł... bo w tym czasie był w parku rozrywki za granicą z nieswoimi dziećmi, o czym cały świat poinformo...
  • Witam !Przypomnę ,że aktualnie czekam na wyznaczenie terminu rozprawy ( z orzeczeniem o winie męża ). Mąż od 4 lat przebywa za granicą.Po "ucieczce" z naszego domu ( 2 miesiące temu) prawie nie odzywa się do dzieci .Ostatnio telefonował 1 czerwca.Do tej pory to ja przypominałam mu i prosiłam o kontakt z dziećmi,np.z okazji ich świąt,itp.Przysyłał wtedy im np.kartki ,bądź dzwonił...Od kiedy przestałam przypominać o dzieciach -nie kontaktuje się wcale.Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam p...
  • Witam. Regularnie odwiedzam to forum od dwóch lat, bo tyle jestem po rozwodzie. W ciężkich chwilach, a tych na pewno nie brakowało, znalazłam tu pocieszenie i pomoc.Osobę po rozwodzie może zrozumieć tylko ktoś, kto sam to przeżył. Chciałabym prosić Was o pomoc w pewnej sprawie. Otóż mój były mąż ustalił w sądzie rodzinnym spotkania z czteroletnim synem dwa razy w tygodniu. Przez ostatnie pół roku przyjeżdża coraz rzadziej(czasami dwa razy w miesiącu), ale niestety nie powiadamia mnie telefoni...
  • Witam Was, nie bytowałam tutaj bardzo długo ale nie mogę usiedzieć w miejscu zatem może podzielenie się tym z Wami jakoś mi rozświetli sytuację. Cztery tygodnie temu, po 20 latach niebytności pojawił się na wakacje tata mojej 21 letniej córki. Przez ten cały czas mieszkał w USA, przez ponad 15 lat nie płacił alimentów, 2 lata temu córka postanowiła za wszelką cenę dowiedzieć się czegokolwiek o swoim ojcu i zdobyła adres e mail do niego. Zaczęli pisywać do siebie. I bardzo dobrze, zawsze mów...
  • no już sama nie wiem co o tym myśleć ... Mieszkam z małym już prawie rok sama, tata przyjeżdżał do niego 2 razy w tygodniu i właściwie co drugi weekend zabierał go do dziadków i tam z nim był. Od dwóch tygodni jeździ codziennie do malca i zdaje mi się,że na małego nie wpływa to dobrze: denerwuje się, każe mu jechać już, mówi,że nie kocha taty tylko swoją mamusię .... :( Malec nie słyszy ode mnie złego słowa na tatę, wręcz przeciwnie ... zaczynam myśleć,że to co miało mu wyjść na dobre ...
  • Witam Jestem tu z Wami od bardzo dawna, mimo że nie pisałam. Jestem od kilku lat po rozstaniu i rozwodzie. Mam nastoletnią córkę. Ojciec córki jest w nowym związku, a córka nie chce za żadne skarby poznać nowej partnerki taty. Nie wiem jak do tego podejść i czy wogóle powinnam się w to mieszać? Czy nakłaniać moje dziecko do poznania nowej partnerki mimo, iż tata już tego nie proponuje? Czy dać sobie spokój i pozwolić dziecku podjąć decyzję? Pomóżcie w moich dylematach....
  • Ogladalam ostatnio program nt autorytetow w zyciu mlodych ludzi, i tego co sie z nimi w dzisiejszych czasach dzieje. I tak sobie pomyslalam: czy dla dziecka - syna - tata po rozwodzie moze byc autorytetem? Ciekawi mnie co sadzicie? Moje osobiste relacje z ojcem, hmmm ...trudno mi je okreslic slowami. Wyroslam w rodzinie, gdzie rzadko okazuje sie uczucia gestami przutulenia, caluskow na dzien dobry i do widzenia, a raczej okazuje sie je czynami. Pamietam dwa momenty wazne w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się