waga

(6 wyników)
  • > kolejne "dotuczacze" to podwyższona prolaktyna i nadmiar insuliny. Czy prolaktyna ma wpływ na tuszę niezależnie od wieku badanej osoby? Tj. czy kobieta w okresie okołomenopauzalnym też powinna badać prolaktynę? "Wydzielanie (prolaktyny) jest zwiększane przez prolaktoliberynę i estrogeny." "Po menopauzie czynność wydzielnicza jajników ustaje, co prowadzi do niedoborów estrogenów." [i](Wikipedia)[/i] Wygląda na to, że kiedy poziom estrogenów maleje, to i poziom prolaktyny m...
  • Hej od paru dni myśle o jakiejś diecie ale nie wiem jak to jest przy tej chorobie z odchudzaniem czy są jakieś efekty czy nie jest łatwo. Zostało mi po ciąży 6kg i chciałabym je zrzucić ,myślałam o diecie Proteinowej ale sama nie wiem czy jest sens ,macie jakieś doświadczenie w tym temacie. Koleżanak która ma niedoczynność tarczycy uż od kilkunastu lat nastraszyła mnie że nie schudne tak łatwo a wręcz odwrotnie moge nawet przytyć a jeść tyle samo.--
  • z dnia na dzien tyje kg! mam niedoczynność. Chcemi sie jesc non stop. Co mam zrobić, pomózcie! Biore eutchyrox 3lata.
  • am problemy z waga po porodach.od czasu pierwszego czyli od 4 lat mam problemy z tarczyca.Biore Euthyrox 125.Wynik TSH z przedwczoraj 1,55....I teraz moje pytanie.Niektorzy mowia, ze to nic nie znaczy.To ze nie moge schudnac moze miec glebsze dno.Z msamo TSH nic nie oznacza..To juz nic nie rozumiem..To skad mam wiedziec , ze wszystko jest ok.Przeciez skoro zazywam Euthyrox i tsh jest w noermie to o co chodzi..Jesli bym miala wieksze np ft4 czy ft3..To co wtedy?...Przeciez i tak tylko na niedo...
  • metode metabolic balalance? Jest to dosc kosztowne dla mnie (jednorazowo 360 euro), dlatego zanim sie zdecyduje, chcialabym znalezc kogos, kto stosowal te metode z powodzeniem, majac hashimoto. Jak pisalam w innych watkach, od lat stosuje metode Montignaca ale odkad utylam "z powietrza" dwa lata temu 25 kg, najprawdopodobniej w wyniku rzutu wtedy jeszcze niezdiagnozowanej choroby, nie moge schudnac, mimo ze caly czas MM stosuje. Schudlam ok 4 kg ale przy nadwadze 30 kg to tyle co nic - o...
  • W ciąży robiłam badanie TSH i było w normie. Po ciąży zrobiłam badania i wyszły mi następujące wyniki: TSH 3 generacja -0,087 (norma 0,270-4,700) FT3 - 5,42 (norma 4,00-8,30) FT4 - 10,29 (norma 9,00-20,00) Czy na tej podstawie można coś określić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się