waluty

(13 wyniki)
  • Witam!! Chcemy z dziewczyną pójść "na swoje", mieszkanie jest na rynku wtórnym, poszukujemy najkorzystniejszej opcji jeśli chodzi o kredyt, oboje jesteśmy zatrudnieni na czas nieokreślony, zarobki wspólnie 3800 netto, nie mamy innych zadłużeń, kart kredytowych itp., spłacony w terminie TV. Interesujemy się kredytem w walucie, z tego co wiemy rata w stosunku do pln była by korzystniejsza o 100- 150 zł, jednak banki mają znaczne wymagania co do tych kredytobiorców, nie wiemy czy ma...
  • Wiatam.Czy ktoś może mi powidzieć i doradzic co mogę zrobić z pieniedzmi ,które mi zostały po przelaniu ostatniej transzy,czy tę pewną sumę pieniedzy mogę wykorzystać na inny cel?Mam kredyt hipoteczny we Frankach.Czy z tym sie wiążą jakies koszty i dodatkowe oprocentowanie,prowizje?
  • Witam, prośba o info na jaki kredyt mogę liczyć przy zarobkach 4tys netto (singiel). Mogę mieć wkład wlasny wysokości 60tys ale wolalabym przeznaczyc go na np remont lub wykonczenie mieszkania. Jakiej wysokosci raty moge sie spodziewac przy kredycie udzielonym na 30-35 lat.
  • Planuję kredyt na 600 - 700 tysięcy, waluta franki. Zdolność posiadam, okres kredytowania minimum 30 lat (sprawdzone w kilku bankach). Boję się tylko jednej rzeczy - wahań kursowych, bo: 1. Jak np. ostatnia transza będzie wypłacona za pół roku (a będzie to większa część kredytu) i zmieni się kurs to mogę nie dostać tyle, co chciałem. Przy takiej kwocie każdy nawet grosz różnicy w kursie to spore pieniądze. 2. Jeżeli będę za kilka lat chiał spłacić całość lub część kredytu (np. s...
  • Witam, przymierzamy się do zakupu mieszkania o wartości ok. 250-300k, przy wkładzie własnym ok. 20-30%. Dochód netto ok. 6k, stałe umowy, małżeństwo, zobowiązania: końcówka kredytu studenckiego. Po pierwsze, zakładam ze zdolność na powyższe mamy. I teraz, czy RnS, a może CHF lub EUR? Czy opłaca się poczekać jeszcze parę miesięcy (pod względem polityki kredytowej banków)?
  • Bardzo się cieszę z tego pomysłu. Od dawna śledzilam forum kredytowe i z przykrością zauważyłam to co wy, że posty kończą się zazwyczaj prośbą o kontakt na maila. Ja jeszcze nie wzięłam kredytu, ale w najbliższym czasie mam taki zamiar. Kupiliśmy z mężem dzialkę z rozpoczętą budową i chcemy zbudować dom, czekamy tylko na zmianę projektu i ruszamy do banków. Od pewnego czasu mam dylemat dotyczący tego czy wziąść kredyt we frankach, czy w złotówkach: * we frankach raty w tej chwili wynos...
  • chcę dostać kredyt na budowę domu w wys. 300 tys na 20 lat, na działce, która już jest moją własnością o wartości ok. 150 tys. dochody to ok. 7500 netto; jakie waluty i banki brać pod uwagę?, na co zwracać uwagę?, dotychczas nie było potrzeby brania kredytów i kompletnie nie wiem od czego zacząć
  • Który z banków ma najniżą prowizję za udzielenie kredytu na zakup mieszkania. Oczywiście prowizja może nazywać się ubezpieczeniem, czy inaczej. Chodzi o obowiązkowe opłaty, które należy zapłacić przy uruchomieniu kredytu - oraz nie ma opłat za wcześniejszą spłatę. - 60 % wkładu własnego - 300 kPLN wartość kredytu Chcę wziąć kredyt i w miarę szybko go spłacić po sprzedaży niewielkiego mieszkania odpowiednie wysokie dochody i odpowiednie zabezpieczenia mogę dostarczyć dzięk...
  • Czy ktoś może w prosty sposób odpowiedzieć jaka jest różnica między kredytem denominowanym a indeksowanym? Czy którys z nich jest kredytem, gdzie dostaje się i spłaca kwotę w walucie? Czy polskie banki dają możliwość spłaty rat w walucie? Np. osobom, które mają dochody zagraniczne?
  • Mam zamiar wziąść kredyt na mieszkanie (umowa przedwstępna została już spisana). Muszę teraz wybrać bank i walutę. Chodzi o kwotę 120 tys na okres 10-15 lat. Jaki bank polecacie i walute? Poważnie zastanawiam sie nad frankami.
  • mieszkam na stale za granica posiadam podwojne obywatelstwo czy mam szanse na kredyt w Polsce?
  • Jak w temacie?
  • Potrzebuje kredytu na 250 000. mam 100 000 wkładu własnego. Zarabiam ok. 4500 zł netto, a żona 2800 zł netto. Prosze o pomoc w wyborze kredytu. termeet@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się