Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      waga

waga

(5 wyników)
    • Od prawie roku leczę mojego synka 3 lata homeopatycznie jesteśmy pod kontrolą homeodoka. Ma dobrany lek konstytucyjny chyba bardzo dobrze bo z wszystkich dotychczasowych infekcji wychodził tylko dzięki niemu. Jest bardzo szczuplutki, niedługo kończy 3 lata a waży tylko 11 kg. Ma apetyt, jest wesoły i bardzo bystry. Ma candidę na poziomie średnio obfitym, jest po 2 kuracjach, nasz homeo twierdzi że nie jest dobrze całkiem wytruć candidę ponieważ ona dobrze wiąże metale ciężkie w or...
    • Witam Mam pytanie, czy przy zazywaniu leków homeopatycznych wspomagających laktację (ricinus communis 5CH i lac canicum 5CH) powinnam odstawić ziółka lacktacyjne? Ziółka to mieszanka anyzku, melisy i kopru włoskiego. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Magda
    • jestem mamą dwójki szkrabów... z młodszą pociechą - Damiankiem mam problem, w styczniu (mały miał wtedy 5 miesięcy byłam w Polsce u lekarza-pediatry - na stałe mieszkamy w Irl Płn)... ale do rzeczy - młody miał mocną ciemienuchę i drapał głowkę tak, że miał same strupy - pediatra polecił mi podawać mu poumon histamine i arsenicum iodatum po 3 granulki rozpuszczone w łyżeczce wody raz dziennie! i wydaje mi się, że pomaga, tyle, że od tego czasu młody często choruje i dostaje już 3 ...
    • Moja 10-miesięczna córeczka jest leczona przez lekarza homeopatę. Podczas ostatniej wizyty przepisano jej calcarea carbonica CH15 2x 5 granulek dziennie przez 5 dni oraz mucosa compsitum 1 amp. co sobota (jest ich w sumie 5)i fortakehl D5 2 x 1/4 tabletki. Dziś jest 3 dzień podawania leków i nie wiem co robić - nasza doktor wyjechała. Córka płacze, ma wysoką gorączkę 38,9 , mały katarek i zrobiła "biegunkową" kupkę. Podałam jej juz dwa razy efferalgan w czopkach. Nie wiem czy post...
    • Od jakiegos czasu leczę moje dzieci u homeopaty. Do tej pory stosowałam leki firmy Boiron (opakowanie zawierało 80 granulek, wielkość granulek 4g). Kupiłam dziś Pulsatillę 200CH, też firmy Boiron, ale opakowanie jest dwa razy mniejsze i zawiera granulki małe 1 g. Jutro mam podać synowi 3 granulki i mam problem, czy 3 takie maleństwa 1 g = 3 większe 4 g? Czy mógłby mnie ktoś oświecić jak to jest z wielkością granulek? Czy to ma znaczenie? Pozdrawiam Emilia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się