Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      waluty

waluty

(11 wyników)
    • Witam Wybieram się na Krym na majowy weekend. Mam pytanie do bardziej doświadczonych: jaka walutę zabrać? Czy bardziej opłaca się kupić w Polsce dolary i sprzedać na miejscu, czy od razu zaopatrzyć się w hrywny? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
    • trochę mi się pomieszało. Jak aktualnie wygląda sprawa dot. wymiany walut? Co korzystniejsze? Od zeszłego roku nieco się zmieniło.. Może ktoś ma aktualne informacje np. w sprawie płatności kartą (jak wygląda kurs przy wybieraniu kasy z bankomatu - prowizje itd..). Jakie "operacje" są korzystne aktualnie? (chodzi oczywiście o Ukrainę)
    • Witam Mam takie pytanie czy ktos ma swieze informacje o cenach paliw i LPG na ukrainie. I po ile jest hrywna
    • witam.pozwalam sobie założyć nowy wątek, choć wiem że były podobne, jednak odpowiedzi bardzo różne i liczę że tu dostane konkretną. za kilka dni jadę do Lwowa na konferencje, chciałem dowiedzieć się jaką walutę zabrać, gdzie wymienić itd. z góry dziękuje za informacje
    • $ EUR czy lepiej hrywny kupić w polsce. Może ktoś wie jakie przeliczniki są tam $ cz EUR?
    • Proszę o poradę na temat, z jaką walutą najlepiej pojechać na Ukrainę, by tam po wymianie było najkorzystniej. Słyszałem, że nie opłaca się wymieniać złotówek na hrywny u nas w Polsce, tylko , że lepiej pojechać tam z dolarami lub euro i tam zamienić na hrywny, ale nie wiem jak najkorzystniej. Dlatego proszę o poradę, co jest najlepsze.
    • W najbliższym czasie wyjeżdżam na krym czy może mi ktoś doradzić w jaki sposób wymienić Zł na Hrywny...czy wczesnej przewalutowywać a jak tak to gdzie i z czego?? a jak odrazu kupować hrywny to gdzie?? dzieki za rade
    • W swej nieogarnionej madrosci wladza wprowadzila obowiazek legitymwania sie paszportem przy transakcji kupna i sprzedazy walut. Malo tego - sprzedawcy w kantorach sa obowiazani do kserowania paszportow swoich klientow i przekazywania kopii tychze do Narodowego Banku. Wszystko pod haslem walki z szara strefa itp. Pierwszymi,ktorzy na tym skorzystali sa sprzedawcy malych kopiarek - kantory na Ukrainie to malutkie pomieszczenia.Ale zaraz potem - w naturalnej reakcji - w okolicach kantorow pojawi...
    • Witam! Jakie pieniądze wziąć na Ukrainę? Wybieram sie do Lwowa i na Krym, a słyszałem sporo wersji na ten temat, dlatego proszę o pomoc kogoś kto tam był:) Czy na Ukrainie wszystko swobodnie opłaci się w hrywnach? Może lepiej wziąć ze sobą Dolary, a może Euro? Gdzie najlepiej wymienić walutę?
    • Wybieramy sie pod koniec czerwca na Krym, może doradzi ktos kto juz tam bywał jaką walute najlepiej zabracd i gdzie ja wymieniac najkorzystniej?? pozdrawiam lesiomar
    • Witam wszystkich serdecznie.Wybieram sie z rodzina w czerwcu po raz pierwszy na Ukraine,chcemy jechac w rejon Odessy+-200km,zwiasku z tym mam kilka pytan. . Czy wynajme kwatere jadac w ciemno, a moze ktos ma namiary na jakas fajna i niedroga.Dodam ze jade z malymi dziecmi w sumie 7 osob. Czy macie na trasie motel-kwatere gdzie mozna sie przespac bede jechal LWOW-UMAN. Czy na Ukrainie potrzebna jest"ZIELONA KARTA" Co lepiej wziasc eu czy s Za wszystkie odp WIELKIE DZIEKI. M...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się