waluty

(30 wyników)
  • Witam W kwietniu wybieram się do Wietnamu jaką walutę zabrać ze soba $ czy euro (zakładając że euro bedzie jeszcze istniało:)). Pozdrawiam Wojtek Gnaś
  • Witam, Z jaką walutą najlepiej przybyć na Karabiby. Kwestia dogadania, Kuba/Dominikana/Margarita... ktoraś z tych 3. Która walute najlepiej zamienic na miejscową? Dolary? Euro? Proszę o pomoc, mam wyjazd za jakis tydzien i nie wiem na co teraz zamienić polskie złotówki. Pozdrawiam, Ania
  • tAK SIE ZASTANAWIAM, ŻE CHYBA eURO BO TO PRZECIEŻ BLISKO UE ALE MOŻE JEST INACZEJ - MOŻE W MAROKU BARDZIEJ DOCENIAJĄ DOLARA AMERYKAŃSKIEGO?
  • 1. Zastanawialiście sie kiedys nad roznicami w kursach walut, jakie stosuja poszczegolne banki? Chodzi mi o dwie "aktywnosci" wykonywane za granica: - wyplaty z bankomatow, - transakcje realizowane karta. Kiedys dotarlem do porownania (z 2003 r chyba) kilku bankow. Fortis mial wowczas konto, z ktorego wyplaty kartą z bankomatow były bezpłatne na calym swiecie. Z porownania wynikalo jednak, ze w wiekszosci przypadkow Fortis - pomimo tego ze mial wyplaty z bankomatow za free - ...
  • Niedługo wyjeżdżam z rodziną na wczasy do Turcji i chciałabym się dowiedzieć jaką walutę najkorzystniej zabrać ze sobą? Może ktoś poda przykładowe ceny podstawowych artykułów?
  • Wylatyję już 04 czerwca i mam zakupione euro, a wczoraj się dowiedziałam, że lepiej zabrać dolary.Pilnie proszę o opinnie.
  • za tydzien wybywam na krótki urlop do Meksyku, ale nie wiem jaka walute bardzie oplaca sie tam zabrac... czy wymienic wiecej kasy na dolary czy na peso? moze ktos z Was cos wie na ten temat...
  • witam, może ktoś z Was się orientuje jakie są kursy dolara i marki w stosunku do dinara tunezyjskiego i co warto zabrać na wymianę do Tunezji? z góry dzięki
  • Witam! Mam pytanie do osób, które w tym roku były w Tunezji. Jaki jest obecnie kurs przeliczeniowy dinara? Oraz co bardziej się opłaca: wypłacać gotówkę w tamtejszych bankomatach czy też zabrać ze sobą z Polski EURO lub dolary? z góry dziękuję za pomoc!!!
  • Bardziej się opłaca wziąć dolary czy euro ?
  • Wybieram się na urlop na Margaritę. Mam Euro. Czy powinnam zamienić je na USD czy bez problemy wymienię Euro na lokalną walutę?
  • Hej! czy wiecie jak sprawdzić kurs dolara i kurs Euro w Maroko? Prosze o pomoc :-) Pozdrawiam
  • Hej, jedziemy na początku października do Turcji, jaką walutę najlepiej zabrać albo może najbezpieczniej jest brać kaskę z bankomatu bo w kantorach strasznie oszukują... Jak jest naprawdę, czekam na Wasze opinie. pozdro :) ecco
  • Radzę wystrzegać się wymiany waluty w kantorach, tabele kursów są tak zagamatwane, że trudno odczytać prawdziwy kurs i można stracic nawet połowę pieniędzy. Jedynie w banku można mieć pewność, że nas nie okantują. Pracownicy kantorów to mafia i to bezczelna: w Sozopoł przy ulicy Aleksandrowska 58 moja dziewczyna zapytała po ile kupują Euro, odpowiedzieli - po 1,96 a na paragonie było 1,07, czyli prawie dwa razy mniej. Nie było mowy o nie zrozumieniu, bo ona pochodzi z Bułgarii i j...
  • Witam, potrzebuję informacji na temat wymiany kasy w Bułgarii. Co się lepiej opłaca; korzystać z bankomatów (jeżeli oczywiście są:)), wymieniać w banku czy w kantorach? Poza tym będę wdzięczna za informacje, adresy kwater w mniejszych miejscowościach na wybrzeżu. Pozdrawiam
  • jw
  • Jaką walutę brać do Hong Kongu? Dolary czy euro, codzi mi o to, że może ktos z Was wie,co bardziej opłaca się tam wymieniać aby nie stracic za dużo:)
  • POtrzebuje waszej pomocy:-)) Wybieram sie do Turcji i nie wiem jaka walute zabrac euro czy dolar wiem ze w Turcji sa dinary ale podobno mozna placic euro lub dolarami a wiec co jest korzystniejsze?? dziekuje za pomoc , pozdrawiam ania
  • Wybieram się w sierpniu do Rumunii. Może ktoś był niedawno w tym kraju i wie w co najlepiej się zaopatrzyć (euro, dolary, złotówki). Może macie jeszcze jakieś cenne wskazówki? Dzięki!
  • Witam, Jak w temacie ile i jaka walute wziąść do turcji na 14 dni, Alanya hotel khaya4*.... Z góry dzięki Grape

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się