waluty

(11 wyników)
  • Mam do wymiany w miarę dużą kwotę i kurs jest atrakcyjny, no ale jak to z niesprawdzonymi rzeczami jest, trochę się boję, że pieniądze wyparują w niewyjaśnionych okolicznościach. Znalazłam 2 linki: [u] internetowykantor.pl/[/u] [u] www.walutomat.pl/[/u] Czy któraś z emam korzystała?
  • no do diabła, dlaczego to euro tak wysoko stoi? Jeszcze ponad rok temu było ponad złotówkę tańsze. Jak to się ma do kryzysu? Rozumiem, że zwolnienia, redukcje, spadek produkcji, itd, ale w dalszym ciągu nie potrafię tego zrozumieć. Dopiero co gadali, że złotówka taka silna, a teraz niedawno, że to jedna z najsłabszych walut. A przecież kryzys jest w całej Europie i Stanach, to dlaczego tam nie spadają te waluty, tylko u nas? Ech, taki laik ze mnie, kto mi to wytłumaczy? Tylko proszę s...
  • Założyłam sobie konto, bo chcę zapłacić za licencję pewnej gierki (znaczy mąż chce:)). Płatność jest w dolarach, zasilenie konta w paypalu z konta złotówkowego. I teraz nie wiem - czy mogę wpłacić więcej kasy niż by to wynikało z przeliczeń kursowych? Czyli np. mam do zapłacenia 20$, dolar stoi teraz około 3,2zł - mam do zapłacenia ok, 64zł, a wpłacam dajmy na to, 70zł? Bo tak naprawde nie wiem ile wpłacić, bo kurs $ to jedno, a do tego dochodzi jakaś prowizja za wpłatę w innej waluci...
  • Witam Rozważam od pewnego czasu zaciągnięcie dość sporego kredytu pod hipotekę. Oczywiście kredyt będzie długoterminowy jeśli chodzi o jego spłatę. Zastanawia mnie jednak jedno. W niedługim czasie Polska przejdzie na obowiązującą walutę euro. Nastąpi to w czasie spłacania tego kredytu i co? Kredyt zostanie automatycznie przeliczony wówczas zgodnie z obowiązującym kursem euro w danym czasie i będę go już spłacać w tej walucie? Niemożliwe, bym tyle lat spłacała go w złotówkach skoro prz...
  • Proszę o przedstawienie wad i zalet, dlugo spłacalny, bo az 15 lat, można zmienić na inna walute w trakcie, ale ten we frankach tańszy az trzykrotnie! Co będzie w przyszłości? Czy ktoś umie przewidzieć koniungturę? No i jaki bank? Multibank, Kredyt Bank ....? Czy ktoś korzystał z pośrednictwa Expandera?
  • Bardzo prosze o wypowiedzi z prognozami dotyczacymi kursu CHF po nowym roku i po wejsciu do UE. Co sadzicie, o ile ta waluta moze przybrac na wartosci w stosunku do PLN. Jak będzie wyglądać CHF/EUR ? Planuje wkrotce wziasc wysoki kredyt na 25lat i nie wiem czy CHF czy PLN? Czekam na wszelkie wypowiedzi za ktore z gory dziekuje. Renata
  • sprzedawać mam, czy czekać? jest tego ponad 1000, jakś tam różnica byłaby, nie wiem co robić? poradzicie coś?
  • I w jakiej walucie? Będę wdzięczna za każdą życzliwą radę. Pozdrawiam, Aga
  • witam. mam pytanie. w jakim banku jest teraz najlepszy kredyt hipoteczny? czy któraś z Was się orientuje? ja kompletnie nie mam pojęcia, a kuzynka pytała mnie o radę. z góry dziękuję. pozdrawiam www.dorpyp.fotosik.pl
  • Ostatnio zadalam pytanie na forum kto bierze kedyt na 100%. Treaz sie pytam co zamierzaja Ci ktorzy maja duuzy (proporcjonalnie do swych dochodow) kredyt we frankach. Raty pewnie skocza mocno. Szczegolnie jesli kltos bral kredyt w ostatnim roku...Rozumiem , ze jesli mozna przewalutowac na zloty to juz po tym drastycznie wysokim kursie czyli tez porazka.
  • Wzięłam kredyt w euro i już się boję co będzie dalej. Mam kredyt w PKO BP na 20 lat. Co robić? Przewalutować, wstrzymać się, zaciągnąć inny kredyt w innej walucie? Poradzcie. EJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się