waga

(6 wyników)
  • mam problem. moja córcia ma mieć operację 20 pażdziernika ale nie ma jeszcze 6 kg,ma 5,300 i trudno jej bardzo o przytycie wymiotuje, nie chce jeść tylko na śpiocha i ma bardzo szybką przemianę materii, bardzo mozolnie idzie ta waga napewno 6kg nie bedzie mieć:(. a nie chce by mi termin przesunęłli. czy ktoś miał podobnie??? i jak z operacją czy się odbyła???
  • własnie jesteśmy po kolejnej wizycie u pediatry ...mała za mało przybrała na wadze mamy skierowanie na badanie moczu....dodam że mała je dobrze nie ma większych problemów oprócz czasami ulewania ... czy u was maluchy też mało przybierały na wadze...co z ulewaniem jak sobie radzić
  • Moja córeczka urodziła się z rozczepem podniebienia miekiego. W czpitalu dostawała sonde w godzinach nocnych, a w dzień "pompowałam" w nią mleko. Po powrocie do domu zaczeły sie problemy. Dziecko w dzień karmione jest co godzine ale czasem nie jestem w stanie jej wybudzić zjada od 40 do 80 niekiedy potrafi zjeść 100ml. Nocą przeżywam istny koszmar, sonda nie jest podawana i mam problem podobnie jak w dzien z wybudzeniem dziecka. Mała ma odruch ssania ,kupilismy jej Nuka ale jest wi...
  • Mój Kubuś ma 4 miesiące i tydzień. Wazy 5150g. Ma rozszczep podniebienia miękkiego i twardego (dość spory) oraz podejrzenie sekwencji Robina. Niemniej jest zdrowy, wesoły i wydaje się że w świetnej formie. Tylko że jakoś tak bardzo słabo przyrasta. Z jedzeniem o dziwo prawie nie mamy żadnych kłopotów. Używamy butelki Habermanna i ona tak znakomicie przypasowała Kubusiowi że praktycznie ciężko zauważyć jakąkolwiek różnicę w karmieniu w porównaniu z dziećmi bez rozszczepu. Zakrztusił się...
  • Ninka urodziła się nieduża - 2960. Teraz ma ukończone 4,5 miesiąca i waży raptem 5,5 kg. Według siatki centylowej jest poniżej 3 centyla (wzrost w granicach 25). Spotkałam się kiedyś z teorią, że dziecko powinno w ciągu pół roku podwoić wagę urodzeniową, a w ciągu roku potroić. Patrząc na tę teorię, jest w porządku. Lekarz jednak mine miał nietęgą. Dodam, że mała jest bardzo żywotna i uśmiechnięta. Podjęłam pierwsze próby słoiczkowych "smakołyków", ale niestety podawane łyżeczką...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się